EPG Fotowoltaika 2022 – opinie i recenzja

Przyrost mocy fotowoltaicznej w Polsce należy obecnie do największych w Unii Europejskiej. W ostatnich latach na terenie kraju zamontowano taką ilość paneli fotowoltaicznych, która byłaby w stanie wyprodukować darmową energię mogącą pokryć zapotrzebowanie milionowego miasta. Takie informacje zamieściła w swoim serwisie firma EPG Fotowoltaika zajmująca się doborem, instalacją i doradztwem w zakresie słonecznej energii. Do kogo swoją ofertę kieruje instalator? Czy jego usługi są w pełni kompleksowe i polecane przez dotychczasowych klientów? Sprawdziliśmy.

Fotowoltaika – Bezpłatne Porównanie Ofert

EPG Fotowoltaika – instalator z ukierunkowaniem na ekologię

Firma EPG Sp. z o.o. swoją siedzibę ma w Sopocie, jednak usługi instalatorskie świadczy na terenie całego kraju. Oferta EPG opiera się na trzech filarach, a więc darmowej energii pozyskiwanej ze Słońca, która po prawidłowym skonfigurowaniu instalacji może obniżyć rachunki za prąd o nawet 96 proc.. Oprócz tego firma, akcentuje ogromne znaczenie ekologii w branży fotowoltaicznej i zaznacza, że wszystkie podejmowane przez nią działania uwzględniają troskę o zrównoważony rozwój oraz poszanowanie dla natury. Wszystko na rzecz walki o lepszą, ekologiczną przyszłość. EPG wskazuje również, jak ważna w obecnych czasach jest niezależność, która zagwarantuje ochronę domowego budżetu przed podwyżkami cen prądu.

Od początku swojej działalności firma EPG Sp. z o.o. zrealizowała 1324 projekty instalacji fotowoltaicznych na terenie całego kraju. Przekłada się to na roczną, łączną oszczędność ok. 5,5 mln zł. Panele fotowoltaiczne zainstalowane przez EPG, produkują każdego roku 7 MWt energii.


Prąd ze słońca? Niższe rachunki za energię elektryczną? Nawet 4.000 zł dopłaty do fotowoltaiki z programu Mój Prąd?

W enerad.pl przygotowaliśmy dla Ciebie kompleksową usługę fotowoltaiczną. Skontaktuj się z naszym Specjalistą, który przeprowadzi Cię przez cały proces!

Sprawdź bezpłatnie oferty fotowoltaiki

Do kogo EPG kieruje swoją ofertę?

Serwis internetowy EPG Fotowoltaika już w głównym menu wskazuje, do kogo instalator kieruje swoją ofertę. Trzeba przyznać, że jasno określone grupy docelowe zdecydowanie ułatwiają potencjalnym klientom zorientowanie się propozycjach firmy. Z kompleksowych usług w zakresie instalacji fotowoltaicznych w EPG mogą skorzystać:

właściciele domów jednorodzinnych (fotowoltaika dla domu),

właściciele przedsiębiorstw (fotowoltaika dla firmy),

właściciele gospodarstw rolnych (fotowoltaika dla rolnika),

Sprawdź bezpłatnie oferty fotowoltaiki

Co do zaoferowania poszczególnym grupom klientów ma instalator? Przede wszystkim wsparcie w zakresie pozyskiwania funduszy na inwestycję za pomocą dofinansowania do fotowoltaiki 2022. Firma proponuje pomoc w wypełnieniu i złożeniu wniosków, a także kompletowaniu dokumentacji. Dodatkowo EPG gwarantuje montaż instalacji nawet w 2 dni robocze. Ma w tym pomóc przeszło 120 grup montażowych, z którymi firma współpracuje. Co ciekawe, zarówno w przypadku fotowoltaiki dla domu, dla firmy, jak i dla rolnika, instalator jako jedyny w Polsce oferuje 20 lat gwarancji na jakość elementów systemu oraz samego montażu. Są to założenia autorskiego programu 7000+. Wszystkim grupom klientów proponowane są także korzystne warunki finansowania przedsięwzięcia, a EPG pomaga we wszelkich formalnościach związanych z uzyskaniem kredytu lub pożyczki.

