Edison Energia Fotowoltaika – opinie i recenzja

edison-energia-fotowoltaika-opinie-i-recenzja

Firma Edison Energia realizuje projekty z zakresu doradztwa, montażu i serwisu instalacji fotowoltaicznych na terenie całej Polski. Przez lata intensywnie prowadzonej działalności wypracowała model biznesowy opierający się o kompleksowość usługi, a także propagowanie edukacji w obszarze pozyskiwania energii ze Słońca. Edison Energia Fotowoltaika chwali się najtańszym systemem finansowania inwestycji, wieczystą gwarancją na zysk, który generują panele fotowoltaicznie oraz bezpłatną analizą zapotrzebowania energetycznego. Kto może skorzystać z oferty firmy? Ile trzeba zapłacić za jej usługi i jak wygląda proces instalacji systemu fotowoltaicznego w Edison Energia? Sprawdziliśmy.

Edison Fotowoltaika, czyli inteligentna energia dla wymagających?

Misją przyjętą i komunikowaną przez firmę Edison Energia jest to, aby każdy mógł korzystać z energii słonecznej. Celem urzeczywistnienia tego założenia, Edison instaluje obecnie ok. 6000 paneli fotowoltaicznych miesięcznie na terenie całej Polski i może się pochwalić wypłaceniem za swoim pośrednictwem ponad 2 mln zł dotacji przeznaczonych na zakup i montaż systemów pozyskujących energię ze Słońca. Ponadto firma współpracuje z ponad 150 profesjonalnymi instalatorami i ponad 60 inżynierami projektującymi instalacje. Dzięki możliwości korzystania z usług tak rozbudowanego zaplecza, Edison Energia skutecznie propaguje w Polsce pojęcie “inteligentnej energii”, a więc takiej, która pokrywa nawet 90% zapotrzebowania, nie generując przy tym rachunków od zewnętrznych dostawców. Edison zakłada w swoich kalkulacjach średnie roczne podwyżki cen prądu na poziomie ok. 3,5%, co pozwala przyjąć, że dążenie do niezależności energetycznej, jest jedynym słusznym wyjściem.

Fotowoltaika w Edison Energia ma za zadanie sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających klientów. W tym celu instalator przyjął najwyższy standard VIP Care wspierający inwestorów na każdym etapie projektu. Audyt energetyczny wykonywany przez firmę opiera się na katalogu 50 dokładnie sprecyzowanych kryteriów, a jakość instalacji i jej bezpieczeństwo gwarantowane są przez rygorystyczne światowe normy jakości NEC 2017. Dzięki zastosowaniu autorskich rozwiązań i technologii najwyższej jakości, Edison komunikuje nawet do 25% więcej zysku z instalacji fotowoltaicznej, niż ma to miejsce w przypadku innych instalatorów. Wymaganiom klientów mają sprostać także opiekunowie pracujący na infolinii dostępnej przez 24h na dobę i 7 dni w tygodniu.


Prąd ze słońca? Niższe rachunki za energię elektryczną? Nawet 5.000 zł dopłaty do fotowoltaiki z programu Mój Prąd?

W enerad.pl przygotowaliśmy dla Ciebie kompleksową usługę fotowoltaiczną. Skontaktuj się z naszym Specjalistą, który przeprowadzi Cię przez cały proces!

Sprawdź bezpłatnie oferty fotowoltaiki

Edison Energia Fotowoltaika – do kogo skierowana jest oferta?

Edison Energia kieruje swoją ofertę fotowoltaiczną do kilku grup klientów. Standardowo można wśród nich wyróżnić:

inwestorów prywatnych poszukujących fotowoltaiki dla domu,
inwestorów instytucjonalnych zainteresowanych rozwiązaniami, jakie oferuje fotowoltaika dla firmy,
użytkowników instalacji fotowoltaicznych, którzy poszukują usług serwisowych.

Oferta Edison Energia, którą firma przygotowała dla posiadaczy domów jednorodzinnych opiera się przede wszystkim na trzech zwizualizowanych w serwisie instalatora, planach finansowych Edisona. Dodatkowo, firma wskazuje na 5 podstawowych korzyści wiążących się z pozyskiwaniem energii elektrycznej ze Słońca. Należą do nich oczywiście oszczędności i obniżenie rachunków za prąd, niezależność polegająca na wykorzystywaniu wyprodukowanej energii i jej nadwyżek według potrzeb gospodarstwa, gwarancja trwałości paneli, możliwość uzyskania dofinansowania do fotowoltaiki 2021 oraz dbałość o ochronę środowiska.

