Esoleo – fotowoltaika od Cyfrowego Polsatu 2021 – opinie i recenzja

Popularność, jaką w ostatnich latach zyskała fotowoltaika, przyczyniła się nie tylko do powstawania całkiem nowych podmiotów zajmujących kompleksową obsługą inwestorów zainteresowanych pozyskiwaniem zielonej energii, ale także do rozbudowy oferty już istniejących firm. Właściciel Cyfrowego Polsatu i sieci Plus także postanowił zareagować na rynkowe trendy i stworzył markę Esoleo. Fotowoltaika połączona jest tu z dodatkowymi ofertami np. na dostawę internetu, czy wykupienie ubezpieczenia. Jakie propozycje w zakresie montażu instalacji są dostępne w ramach fotowoltaiki od Cyfrowego Polsatu Esoleo?

Fotowoltaika – Bezpłatne Porównanie Ofert

Esoleo: fotowoltaika od Cyfrowego Polsatu, czyli internet i ubezpieczenie w pakiecie?

Marka Esoleo reklamowana jest jako strategiczny partner Cyfrowego Polsatu oraz sieci komórkowej Plus (Polkomtel Sp. z o.o.). Firma należy zatem do Grupy Polsat Zygmunta Solorza – Żaka, która niedawno poszerzyła się także o serwis Interia. Biorąc pod uwagę zaplecze multimedialne, nie sposób było nie zaoferować klientom zainteresowanym panelami fotowoltaicznymi, także pakietu internetowego. Decydując się zatem na inwestycję w zakup i montaż fotowoltaiki od Esoleo, inwestorzy mogą liczyć także na 3 lata internetu z kartą LTE. Jak taka kombinacja oferty ma się przysłużyć potencjalnym klientom? Chodzi tu oczywiście o stały monitoring efektywności pracy instalacji. Dzięki mobilnemu internetowi od Plusa użytkownicy mogą za pomocą aplikacji mieć ciągłą kontrolę nad funkcjonowaniem instalacji.

Wartością dodaną w ofercie fotowoltaiki od Esoleo, jest nie tylko dostęp do sieci, ale także możliwość ubezpieczenia instalacji od wszelkich ryzyk za pośrednictwem firmy Uniqa. Ochrona obejmuje klientów indywidualnych, którzy wykupią usługę montażu paneli fotowoltaicznych w Esoleo. Przez 3 lata mogą oni liczyć na ubezpieczenie instalacji np. od skutków działania sił natury. Przedmiotem ochrony są w tym przypadku systemy fotowoltaiczne o mocy od 3,2 kW do 9,9 kW wraz z kosztami ich montażu.

Podobnie, jak w przypadku internetu LTE, usługa ubezpieczenia instalacji dostępna jest w pakietach MINI, MINI+, MIDI, MIDI+ oraz MAXI. Niestety w serwisie nie zostało podane, co dokładnie wchodzi w skład każdego z wymienionych pakietów.


Prąd ze słońca? Niższe rachunki za energię elektryczną? Nawet 3.000 zł dopłaty do fotowoltaiki z programu Mój Prąd?

W enerad.pl przygotowaliśmy dla Ciebie kompleksową usługę fotowoltaiczną. Skontaktuj się z naszym Specjalistą, który przeprowadzi Cię przez cały proces!

Sprawdź bezpłatnie oferty fotowoltaiki

Esoleo – 100% energii

Całkowitą nowością w ofercie akcja “Esoleo – 100% energii”. W tym rozwiązaniu Esoleo oraz Plus łączą siły, aby zaoferować klientom bilansowanie 1:1. Dzięki temu prosumenci mogą korzystać z nieograniczonego magazynu w sieci energetycznej, nie tracąc jednocześnie 20% lub 30% energii w ramach systemu opustów.

Esoleo - 100% energii.

Źródło: esoleo.pl

Warunkiem skorzystania jest podpisanie umowy kompleksowej z Plusem na dostarczanie energii elektrycznej. Podmiot ten już od kilku lat świadczy usługi energetyczne. Spółka Cyfrowego Polsatu pozyskuje energię od ZE PAK S.A., przedsiębiorstwa energetycznego, w którym większość udziałów ma Zygmunt Solorz-Żak, a które od jakiegoś czasu przechodzi transformację w kierunku OZE (ZE PAK buduje jedną z największych farm fotowoltaicznych w Polsce).

Fotowoltaika od Esoleo – dla kogo?