W związku z udzielaną gwarancją, instalator przekonuje, że korzystanie z jego usług wiąże się z większym bezpieczeństwem niż proponowane przez inne firmy działające w branży. Dodatkowo, w każdej chwili podając swoje imię i numer telefonu można umówić się na całkowicie darmowy audyt energetyczny.

EPG Fotowoltaika – cena

Jednym z komunikatów, jaki użytkownicy serwisu epg.eco mogą w nim znaleźć, jest zachęta do kontaktu w sprawie uzyskania informacji o cenie paneli fotowoltaicznych (patrz: ranking paneli fotowoltaicznych 2022) oraz usług instalatora. Należy w tym celu wpisać swoje imię i numer telefonu oraz oczekiwać na połączenie ze strony doradcy. Ciekawym jest fakt, że jako nieliczna z firm fotowoltaicznych, EPG podaje konkretną cenę, od której może zaoferować swoje usługi. Jest to kwota 149 zł, a celem uzyskania większej ilości informacji na temat wspomnianej propozycji, należy wypełnić krótki formularz zawierający dane dotyczące samej nieruchomości, dane kontaktowe inwestora oraz opcjonalnie załączniki:

EPG fotowoltaika - formularz

Źródło: epg.eco

Po rozwinięciu pola “Wybierz typ obiektu”, potencjalny klient otrzymuje do wyboru takie pozycje, jak: instalacja PV naziemna, budynek mieszkalny, budynek gospodarczy, garaż, budynek przemysłowy, budynek handlowy lub inne. Pole “Typ dachu” natomiast daje inwestorowi do wyboru opcje: grunt, płaski, jednospadowy, dwuspadowy, czterospadowy, wielospadowy. Dodatkowo, instalator umieścił nad formularzem zestawienie korzyści, jakie może otrzymać klient, który zdecyduje się na na podpisanie umowy już od kwoty 149 zł. Są to między innymi audyt, konsultacja fotowoltaiczna oraz profesjonalny projekt instalacji za darmo, a także pełne wsparcie posprzedażowe ze strony instalatora.

EPG fotowoltaika - korzyści

Źródło: epg.eco

Finansowanie fotowoltaiki w EPG

Firma EPG niewiele mówi w swoim serwisie internetowym na temat możliwości finansowania inwestycji w instalację fotowoltaiczną przez klientów. Owszem w witrynie zawarto informację dotyczącą korzystnego finansowania opierającego w formie kredytu na fotowoltaikę, którego oprocentowanie ma być niższe niż wysokość inflacji. Nie znaleźliśmy jednak informacji na temat instytucji, które tych pożyczek udzielają we współpracy z EPG, jak również dodatkowej opcji skorzystania np. z leasingu na fotowoltaikę. Tym niemniej instalator zwraca uwagę na to, że w większości przypadków jego klienci będą potrzebowali dodatkowego finansowania na korzystnych warunkach.

EPG fotowoltaika w kilku miejscach wspomina natomiast o pełnym wsparciu oferowanym w ramach starania się o pozyskanie dofinansowania do fotowoltaiki 2022. Oczywiście chodzi tu przede wszystkim o program Mój Prąd, który oferuje nawet do 4000 zł dotacji do inwestycji fotowoltaicznych. Wsparcie ze strony instalatora w tym obszarze jest niezwykle istotne, gdyż dzięki doświadczeniu może on znacznie sprawniej i bez ryzyka pomyłek dopełnić formalności w imieniu klienta. Pomoc EPG w pozyskaniu dodatkowych funduszy oferowana jest jednak nie tylko dla inwestorów prywatnych, ale także dla przedsiębiorców oraz rolników, co zdecydowanie należy zaliczyć w poczet dobrych praktyk instalatora.