Dla właścicieli firm, Edison Energia proponuje zdecydowanie bardziej rozbudowaną ofertę. Oprócz komunikowania podniesienia wartości biznesu i stworzenia nowoczesnej, ekologicznej firmy, przedsiębiorcy mogą liczyć na:

najtańsze finansowanie inwestycji na rynku,
dostęp do programu “Edison Opieka”, który gwarantuje całodobowy monitoring pracy instalacji,
Business Platinum Care, czyli opiekę indywidualnego doradcy oraz dedykowaną im infolinię,
dla posiadaczy instalacji VIP, usługę Energia Concierge,
audyty oraz dedykowane doradztwo.

Jak widać, obsługa klientów biznesowych w Edison Energia obfituje w ciekawe rozwiązania. Podobnie jest w przypadku usług serwisowych, które w zależności od użytkowania zamontowanej przez Edison, mogą być wykonywane bez opłat w podstawowym pakiecie. Osoby posiadające system fotowoltaiczny wykonany przez innego instalatora, także mogą skorzystać z serwisu oferowanego przez Edison Energia, jednak będzie to wymagało stosownych opłat.

Cena fotowoltaiki w Edison Energia

Kluczowym aspektem z punktu widzenia przyszłego użytkownika systemu fotowoltaicznego, jest koszt wykonania instalacji, a co za tym idzie czas, w którym inwestycja będzie miała szansę się zwrócić. Czynnikiem, który bezpośrednio wpływa zarówno na cenę systemu, jak i jego opłacalność, jest jakość zastosowanych paneli fotowoltaicznych. Najlepsze modele dostępne na rynku, wraz z opiniami użytkowników na ich temat obrazuje ranking paneli fotowoltaicznych 2020. Informacja o choćby szacunkowych kosztach wykonania instalacji opartej o konkretne moduły fotowoltaiczne jest tą, której najczęściej szukają potencjalni klienci na stronie internetowej instalatora. Niestety, w serwisie Edison Energia próżno szukać takich danych.

Jedyną informacją dotycząca kosztów, jakie przyjdzie ponieść użytkownikowi instalacji fotowoltaicznej, są wspomniane wcześniej plany abonamentowe Edisona. Skorelowane z wysokością miesięcznego rachunku za prąd i domyślną wartością corocznych podwyżek cen za energię, mają stanowić dla klienta zobowiązanie o niższej wartości niż to, wynikające z opłat dla zewnętrznych dostawców prądu.

Edison Energia - plany abonamentowe

Źródło: edisonenergia.pl

W naszej ocenie, zaprezentowane plany mogą być mało czytelne dla początkującego inwestora, który chce dowiedzieć się ile będzie go kosztowało całe przedsięwzięcie. Celem zdobycia tych informacji, musi on skontaktować się z doradcami Edison Energia i umówić na bezpłatne doradztwo w tej sprawie. Wątpliwości w użytkownikach odwiedzających serwis recenzowanego instalatora może także budzić fakt, że wyniki wskazywane przez udostępniony kalkulator fotowoltaiczny nie są tożsame z tymi widniejącymi w zaprezentowanych wyżej pakietach:

Kalkulator fotowoltaiczny - Edison Energia

Źródło: edisonenergia.pl

Dla przykładu, po zaznaczeniu wartości rachunku za prąd przekraczającej 450 zł/msc, kalkulator wskazuje na “Plan XXL” w wysokości 647 zł/msc. Jest to kwota zdecydowanie przekraczająca dotychczasowe miesięczne zobowiązanie inwestora. Oczywiście, ogólna wartość prognozowanych oszczędności tym samym wzrasta, jednak dla osoby, która pierwszy raz spotyka się z tego rodzaju rozliczeniem, może się ono wydać niejasne. Z tej przyczyny każdemu zainteresowanemu ofertą Edison Energia, polecamy kontakt z doradcą instalatora i dokładne przeanalizowanie kosztów.

Finansowanie instalacji w Edison Fotowoltaika

Inwestycja w instalację fotowoltaicznej to najczęściej koszt mieszczący się w granicach od 25 do 40 tys. zł. Dla wielu użytkowników będzie to zatem kwota, która wykroczy poza ich możliwości finansowe. Biorąc ten aspekt pod uwagę Edison Energia proponuje pomoc w uzyskaniu finansowania we współpracujących z instalatorem bankach. Kredyt na fotowoltaikę to tylko jedna z wielu możliwości, z jakiej może skorzystać przyszły użytkownik instalacji słonecznej. Dodatkowo, dostępny jest choćby leasing na fotowoltaikę, a także ogólnopolskie programy rządowe i samorządowe. W ramach tych dotacji można uzyskać pokrycie przekraczające 50% wartości inwestycji. Ważne, że wiele z tych systemów pomocowych może być ze sobą łączonych.