Firma Esoleo może się pochwalić licznymi realizacjami w zakresie montażu instalacji fotowoltaicznych, zarówno na dachach domów jednorodzinnych, jak i obiektach użyteczności publicznej, takich jak hale magazynowe, biurowce, sklepy, a także gospodarstwa rolne. W swoim portfolio Esoleo posiada nie tylko montaże przydomowych mikroinstalacji, ale także dużych farm fotowoltaicznych. Z informacji dostępnych w serwisie internetowym instalatora wynika, że firma proponuje:

instalacje dla domów jednorodzinnych (fotowoltaika dla domu),

instalacje dla budynków użyteczności publicznej i przedsiębiorstw (fotowoltaika dla firmy)

instalacje dla gospodarstw rolniczych (fotowoltaika dla rolnika)

serwis gwarancyjny (dla produktów strategicznych partnerów Esoleo, a więc Huawei i Talesun).

Esoleo przekonuje, że każdy, kogo zainteresuje oferta instalatora, może liczyć na profesjonalny dobór instalacji do potrzeb klienta, który zostanie poprzedzony wykonaniem całkowicie darmowego audytu energetycznego budynku. Dodatkowo Esoleo proponuje usługę wizualizacji, dzięki której każdy inwestor będzie mógł zobaczyć, jak instalacja będzie wyglądała już po zamontowaniu na jego nieruchomości. Z pewnością jest to bardzo ciekawy dodatek do oferty instalatora. Firma zapewnia, że większość montaży instalacji realizowanych jest w czasie od 1 do 2 dni. Wykonawcą usług dla Esoleo jest firma Alledo.

Esoleo – cennik instalacji

Tak, jak ma to miejsce w przypadku wielu instalatorów, również w serwisie firmy Esoleo próżno szukać informacji na temat choćby szacunkowych kosztów instalacji fotowoltaicznej.

Jak przekonują konsultanci, cena uzależniona jest od sposobu montażu instalacji, jaki należy zastosować w przypadku konkretnego budynku oraz oczywiście od zapotrzebowania energetycznego gospodarstwa względem rocznego zużycia. W Esoleo koszty inwestycji ustalane są zatem zawsze indywidualnie z każdym klientem. Pewną podpowiedzią w tej kwestii może być jednak fakt, że instalator używa falowników firmy Huawei oraz paneli fotowoltaicznych Talesun.

Jak przekonuje Esoleo, są to podzespoły najwyższej klasy, oferujące bezpieczeństwo i najlepszą efektywność pracy. Dla porównania można przejrzeć ranking paneli fotowoltaicznych 2021, który zawiera zestawienie urządzeń także od innych producentów.

Esoleo fotowoltaika – finansowanie inwestycji

Jakie jeszcze cechy fotowoltaiki od Esoleo powinny przekonać klientów do skorzystania z usług firmy? Może to być na przykład unikalny w skali europejskiego rynku system monitorowania działania instalacji fotowoltaicznej. Instalator zapewnia w tym obszarze aż 15 lat wsparcia technicznego w przypadku wykrycia nieprawidłowego działania systemu. Za wszystkie te profity trzeba jednak sporo zapłacić, gdyż średni koszt instalacji waha się od 20 do 40 tys. zł. Esoleo zapewnia jednak, że zanim inwestor będzie mógł liczyć na dofinansowanie w ramach wybranego programu wsparcia, służy pomocą w uzyskaniu kredytu na fotowoltaikę. Wszystkie formalności firma bierze na siebie.

W Esoleo koszty przedsięwzięcia można sfinansować specjalną pożyczką udzielaną przez Plus Bank, specjalnie dla klientów Esoleo. Kredyt udzielany jest na kwotę od 5.000 do 50.000 zł oraz okres od 36 do 240 miesięcy. Klient może liczyć jedynie na oprocentowanie zmienne, na poziomie ok. 7,17%. W efekcie RRSO pożyczki, dla reprezentatywnego przykładu wynosi 7,41%.

Po przyłączeniu instalacji do sieci energetycznej, inwestor może jeszcze otrzymać do 5000 zł dofinansowania do fotowoltaiki 2021. Stanie się tak, jeżeli jego wniosek o uczestnictwo w programie Mój Prąd zostanie pozytywnie rozpatrzony. Dodatkowo Esoleo podpowiada o możliwości skorzystania z ulgi odliczanej od podatku dochodowego.