Fotowoltaika od EPG – krok po kroku do własnej instalacji

Przedstawienie klientom zainteresowanym inwestycją w fotowoltaikę tego, jak etap po etapie będzie odbywał się cały proces od audytu aż do opieki posprzedażowej, jest niezwykle ważne. Niestety, w serwisie epg.eco nie zamieszczono standardu działania firmy krok po kroku. Korzyści przedstawione przy okazji zachęty do wypełnienia formularza kontaktowego, pozwalają jednak wyróżnić kilka etapów, które z pewnością EPG bierze w swojej usłudze pod uwagę:

1. Darmowy audyt, konsultacja i projekt – klient EPG w ramach oferty może liczyć w pierwszym etapie obsługi na bezpłatną konsultację w zakresie fotowoltaiki, darmowy audyt, a także (co rzadko spotykane) na profesjonalny projekt instalacji bez dodatkowych opłat;

2. Montaż instalacji – instalator podaje, że w wielu przypadkach sam montaż instalacji PV zajmuje mu do 2 dni. Rozpoczęcie prac natomiast odbywa się średnio 14 dni od podpisania umowy;

3. Pomoc w pozyskiwaniu dotacji – po zamontowaniu instalacji i podłączeniu jej do sieci energetycznej, inwestor może starać się o uzyskanie dofinansowania. EPG oferuje wsparcie w tym zakresie;

4. Monitoring uzysku – klient inwestujący w instalację PV ma możliwość sprawowania bieżącej kontroli nad jej prawidłowym funkcjonowaniem. Umożliwia to dedykowana aplikacja udostępniania przez EPG;

5. Gwarancja i opieka posprzedażowa – recenzowany instalator oferuje aż 20 lat gwarancji na montaż i użyte podzespoły. Do tego klienci mogą liczyć na pełne wsparcie w ramach opieki posprzedażowej.

EPG fotowoltaika – zalety i wady

Zalety fotowoltaiki od EPG

Darmowy audyt, konsultacja i projekt
Dedykowana oferta dla poszczególnych grup odbiorców
20 lat gwarancji na montaż i jakość podzespołów
Montaż instalacji nawet w 2 dni
Wsparcie w pozyskaniu dofinansowań i dotacji
Fotowoltaika już od 149 zł
Usługi świadczone na terenie całego kraju
Pełna opieka posprzedażowa
Dedykowana aplikacja do monitoringu instalacji

Wady fotowoltaiki od EPG

Brak sprecyzowanego przebiegu usługi
Cena paneli dostępna dopiero po kontakcie

Sprawdź bezpłatnie oferty fotowoltaiki

Podsumowanie recenzji i nasza opinia
Stosunek jakości do ceny
Szybkość realizacji
Jakość obsługi
Zastosowane podzespoły
Montaż instalacji
EPG to instalator, który szczególnie akcentuje w swoim przekazie medialnym ukierunkowanie na ekologiczne rozwiązania w energetyce. Wskazywanie na korzyści nie tylko dla kieszeni inwestora, ale także na dobrostan środowiska, jest niezwykle ważne w misji firm fotowoltaicznych. EPG jako jedyny instalator na rynku oferuje aż 20 lat gwarancji na montaż i jakość podzespołów w instalacji PV. Można zatem przypuszczać, że firma jest niezwykle pewna zarówno profesjonalizmu swoich montażystów, jak i trwałości stosowanych przez nich urządzeń. Możliwość skorzystania z oferty EPG już za 149 zł oraz pełne wsparcie posprzedażowe i pomoc w pozyskiwaniu dofinansowań, to z pewnością spore zalety instalatora. W serwisie internetowym brakuje jednak nieco konkretnych informacji dotyczących ceny paneli fotowoltaicznych oraz przedstawienia klientowi, w jaki sposób będzie przebiegała jego współpraca z EPG.
4.4
Nasza ocena
Informacje o autorze