Tak jest w przypadku programu Mój Prąd oraz ulgi termomodernizacyjnej. To rozwiązanie promuje Edison Energia i zaznacza, że firma zawarła porozumienie o współpracy w zakresie wdrażania programu Mój Prąd, co ma gwarantować klientom instalatora szybsze i bardziej sprawne uzyskanie dofinansowania. Edison pomaga w gromadzeniu niezbędnej dokumentacji i dopełnieniu wszelkich formalności w ubieganiu się o dotację. Co ważne, w momencie składania wniosku instalacja musi być już zamontowana i podłączona do sieci energetycznej. Dlatego tak przydatne mogą się okazać bankowe formy dofinansowania, pozwalające na opłacenie pierwszych etapów inwestycji.

Edison Energia – fotowoltaika krok po kroku

W serwisie internetowych Edison Energia w klarowny sposób opisane jest 6 etapów, na które musi przygotować się przyszły użytkownik instalacji fotowoltaicznej, by móc cieszyć się energetyczną niezależnością. Należą do nich:

1. Konsultacje – bezpłatne spotkanie z Doradcą celem oceny możliwości montażowych i przeprowadzenia audytu energetycznego budynku;

2. Finansowanie – pomoc w uzyskaniu kredytu we współpracujących z instalatorem bankach;

3. Projekt – indywidualne przygotowanie planu instalacji w odniesieniu do profilu energetycznego i zapotrzebowania budynku;

4. Montaż – bezpieczna instalacja systemu fotowoltaicznego wraz z audytem powykonawczym;

5. Podłączenie – przyłączenie instalacji fotowoltaicznej do sieci energetycznej wraz ze wsparciem przy składaniu niezbędnej dokumentacji;

6. Opieka – stały kontakt z doradcami poprzez infolinię oraz monitorowanie funkcjonowania instalacji za pomocą dedykowanej aplikacji.

Sprawdź bezpłatnie oferty fotowoltaiki

Fotowoltaika w Edison Energia – zalety, wady

Zalety fotowoltaiki w Edison Energia

Bezpłatny audyt energetyczny i wstępne doradztwo
Oddziały firmy w każdym województwie
Pomoc w uzyskaniu dofinansowania inwestycji
Dopasowanie wysokości abonamentu do rachunków za prąd
Infolinia dostępna 24/7
Ciekawe propozycje dla przedsiębiorców
Stosowanie najwyższej jakości technologii
Możliwość bezpłatnego skorzystania z serwisu

Wady fotowoltaiki w Edison Energia

Brak precyzyjnych informacji o kosztach instalacji
Bywają opóźnienia w realizacji
Pojawiają się trudności w kontakcie z firmą

Podsumowanie recenzji i nasza opinia
Stosunek jakości do ceny
Szybkość realizacji
Jakość obsługi
Zastosowane podzespoły
Montaż instalacji
Fotowoltaika od Edison Energia to dedykowane rozwiązania fotowoltaiczne, zarówno dla domów jednorodzinnych, jak i przedsiębiorstw. Pomoc przy uzyskaniu finansowania bankowego, a następnie dotacji programowych, to duży plus dla niedoświadczonych w tym obszarze klientów. Brakuje nieco przejrzystych informacji dotyczących kosztów samej instalacji fotowoltaicznej, jednak zapewnienie, że wartość raty kredytu zazwyczaj nie przekracza miesięcznego rachunku za prąd, pozwala nam polecić usługi firmy Edison Energia pod rozwagę.
4.2
Nasza ocena
Informacje o autorze

Marta Kazimierska

Szczególnie zainteresowana badaniem poziomu edukacji ekonomicznej Polaków i ich finansowej samoświadomości. Pasjonatka architektury wnętrz i krajobrazu. Organizatorka rajdów motocyklowych, miłośniczka kociej natury, hiszpańskiego kina i górskich wędrówek.

Dodaj komentarz
guest
54 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najpopularniejsze
Inline Feedbacks
View all comments
Barbara
Barbara
19 lutego 2021 17:42

Nie polecam tej firmy!!!!! Umowy są tak skonstruowane aby nie można było odstąpić od umowy przed 14 dniami , niby umowa z szybkim montażem . Ceny z kosmosu .