Fotowoltaika w Esoleo – krok po kroku

Montaż instalacji fotowoltaicznej to proces składający się zazwyczaj z kilku etapów, z których każdy będzie miał wpływ na późniejsze efektywne działanie systemu. Fotowoltaika od Esoleo to 6 kroków na drodze do oszczędzania na energii elektrycznej. Jak zatem wygląda proces obsługi u recenzowanego instalatora? W serwisie internetowym wyróżnione zostały takie etapy, jak:

1. Darmowa konsultacja – aby skorzystać z darmowej konsultacji z doradcami Esoleo, należy wypełnić formularz kontaktowy lub zadzwonić pod numer podany w serwisie instalatora;

2. Bezpłatny audyt – firma wysyła do domu (lub firmy) klienta eksperta, którego zadaniem jest wykonanie bezpłatnego audytu oraz pobranie pomiarów i ocena konstrukcyjna na drodze do stworzenia wyceny montażu instalacji fotowoltaicznej. Ekspert ma służyć rada i odpowiedzieć na każde pytanie inwestora;

3. Umowa i finansowanie – po otrzymaniu indywidualnej wyceny przychodzi czas na podpisanie umowy z instalatorem. Dodatkowo, Esoleo pomaga we wszystkich formalnościach dotyczących starania się o kredyt na fotowoltaikę. Firma przekonuje, że klient nie musi nawet wychodzić z domu, aby uzyskać finansowanie inwestycji;

4. Szybki montaż i uruchomienie instalacji – montaż instalacji fotowoltaicznej w Esoleo powinien potrwać nie dłużej niż 3 dni. Następnie firma zgłasza instalację do Operatora Systemu Dystrybucji. Po 30 dniach licznik powinien zostać wymieniony na dwukierunkowy i wówczas instalacja będzie mogła zacząć pozyskiwać energię słoneczną;

5. Złożenie wniosków o dofinansowanie – Esoleo wypełnia i składa wnioski o dofinansowanie w ramach programu Mój Prąd w imieniu klientów. Dodatkowo, mogą oni skorzystać z ulgi podatkowej oraz ulgi termomodernizacyjnej;

6. Opieka serwisowa i wieloletnia gwarancja – instalator zapewnia opiekę serwisową w przypadku wykrycia nieprawidłowości w funkcjonowaniu instalacja. Na swoje usługi udziela także wieloletniej gwarancji, dzięki której użytkownik fotowoltaiki może czuć się bezpiecznie.

Fotowoltaika – Bezpłatne Porównanie Ofert

Esoleo fotowoltaika – zalety i wady

Zalety fotowoltaiki w Esoleo

Bezpłatna konsultacja
Darmowy audyt
Dodatkowy pakiet internetowy
Ubezpieczenie instalacji
Wizualizacja instalacji na nieruchomości klienta
Wsparcie w pozyskaniu finansowania inwestycji
Opieka serwisowa
15 lat wsparcia technicznego
Szybki montaż instalacji

Wady fotowoltaiki w Esoleo

Brak informacji o kosztach usług
Zewnętrzny wykonawca Alledo (choć należący do Grupy Polsat)

Podsumowanie recenzji i nasza opinia
Stosunek jakości do ceny
Szybkość realizacji
Obsługa klienta
Zastosowane podzespoły
Montaż instalacji
Oferta
Fotowoltaika od Esoleo to z pewnością warta rozważenia propozycja dla obecnych użytkowników Cyfrowego Polsatu lub sieci Plus, którzy chwalą sobie usługi operatora. Mobilny internet w pakiecie, ubezpieczenie instalacji fotowoltaicznej od wszelkich ryzyk, to z pewnością unikalne na rynku aspekty oferty fotowoltaiki od Esoleo. Na uwagę zasługuje także fakt 15 lat wsparcia technicznego na podstawie wyjątkowego w skali europejskiej systemu monitoringu poprawnego działania instalacji fotowoltaicznej. Jeżeli montaż systemu rzeczywiście zajmuje firmie do 3 dni, a wszystkie formalności związane z finansowaniem inwestycji instalator bierze na siebie, to z pewnością warto rozważyć jego ofertę. Brakuje niestety choćby szacunkowych kosztów przedsięwzięcia, a u niektórych zainteresowanych wątpliwości może budzić fakt korzystania z usług zewnętrznego wykonawcy. Pozostaje mieć nadzieję, że przynależność do Grupy Polsat gwarantuje mimo wszystko sprawną współpracę pomiędzy instalatorem a wykonawcą.
4.3
Nasza ocena
Informacje o autorze

Marta Kazimierska

Specjalistka digital marketingu i zagadnień z dziedziny UX oraz SXO, znajdująca się na liście TOP 100 kobiet polskiej branży SEO. Zaangażowana w analizowanie wiedzy przedsiębiorców na temat znaczenia poszczególnych narzędzi marketingowych w osiąganiu sukcesu biznesowego. Szczególnie zainteresowana badaniem poziomu samoświadomości ekonomicznej Polaków. Entuzjastka propagowania rozwiązań z dziedziny energii odnawialnej i dbałości o środowisko naturalne.