Marta Kazimierska

Specjalistka digital marketingu i zagadnień z dziedziny UX oraz SXO, znajdująca się na liście TOP 100 kobiet polskiej branży SEO. Zaangażowana w analizowanie wiedzy przedsiębiorców na temat znaczenia poszczególnych narzędzi marketingowych w osiąganiu sukcesu biznesowego. Szczególnie zainteresowana badaniem poziomu samoświadomości ekonomicznej Polaków. Entuzjastka propagowania rozwiązań z dziedziny energii odnawialnej i dbałości o środowisko naturalne.

Dodaj komentarz
guest
48 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najpopularniejsze
Inline Feedbacks
View all comments
Lea
Lea
21 września 2022 09:25

Witam, drodzy Państwo przestrzegam aby nie zaczynać interesów z firmą epg. Do dziś nie mamy odbioru pompy co za tym idzie nic nie wiemy o dofinansowaniu. Nie wierzcie ludzi im pięknej gadce zwłaszcza przedstawicielce. Opiszę Państwu jak wygląda procedura umowy : przyjeżdża handlowiec i jak wszystko cudownie, kontakt telefony itd,. W momencie podpisania umowy ludzie podpisujecie zrzeczenie się od możliwości wycofania z umowy!!!! Ludzie czytajcie dokładnie i ze zrozumieniem ich umowy. Tam jest wszystko zawarte. Umowy są korzystne tylko dla epg nie dla szarego klienta. Kiedy coś się nie podoba firma znika. Nie ma kontaktu. Nie odbierają żadnych telefonów. Nie odpisująna maile. Firma widmo. Do tego mają bardzo drogo. Ludzie jeśli chcecie zakładać pompy lub fotowoltaike ofertujcie u innych dostawców. Nie dajcie się nabrać na piękną gadkę. Nie wysyłajcie żadnych zaliczek przed specyfikacja. Epg eferuje zawodny tani sprzęt a kasuje bardzo dużo. Na tą chwilę nie wiemy czy zwrócą nam w ogóle zaliczkę. Nie możemy spać po nocach. Chcemy się wycofać za wszelką cenę. Jeszcze raz przestrzegam. Nie zaczynajcie z epg.

Gregor
Gregor
25 września 2022 21:45
Odpowiedz do:  Lea

o jaką specyfikację chodzi? pompy? kiedy podpisaliście umowę i jak długo czekacie na realizację?

jarek
jarek
20 września 2022 13:16

masakra !!! nie polecam epg, zerowy kontakt po podpisaniu umowy, miało być w miesiąc a trwało od stycznia do początku maja . omijać szerokim łukiem .
obsługa po sprzedaży nie istniej, na info. siedzi jakaś pani i nic nie wie i nie poda telefonu do kogoś kto wie bo nie ma telefonów w firmie .
reklamacja ciągnie się od maja, kontakt zerowy.
czytałem tutaj jakieś pozytywne opinie,proponuje je zweryfikować , wystarczy zadzwonić na numer epg i spróbować uzyskać jakieś informacje udając reklamacje lub pytanie o zwrot dofinansowania czy załatwione.
z 20 kilku tysięcy nie dopłaciłem im 1800 zł zostawiając kwotę na ewentualne niedociągnięcia montażowe, od maja nie mogę sie doprosić wymiany falownika bo mega “profesjonalna ” ekipa urwała w nim śrubę od uziemienia , próbowała rozwiercić, finalnie radośnie dokręcili gdzieś obok. do montażu przyjeżdżali 4 razy i mówili że jednak dzisiaj się nie uda bo tam czegoś nie maja ( oczywiście ja musiałem brać wolne lub prosić kogoś żeby był w domu) . dobijając do brzegu, mnie maja w … oczywiście wpisali mnie do KRD i teraz straszą sadem.