Magdalena
Magdalena
13 lutego 2021 08:43

Nie polecam szkoda nerwów. Od 6.11.2020 nie ma kto dokończyć już zaczętą instalacje.

Regina Wcisło-Pączek
Regina Wcisło-Pączek
4 lutego 2021 10:53

Jestem zadowolona ze współpracy z marką Edison Energia. Polecam

Katarzyna
Katarzyna
3 lutego 2021 15:04

Polecam. Umowa zawarta w styczniu 2021r. W dniu dzisiejszym- 03.02.2021- wymiana licznika i własny prąd. Jestem zadowolona z obsługi handlowca, podwykonawcy montującego panele jak i z szybkości wymiany licznika. U mnie wszystko było w porządku na każdym etapie.

Mili
Mili
26 stycznia 2021 17:43

Handlowiec DRAMAT, już na dzień dobry źle wyliczył moje zapotrzebowanie. Następnie udzielił mi kredytu, o którym nie wiedziałam, bo powiedział, że sprawdza moją zdolność kredytową…udało się wszystko odkręcić CUDEM.
NIE POLCAM, A WRĘCZ SUGERUJĘ, ŻEBY BARDZO UWAŻAĆ!!!

Marcin 1111
Marcin 1111
8 lutego 2021 21:20
Odpowiedz do:  Mili

Witam potwierdzam twoje słowa przedstawiciel dramat naopowiadał tak pięknie jak to będzie wyglądać i jak to będzie ładnie i co… Głupi podpisałem umowe.ale najlepsze wyliczy mi zamałe zapotrzebowanie (4.74 z pompą cieła gdzie rachunek za prąd mam ok 330zł na 2 mie) firma przelała sobie kase na swoje konto z kredytu bez mojej wiedzy gdzie na umowie niemiałem jeszcze wpisanej ceny bo niemiałem audytu cieplnego ale wstępną cene wiedziałem(44000-5000-7000=32000 z pompą ciepła) poczym okazało sie ze na umowie jest tylko mowa o fotowoltaice więc udałem sie do adwokata potwierdził to co napisałem powyżej napisaliśmy wypowiedzenie bo niemineło14 dni od podpisania umowy przyjeli odmowe poczym w nastempnych kontaktach liczyli mi moc fotowoltaiki 2razy i znowu zle wiec podzienkowałem ogólnie to dajcie sobie spokuj […]

Komentarz edytowany przez Redakcję.

Agnieszka
Agnieszka
16 lutego 2021 20:58
Odpowiedz do:  Mili

Witam. Czy mogę prosić o kontakt? Jestem w podobnej sytuacji i chciałabym porozmawiać. Podaję mój adres e-mail: agnieszka.ptak4@wp.pl

Łukasz
Łukasz
25 stycznia 2021 18:34

Firma Edison ok ale przedstawicieli maiom niedouczonych, złapać klienta a potem nara ma go gdzieś

Urszula
Urszula
24 stycznia 2021 10:03

Posiadam instalacje 5,27 KW od Edisona od grudnia 2019 roku, jesteśmy bardzo zadowoleni, instalacja działa bez zarzutów, rachunki za prąd obecnie wynoszą 21,32 PLN co dwa miesiące więc w 100% spełnia nasze oczekiwania. Kilku sąsiadów też zdecydowało się na instalacje od Edisona po tym jak zobaczyli ile wynoszą nasze rachunki 🙂

Niezadowolony klient
Niezadowolony klient
22 stycznia 2021 17:44

Nie polecam firmy. Umowa podpisana w październiku w grudniu obiecali że będzie założone, w połowie stycznia dzwonili żeby zamontować i nie przyjechali dwa razy. W papierach podany mój zły nrumer telefonu i nie podany kod pocztowy więc osoby które miały zakładać nie wiedzą gdzie i nie mogą się skontaktować i dojechać. Po prostu bałagan w papierach. Wkońcu mam założone zobaczymy jak bedzie. Panowie, którzy zakładali mili widać że znają się na tym co robią lecz nie uprzedzili że przyjadą i nie było wykopu i kabla ponieważ panele są na gruncie.

Grażyna
Grażyna
22 stycznia 2021 17:39

WITAM DORATCA BYŁ PROFESJONALNY I NA TEMAT OPOWIEDZIAŁ KROK PO KROKU CO BĘDZIE ROBIONE WSZYSTKO BYŁO WIADOMO . A MONTARZYŚCI TO CHŁOPAKI BEZ ZARZUTÓW PRACA SZŁA EKSPRESOWA I PORZĄDEK ZOSTAWILI PO SOBIE PRACE NA 6+ CENA BYŁA UZGODNIONA PRZEZ DORACCE I WIEDZIELIŚMY ILE WSZYSTKO KOSZTUJE. JESTEM BARDZO ZADOWOLONA Z TEJ FIRMY! MOGĘ ŚMIAŁ POLECIĆ INNYM

Józef
Józef
20 stycznia 2021 12:02

Ja podpisałem umowę w listopadzie Zapłaciłem całość pieniędzy jest 20 styczeń a końca robót nie widać była ekipa kilka razy spieszyła robotę teraz nie można się doczekać poprawki zakładali parę dni jeszcze źle nie polecam tej firmy miałem jeszcze założyć pompę ciepła ale jak tak mają montować jak panele to dziękuję.

Cezary
Cezary
13 stycznia 2021 14:16

Terminy zakładania paneli są bardzo uciążliwe i nie zsynchronizowane. Umowa podpisana w grudniu i do końca grudnia miałem przyrzeczone założenie instalacji. Ekipa pojawiła się w styczniu i powiedziała, że nie będą zakładać bo pada. Żona wzięła 1 dzień urlopu. Wczoraj ekipa pojawiła się dopiero po 11:00 bo stwierdzili, że i tak muszą czekać aż szron puści. Oczywiście nie skończyli. Ja nie byłem cały dzień w pracy. Stwierdzili, że przyjadą dziś. Żona wzięła kolejny dzień urlopu. O godz. 8:00 otrzymałem telefon, że nie przyjadą bo ma padać śnieg i przyjadą jutro. Jest godz. 14:15 śnieg jak nie padał tak nie pada. Kolejny dzień stracony. Oczywiście jeśli jutro skończą. Miałem jeszcze podesłać Wam 2 klientów (1 już podesłałem z którym zawarliście umowę), ale w takiej sytuacji nie będę polecał, bo nie będę się za Was wstydził. Jak Firma ponoć 2ga w Polsce ma zamiar załatwić tę sprawę. Proszę o odpowiedź

mateusz
mateusz
19 stycznia 2021 16:14
Odpowiedz do:  Cezary

to jest standard w tej firmie, obiecują duzo a rezultatów brak, rowniez mialem taka sama sytuacje jak ty ale w pazdzierniku i do tej pory sie to za mna ciagnie, czlowiek tylko sie denerwuje

Marian
Marian
5 stycznia 2021 17:46

Jestem bardzo zadowolony z firmy Edison Energia.Firma solidna,rzetelna i słowna.W ciągu 1 dnia zamontowali porządnie całą instalację składająca się z 16 paneli. Firma godna polecenia.

Piotr
Piotr
5 stycznia 2021 15:13

Nie polecam firma nie rzetelna pobrała z Banku pieniądze za instalację której nie wykonała po interwencji instalacja zamontowana na sztukę z obejściem przepisów gdzie doszło do spalenia pojazdu ,sprawa obecnie skierowana do rzecznika sadu i na policję

niezadowolony que
niezadowolony que
5 stycznia 2021 08:49

jesli mozecie to unikajcie tej firmy jak ognia
wszystko co moglo wyjsc zle tak wyszlo. cala instalacja jest zle zamontowana nie wspominajac juz o dziurac w dachu
sprawa zakonczy sie w sądzie bo muso w koncu zakonczyc sie ten niechlubny proceder

monter
monter
4 stycznia 2021 09:28

nie jestem zadowolony z usług tej firmy
byłam umówiona na rozmowe z handlwocem i 3 razy odmówił swoją wizyte
nie polecam

Damian
Damian
31 grudnia 2020 17:47

Jestem zadowolony z firmy szybko zalozyli panele.Trzech pracowników przyjechało od 7:00 do godziny 16:00 miałem zamontowane 16 paneli wszystko na gotowo podłączone do sieci i posprzątane. Super ekipa.

Helena i Zbigniew
Helena i Zbigniew
29 grudnia 2020 11:28

Polecam,firma wykonuję usługi profesjonalnie,jestem bardzo zadowolony,polecam wszystkim znajomym.
Teraz właśnie ta firma Edison,montuje panele mojemu synowi.Jest najlepsza.