Last edited 9 dni temu by jarek
Lea
Lea
21 września 2022 11:42
Odpowiedz do:  jarek

Zdaje się, że jesteśmy w gorszej sytuacji niż Pan. Chciałabym podpytać czy udało się zakończyć szczęśliwie.

Last edited 8 dni temu by Lea
Arek
Arek
14 września 2022 09:23

instalacja zamontowana we wrześniu 2021, 3,9 kW. Montaż, realizacja zlecenia, działanie bez zastrzeżeń, ale ……
1
12-09-2022 dostałem informację od EPG , że wygrałem u nich w losowaniu 5 tys na dodatkowe instalacje typu: pompa ciepła, dodatkowe panele itd. Gdy powiedziałem, że chcę w tej kwocie dołożyć 2 panele z niewielką dopłatą, kontakt z miłym panem się urwał . Widocznie brak opłacalności dla EPG i można olać klienta.
2
Dodatkowo poleciłem klienta , który zainstalował panele z EPG. Miałem za to otrzymać bon na 500 PLN za polecenie. Do tej pory nic nie dostałem.

Tadeusz
Tadeusz
12 września 2022 11:46

Porażka, serwis nie działa wcale. Zgłosiłem awarię i po 3 tygodniach zamówiłem elektryka by usuną awarię. Awarie usuną i stwierdził nieprawidłowe zainstalowanie końcówek (zaciśnięte kleszczami zamiast zaciskaczem). Po zgłoszeniu do EPG brak odpowiedzi przez 7 dni. po zgłoszeniu telefonicznym zażądali PROTOKOŁU bez którego nie usuną swego partactwa. Żenada.
Zgłosiłem wypełnienie wniosku o dofinansowanie po 6 miesiącach dowiedziałem się ze wniosek nie został złożony o czym mnie nie poinformowali.
Daleko od tej firmy

Krzysiek
Krzysiek
14 czerwca 2022 08:06

Porażka, jak zakładane były panele wszystko zapowiadało się Super. Następnie zaczynajac od opóźnień w kwestii montażu po brak kontaktu z firma. Infolinia katastrofa a na e-mail nie można doczekać się odpowiedzi. Czy w tej firmie w ogóle istnieje coś takiego jak obsługa posprzedażowa?

Edyta
Edyta
13 czerwca 2022 19:22

Nie polecam. Firma zamontowała nam uszkodzoną pompę ciepła i od 5 dni obiecują że ktoś przyjedzie naprawić. Niestety na obiecankach się kończy a my jesteśmy bez ciepłej wody. Jest lato i nie wyobrażam sobie co będzie się działo zimą podczas jakiejkolwiek awarii.

Gregor
Gregor
25 września 2022 21:42
Odpowiedz do:  Edyta

I jak skończyła się sprawa? wymienili uszkodzoną pompę?

Gregor
Gregor
26 września 2022 09:33
Odpowiedz do:  Edyta

i w końcu wymienili pompę?

Marzena
Marzena
19 kwietnia 2022 12:07

Nie jestem zachwycona sposobem obsługi. A konkretnie ponad rok temu EPG zamontowało mi instalację niecałe 5kWh. Na sugestie że to troche za mało, powiedzieli mi że po roku należy sprawdzić rachunek i jak bedzie za mało to dołożą panele, na które w falowniku jest zapas mocy. No i po roku okazuje się że dołożenie 5 paneli kosztuje tyle co pół nowej instalacji. Gdybym wiedziała że tak będzie od razu zamowiłąbym wieksza instalacje przy montażu, a teraz po prostu EPG probuje wykorzystać sytuacje i naciągnać mnie na pieniądze, dodatkowo szantażując że dołożenie paneli przez innego wykonawce pozbawia mnie gwarancji. Nie polecam.