Iwona Rzepecka
Iwona Rzepecka
28 grudnia 2020 10:02

Jestem teraz zadowolona zanotowała 10 paneli i dostałam bon 500zl poleciłam firmę

Grazyns
Grazyns
17 grudnia 2020 08:51

Jestem bardzo zadowolona z tej firmy i bardzo ją polecam zasługuje na 5

Dariusz
Dariusz
14 grudnia 2020 16:48

Witam wszystkich tragiczna firma nie moge się doprosić szczegółowej wyceny za co poniosłem takie koszta w odpowiedzi słyszę że to tajemnice firmy, jest to zatajenie kosztów nie związanych z częściami bo po wyliczeniu wstępnym koszt instalacji wynosi ok 12 tys a sumę która zapłaciłem na fakturE wynosi prawie trzydzieści tys
Problem jeszcSe dotyczy rachunków za te rzeczy powinny również być mi dostarczone a niechca mi dac

Iwona Rzepecka
Iwona Rzepecka
9 grudnia 2020 17:55

JESTEM ZADOWOLONA DOBRZE OBLICZYLI MAM 10 PALELI KOSZT 17500 JESTEM BARDZO ZADOWOLONA

Mili
Mili
26 stycznia 2021 17:40
Odpowiedz do:  Iwona Rzepecka

Z czego jest Pani zadowolona??? Bo chyba nie z ceny – najdrożej ever.

Beata
Beata
19 lutego 2021 16:10
Odpowiedz do:  Mili

Wierz z czego ta Pani zadowolą a Z Jakości!!!! ¡

Jola
Jola
9 grudnia 2020 16:45

Firma po niżej krytyki od sierpnia czekam,nie ma z kim rozmawiać olewka totalna.
Omijać szerokim łukiem.Jak się komuś kończy lub skończył czas realizacji proszę o kontakt.W KUPIE SIŁA.
jolju@vp.pl

Magdalena
Magdalena
13 lutego 2021 08:24
Odpowiedz do:  Jola

Witam. Jaki jest czas realizacji?

Hanna K.
Hanna K.
8 grudnia 2020 11:36

Jestem bardzo zadowolona z Firmy EDISON. Firma wiarygodna,gwarancja najwyższej jakości. Podczas montażu nie było żadnych problemów,mili,chętni do udzielania porad i wyjaśnień,bardzo profesjonalni.Nie było żadnych opóźnień.Firma Edison pomaga w uzyskaniu dofinansowania ,byliśmy w stałym kontakcie. Instalacja działa bez zastrzeżeń .Cieszymy się że nasza decyzja sprawiła że z każdym krokiem zbliżamy się do czystego powietrza.

Bożena
Bożena
29 stycznia 2021 15:41
Odpowiedz do:  Hanna K.

Porozmawiamy za parę miesięcy o pani zadowoleniu.

kris
kris
6 grudnia 2020 14:02

Na poczatku wszystko pieknie i ladnie ale w rozmowie.po podpisaniu umowy brak kontaktu ,nikt nic niewie w twojej sprawie,opuznienia w terminie montazu,sam montaz to porazka,wkrety w krokwie i przy krokwach jak sie udalo.

Dex
Dex
16 grudnia 2020 09:15
Odpowiedz do:  kris

Mi montowali reraz w październiku 2020 i powiem tak tragedia jakas pomyłki w towarze 3 paczki i i kazda zla na dodatekwkrety powykręcane byle gdzie przy blasze na rombek powinny być inne uchwyty producent po zapytaniu nie uwzgledni mi gwarancji na blachę nie mam wyjścia ide z tym do sadu

Marek
Marek
3 grudnia 2020 19:51

Ja nie narzekam umowę podpisałem 3 tygodnie temu i dziś skończyli montować instalacje monterzy nawet nie najgorsi teraz czekam na wymianę licznika na 2 kierunkowy.

elżbieta
elżbieta
17 listopada 2020 13:54

Firma do kitu, niczym się nie interesuje, telefonów nie odbiera, ładnie mówią przed podpisaniem umowy a później mają gdzieś…

Tadeusz
Tadeusz
17 listopada 2020 11:50

Ja polecam tą firmę koordynator wszystko super przedstawił cały proces podpisania umowy i dogadania szczegółów przebiegł szybko. Pan koordynator wszystko rzetelnie wytłumaczył, jest dostępny w razie pytań. Ogólnie jak do tej pory wszystko na plus.. Polecam

kris
kris
22 listopada 2020 15:05
Odpowiedz do:  Tadeusz

hahaha pracownik firmy

Panie Tadeuszu
Panie Tadeuszu
1 grudnia 2020 13:44
Odpowiedz do:  Tadeusz

Bardzo proszę o numer telefonu do tego Pana koordynatora widoczne nie mam szczęścia Zofia