Adam
Adam
28 czerwca 2022 10:46
Odpowiedz do:  Marzena

Jestem w takiej samej sytuacji brak słów,a rachunki płacę jeszcze większe. Dołożenie 8 paneli plus nowy sterownik,bo ten ten co mam jest na dodatkowe trzy panele,a to za mało to “okazja”- 21.000zł☹️☹️☹️

Adrian
Adrian
3 kwietnia 2022 14:41

Nie wiem, jak z fotowoltaiką, ale u mnie montowali pompę ciepła Kaisai i wszystko w jak najlepszym porządku. Zamówiony sprzet z dostawą w ciągu 3 dni roboczych, montaż wydaje mi się, że też ok, a cena tego samego modelu niższa niz w 3 firmach, w ktorych porownywałem.

Andrzej
Andrzej
7 lutego 2022 16:52

Nie polecam przedstawiciel nie w temacie żyje w swoim świecie zwykli naciągacze szkoda czasu poświęconego na takie pierdoly

Aleksandra
Aleksandra
1 lutego 2022 23:15

Trzymać się z daleka od firmy EPG!

Przemek
Przemek
24 stycznia 2022 22:59

Nie p[polecam firmy EPG. Nie wywiązali się z umowy. Brak zasad etycznych w biznesie. Handlowiec z okolic Ożarowa Mazowieckiego nie kompetentny […]. Jak będzie dzwonił Pan Kacper trzymać się z daleka!

Komentarz edytowany przez Redakcję.

Małgorzata
Małgorzata
6 grudnia 2021 08:22

Jestem absolutnie zawiedziona ta firma niedotrzymane terminów czekam 2 miesiąc przywieźli panele zostawili i nic się nie dzieje zostało niewiele czasu ale oni mają to gdzieś będę szukać sposobu na zwrot pieniędzy za wprowadzenie i na naciąganiu klientów absolutnie nie polecam

Gregor
Gregor
25 września 2022 21:44
Odpowiedz do:  Małgorzata

zamontowali w końcu panele? ile miesięcy spóźnienia?

Kamil
Kamil
12 października 2021 06:19

Nie polecam czas olewka klientów, niewłaściwy sprzęt zamiast falowniki X3 stosują X1 instalacja wykonana najtańszym kosztem…
A jeśli chodzi o pomoc w uzyskaniu zwrotu mój prąd to poprostu totalna olewka…

Damian
Damian
14 września 2021 10:30

Witam ogólnie masakra.
Umowa podpisana w kwietniu kasa zapłacona i to nie mała a instalacja nie podłączona. Przedstawiciel i serwis nie odbierają tel.
Jak odbierają to mówią że zgłoszone i niedługo serwis podjedzie i to tak dwa miesiące.

Jacek
Jacek
4 sierpnia 2021 14:47

O fotowoltaice myślałem już od dawna, jedynym problemem było uzbieranie pieniędzy na instalację i znalezienie odpowiedniej firmy, która nie spartaczy roboty. Znajomy polecił mi firmę EPG Eco i to był dobry wybór. Wszystko na czas, bez opóźnień, dodatkowych kosztów i nerwów. Ekipa montażystów 10/10. Dodatkowo pomogli mi w uzyskaniu dofinansowania na instalację.

Daniel
Daniel
4 sierpnia 2021 12:13

Polecam usługi firmy EPG ECO. Podejmując współpracę zauważyłam, że mam do czynienia ze specjalistami z pierwszej ligi. Zrobili dokładny audyt, potem omówiliśmy wszystkie możliwości i podpisaliśmy umowę. Montaż na czas, panele jak najbardziej spoko. Działają pełną parą 🙂

Emilia
Emilia
3 sierpnia 2021 09:03

Na bardzo duży plus pomoc przy uzyskaniu dofinansowania z programu mój prąd. Nie zostawili mnie z tym samej sobie i doprowadzili proces do końca. Kontakt dobry, montaż solidny, ekipa sprawna i sprawiała wrażenie doświadczonej. Zobaczymy czy faktycznie panele będą tak bezawaryjne jak zapewniali. Na razie wszystko ok.

Rafał
Rafał
30 lipca 2021 11:13

Jeśli szukasz profesjonalistów, którzy wszystko przedstawią czarno na białym, zrobią dokładny audyt, wybiorą najlepszej jakości panele, a następnie zamontują instalację, tak, że mucha nie siada – to jesteś w dobrym miejscu.

Asia
Asia
28 lipca 2021 09:53

Brawa dla EPG za profesjonalne podejście do montażu i klienta. Dawno nie czułam się tak dobrze zaopiekowana przez jakąkolwiek firmę. Niektórzy powinni się od nich uczyć jak rozmawiać i obsługiwać klienta.

Kasia
Kasia
27 lipca 2021 15:05

Czego chciałby niezdecydowany, niepewny klient od firmy, z której usług chce skorzystać? Przede wszystkim precyzyjnych, jasnych i szczerych informacji na temat produktu, z czym to się je, jak to wygląda i o co chodzi. Do tego czasu i cierpliwości. To wszystko i jeszcze więcej dostałam nawiązując współpracę z EPG Eco. Jestem bardzo zadowolona i poleciłam ich usługi swoim znajomym.

Jan
Jan
10 lipca 2021 10:31

Wszystko Ok do momentu zapłacenia ostatniej transzy zapłaty. Mimo przesłanych wszystkich dokumentów do epg, brak dopłaty , niby przedstawiciel handlowy nie przekazał dokumentacji, a epg uważa ,że wszystko ok. nic się nie stało. Nie wiem co będzie z obsługą posprzedażową, bo firma nie odpowiada na żaden kontakt , nie mogę otrzymać nawet protokołu odbioru instalacji??????

Lea
Lea
21 września 2022 11:51
Odpowiedz do:  Jan

Mamy identyczną sytuację

Agnieszka
Agnieszka
5 lipca 2021 16:31

Epg obiecał załatwić wszystkie formalności. Okazało się że nie dostałam obiecanej na 100 % dopłaty. I jeśli chcę to mogę sobie złożyć drugi wniosek! Nie polecam!

Maja
Maja
6 maja 2021 14:51

Wszystko w porządku, instalacja działa bezawaryjnie od ponad roku. Jestem zadowolona z poziomu obsługi. Widać dużą różnicę w rachunkach.

Joanna
Joanna
27 kwietnia 2021 09:55

Początkowo miałam trochę obaw przed wyborem firmy, u której zamówię panele ale postawiłam na epg bo zrobili na mnie dobre wrażenie podczas naszego pierwszego kontaktu. Zaryzykowałam i nie żałuję.

Grzegorz
Grzegorz
19 kwietnia 2021 12:50

Panele działają bez zarzutów, montaż sprawny i terminowy. Wszystko zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami. Polecam.

Elżbieta
Elżbieta
30 marca 2021 13:05

Firma jak najbardziej w porządku. Trzymają terminów, jest z nimi dobry kontakt, czułam się zaopiekowania i dostałam odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania.

Lea
Lea
21 września 2022 11:50
Odpowiedz do:  Elżbieta

Mam wrażenie, że epg samo o sobie wystawia komentarze pozytywne. Należą im się same negatywy.

enerad.pl
enerad.pl
21 września 2022 13:47
Odpowiedz do:  Lea

Dzień dobry,

w naszym serwisie dokładamy wszelkich starań, aby komentarze były wiarygodne i pochodziły od faktycznych klientów firmy. W związku z tym przed publikacją moderujemy je i nie publikujemy tych, które naruszają nasze zasady: https://enerad.pl/komentarze-w-enerad-pl-zasady-dla-uzytkownikow/

Pozdrawiamy
zespół enerad.pl

Lea
Lea
21 września 2022 20:22
Odpowiedz do:  enerad.pl

Niestety praktykuje się, że firmy proszą swoich znajomych o wystawianie pozytywnych komentarzy więc nie jesteście w stanie tego zweryfikować. Ja mam doświadczenie na żywym organiźmie i naprawdę trudno uwierzyć w pozytywy.