Patryk
Patryk
15 listopada 2020 20:53

⚠️ ⚠️ ⚠️ ⚠️ ⚠️ ⚠️ ⚠️ ❌ ❌ ❌ ⚠️ ⚠️ ⚠️ ⚠️ ⚠️ ⚠️ ⚠️ ⚠️ ⚠️ NIE POLECAM FIRMY EDISON ENERGIA!!! Firma Nie jest profesjonalna i brakuje im kompetencji. Firma EDISON robiła sobie na moim dachu eksperymenty próbując trzykrotnie dobrać odpowiednie uchwyty po których zostały tylko DZIURY W DACHU zalepione taśmą co ma według wykwalifikowanych specjalistów zapewnić trwałość na lata. TRAGEDIA!!! Audytor pocieszył mnie że jak by przeciekało to najwyżej będzie mi zaciekała elewacja. Inwestycja za 32 tysiące złotych zlecona profesjonalnej firmie i oni zalepiają dziury taśmą ?! TYCH DZIUR TAM NIE POWINNO BYĆ! WSPÓŁPRACA Z NIMI NIE JEST WARTA TYCH NERWÓW! 📸 📸 LINK DO ZDJĘĆ: https://goo.gl/maps/pkod1P2qh9eHSQAWA

Adam
Adam
9 listopada 2020 21:48

Witam byl u mnie przedstawiciel z bialegostoku prosilem o wyliczenie place miesiecznie890 zl to jest ok 15.56 kw a on mi bach 110000 tys.

kris
kris
21 listopada 2020 00:18
Odpowiedz do:  Adam

a czego sie dziwisz przy takim zużyciu,mi obliczyli 17 tys przy zużyciu 150-170 miesięcznie a dwoje innych firm z dupy wziętych obliczyli ok 20 tys za instalacje,to i tak ci Edison tanio policzył

Jerzy
Jerzy
22 października 2020 19:21

Firma nie wiarygodna wręcz naciąga klientów na zaliczki tak jak dla mnie było ,projekt nie wychodzi im a pieniędzy nie chcą zwracać.Umowę mam,obiecywali wszystko.

jarek
jarek
21 października 2020 17:00

Nie polecam. 1.06.2020 podpisana umowa,zapłacona z kredytu,nie ma z kim rozmawiać,dopiero po moim rozwiązaniu umowy[przekroczony termin relizacji] zaczeli się interesować i nagabywać , że ją zrobią tylko kiedy?prawdopodobnie skieruję sprawę do sądu, ale nie mam ani kasy[płacę raty],ani instalacji. Omijajcie z dala firmy,które kupują znaczki RZETELNA FIRMA.
Jarek

Kinga
Kinga
22 października 2020 14:21
Odpowiedz do:  jarek

Panie Jarku mam kilka pytań.Jestem w podobnej sytuacji poproszę o kontakt bebe1234@poczta.onet.pl

Jasiek
Jasiek
18 listopada 2020 19:02
Odpowiedz do:  Kinga

Firma ma dużo pośredników. Odwalają popyline. Dużo ukraińców. Palą instalacje w domu. Nie ma prawdziwych fachowców, robią podstawowe błędy. O poprawki cieżko się doprosić, nawet stwierdzone ich audytem. Instalacja ponad pór roku czeka nadal na poprawki. Nie polecam

Waldemar
Waldemar
1 grudnia 2020 18:47
Odpowiedz do:  Jasiek

Witam mam założoną już instalacje fotowoltaiczną przez firmę adison 9,24 kw firma obliczyła mi koszt tej instalacji na kwotę 60000zl firma montująca na medal reasumując firmę adison to polecam

Sebastian
Sebastian
6 grudnia 2020 16:17
Odpowiedz do:  Jasiek

Nie polecam nie wierzycie zapraszam zero kontaktu zero zainteresowania instalacja źle wyliczona I źle zamontowana

Zbigniew
Zbigniew
15 października 2020 16:02

W Małopolsce, w pewnej wsi, czyli u mnie w 40 dni OD podpisaniu umowy dzisiaj 15.10 Tauron załozył mi licznik. Dwa dni wczesniej bardzo fachowy audytor z Edisona, sprawdzał przez godzine pracę montazystów, wskazał mi drobne uchybienia i zainstalował WiFi na falowniku. Jestem zadowolony z inwestycji i sam zaliczyłem sie do grona producentów energii ;). Mogłem mieć taniej o jakies 1500 zet u kolegi, ale sprawdziłem Edisona w KRS – chodziło mi o kapitał załozycielski i zdecydowałem, ze zwiaże się z firmą, która czasem ma drobne potknięcia ale gwarantuje stabilność. Tak więc na własnych pozytywnych doświadczeniach polecam EDISONA 😉

Renata
Renata
1 października 2020 12:33

Obsługa fachowa i sprawna. Firma przyjazna środowisku i klientom.

Zbigniew
Zbigniew
23 września 2020 18:44

Obsługa poniżej krytyki,nikt nie wie kiedy przyjdzie przesyłka,kiedy rozpocznie się montaż.A jak zaczęli montować to okazało się że nie ma wszystkich części.Montaż skończyli po dwóch i pół miesiącach.Umowa jest tak sformowana że nic nie można zrobić.Po rozmowie z montażystą że mają poprawić położenie kabli i paneli to powiedział że u nich są takie standardy.Panele zostały przykręcone do samej blachy z pominieńciem zakotwienia do krokwi.Panel podparty wczterech rogach na długości około20,30cm.Nie polecam tej firmy nikomu nawet najgorszemu wrogowi.

Romek
Romek
22 września 2020 20:28

Miałem wizytę miłej przedstawicielki z tej firmy,przedstawiła ofertę,niestety była to najdroższa z ofert i wszystko było ładnie do momentu w którym zaczęła obliczać ratę kredytu,przy oprocentowaniu 3,5% RRSO wyszło jej około 559 zł. miesięcznie,gdy jej powiedziałem,że inna firma przy oprocentowaniu 4,5% RRSO wyliczyła ratę 518 zł.przy tej samej kwocie kredytu i okresie spłat to się dziewczyna trochę zmieszała i nie potrafiła odpowiedzieć gdzie leży przyczyna wyższych rat przy niższym oprocentowaniu.

M...
M...
6 października 2020 09:41
Odpowiedz do:  Romek

Ta firma wykonująca montaż była z polecenia EDISON

Anna
Anna
14 września 2020 18:40

Jesteśmy ogólnie zadowoleni z firmy instalującej nam urządzenie.Podpisanie umowy przebiegało bardzo sprawnie
Otrzymane propozycje przedstawiono w sposób fachowy.Otrzymany plan i projekt oraz możliwość dyskusji nie budzą większych zastrzeżeń.Podczas montażu wystąpiły poważne problemy w umiejscowieniu haków na dachu oraz usytuowania falownika, co spowodowało konieczność zmiany ekipy monterskiej i przesunięcie terminu założenia instalacji. Musieliśmy dzwonić by przyspieszyć pewne działania.
Pozytywy:Mili i przyjaźnie nastawieni do człowieka ludzie chętni do udzielania porad i wyjaśnień.
Montaż przeprowadzono prawidłowo co wykazały badania kontrolne przez kierownika Regionu Edisona
Negatywy.Szwankuje koordynacja i kompetencje niektórych pracowników.
W planach brak za co się płaci
Cena usługi jest za wysoka nawet przy stosowaniu najlepszych podzespołów
Uwaga: Jak będą tacy pracownicy jak kierownik Regionu TO Polecam

Aga
Aga
16 września 2020 11:15
Odpowiedz do:  Anna

U nas właśnie został przerwany montaż, z powodu niechlujnego zamontowania haków i dziur które podwykonawca twierdził, że tak się montuje. Ostrzegam przed ta firmą- Edison.
Napisaliśmy reklamację i wysłaliśmy e-mailem do firmy. Nikt nawet nie raczy się skontaktować. Dzwoniąc na infolinię bo tylko jest taki kontakt nikt nas nie może przełączyć do osoby decyzyjnej. Mimo próśb z naszej strony nikt się z nami nie kontaktuje.
Niestety pomimo zapewnień doradcy techniczno- handlowego ich firmy, że usługa zostanie wykonana przez profesjonalną firmę tak nie jest?
Ważne, że tylko pieniądze ponad 30 tysięcy dostali za zamówienie. Umowa jest tak skonstruowana w rażący sposób na niekorzyść inwestora.
Prawdą jest, że w Edisonie szwankuje koordynacja i kompetencje pracowników.
Cena duża tylko jakość wykonania usługi mierna?
Za mniejsze pieniądze można to wykonać całkiem należycie.
NIE POLECAM !!!

Bartłomiej
Bartłomiej
7 grudnia 2020 15:18
Odpowiedz do:  Anna

Spamerzy. Dzwonią tydzień w tydzień. Unikać.