Dawid
Dawid
18 marca 2021 09:56

Jako były pracownik mogę napisać, że dobrze traktują tam klientów i pracowników. Atmosfera jest niezła, a firma solidna.

Jacek
Jacek
9 marca 2021 18:44

Firma godna polecenia,szybko ,sprawnie i pełen profesjonalizm.Super kontakt z klientem.
Umowa podpisana i zaraz miła Pani dzwoni że wysyła instalację kurierem.Instalacja wykonana w terminie dogodnym dla mnie (sobota). Wszystkie zgłoszenia typu energia,dotacja,urząd skarbowy robią za klienta. Instalatorzy super chłopaki,naprawdę polecam!!!

Arek
Arek
1 marca 2021 15:41

Firma godna polecenia. Wszystko na czas, szybki montaż i udana współpraca.

Anna
Anna
18 lutego 2021 10:50

Szczerze polecam Pana Pawła […], bardzo miły, szczery, nie wciska kitów na siłę, jak to spotkałam się z innymi firmami, wszystko dokładnie wyjaśnia, poświęca dużo czasu, rzadko takich “konsultantów” się spotyka.

Komentarz edytowany przez Redakcję – nie publikujemy danych personalnych.

Lidia
Lidia
5 lutego 2021 14:27

Profesjonaliści w 100%. Mogę zdecydowanie polecić ich usługi.

Ela
Ela
18 stycznia 2021 13:08

Czy ktoś może napisać coś więcej o tej firmie? Można mieć pewność, że to rzetelni ludzie?

Karol
Karol
19 stycznia 2021 14:11
Odpowiedz do:  Ela

Tak, moi znajomi i ja korzystaliśmy z usług tej firmy. Wszystko jak najbardziej w porządku.

Katarzyna
Katarzyna
19 stycznia 2021 23:12
Odpowiedz do:  Ela

2 lata temu montowali u mnie instalacje. Nie było żadnych problemów, wszystko sprawnie i w terminie. Mili panowie. Co do instalacji to cały czas bez zarzutu.

Ryszard
Ryszard
1 czerwca 2021 11:13
Odpowiedz do:  Ela

nie polecam wszystko w porządku przy podpisywaniu umowy Pani kompetentna odpowiedziała na wszystkie pytania umowę podpisaliśmy tego samego dnia natomiast już na etapie realizacji to są kompletne jaja chyba nabrali roboty i nie panują nad sytuacją nie dojechała konstrukcja pod panele o czym ja powiadomiłem montażystę, który jest niekompetentnym cwaniakiem i w esemesach obraża mnie sam chciał przesuwać montaż mówiąc, że na poprzednim nie dostał podnośnika i dużo dużo jeszcze nie polecam, na dowód mam esemesy owego Pana i z firmy, a cha kontakt tylko na infolinii
nie podają żadnych telefonów do szefostwa tylko do przedstawiciela handlowego.

Jarosław
Jarosław
13 stycznia 2021 09:23

Bardzo dokładny darmowy audyt, wyjaśnili mi wszystko po kolei. Zamontowanie instalacji również w terminie. Nie było żadnych problemów. Ekipa zgrana i rzetelna. Polecam.

Agnieszka
Agnieszka
5 stycznia 2021 19:39

Nie polecam firmy EPG!
Proszę szukać innej firmy. Firma podpisuje umowy nie mając falownika na magazynie, nie dotrzymuje terminów!

Grzegorz
Grzegorz
25 stycznia 2021 21:15
Odpowiedz do:  Agnieszka

To jak wogule ie maja falownika