Dodaj komentarz
guest
42 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najpopularniejsze
Inline Feedbacks
View all comments
Mirosław
Mirosław
9 września 2021 10:14

Przestrzegam wszystkich przed podpisywaniem umowy z Esoleo. Ja się dałem nabrać. Przed podpisaniem umowy były obietnice samych korzyści i miłej współpracy a jest tak, że zrobiono mi aż osiem niepotrzebnych dziur w dachu przy montażu a Esoleo twierdzi, że to jest wykonane zgodnie ze sztuką budowlaną i uchyla się od odpowiedzialności. Zgłosiłem roszczenia do ich ubezpieczyciela, ale Esoleo nie dostarczyło im wymaganych dokumentów choć sami mnie tam skierowali. Dramat!!!

Przemysław
Przemysław
19 sierpnia 2021 10:13

WITAM czy jest możliwość uzyskania Projektu na kwotę od 1,5 mld euro wraz zakupem ziemi.

Admini
Admini
16 sierpnia 2021 22:35

Tego jeszcze nie WIDZIAŁAM pracując w kilku nie malych firmach
“szef” , który “terroryzuje” pracowników obraża ich w kazdym momencie pracy (@, słowami szczególnie w spotkaniach 1:1 bez świadków)
człowiek wymagający bezwzględnego posłuszeństwa i podporządkowania praktycznie 24godz/h
Pozotaje obroniony (wzięty pod kopułkę) przez “kolegę” Dyrektora
Przerażający jest fakt, że chęć zarobku i utrzymanie własnych posad
Wzięła górę na Czystym sumieniem, spokojnym snem a przede wszystkim GODNOŚCIĄ LUDZKĄ.
temat jest zamieciony pod dywan osoby na “wyższych stołkach” uciszają świadków – żeby tylko sprawa nie doszła temat do Prezesa – Brak słów!!!
W ramach ciekawostki i przestrodze
Szef DESPOTA
Tacy przełożeni chętnie i często grożą swoim pracownikom. Coś ci się nie podoba? Możesz odejść, mamy wiele osób na twoje stanowisko; Jeszcze jeden taki ruch, a wylatujesz; Zrób to dobrze albo cię zwolnię – takie zdania nigdy nie będą dobrą motywacją do działania. Zaczynamy pracować w dużym stresie, co sprawia, że cierpi na tym nasza efektywność czy koncentracja. Oczywiście, jeżeli nie wywiążemy się ze swoich zadań, popełnimy nieodwracalny błąd, szef ma prawo nas zwolnić, jednak ciągłe zastraszanie, nawet gdy nie ma ku temu powodów, cechuje szefa tyrana.
Despotyczny szef lubi również przyglądać się wyścigowi szczurów, zabieganiu o jego sympatię, niezdrowej rywalizacji. Można powiedzieć, że bywa to jego rozrywką.

Stanisław
Stanisław
4 sierpnia 2021 22:37

Niestety, współpraca z eSoleo to dramat. Miałem ustalony termin instalacji. Po przybyciu ekipy okazało się, że osobnym transportem mają dojechać komponenty ( o czym nikt mnie wcześniej nie poinformował), na które czekaliśmy ponad godzinę. A potem to już zupełna tragedia. Okazało się, że przysłano zbyt krótkie profile. Wyznaczono kolejny termin montażu tydzień później. W poniedziałek dowiaduję się, że wykonawca znów przesłał niewłaściwe profile. Mało tego, eSoleo nie jest w stanie podać kiedy otrzymają odpowiednie i kiedy montaż zostanie zakończony. Najgorsze jest to, że w tej chwili nie mam zakończonych robót, a firma nawet nie poczuwa się do tego by mnie za zaistniałą sytuację przeprosić.

Janusz
Janusz
6 lipca 2021 11:59

Nie jest prawda ze gdy podpiszesz umowę z Esoleo to będziesz miał rozliczana energię 1:1 bo nie każdy OSD ma umowę z Plusem tak jest w moim przypadku gdzie OSD jest PKP Energetyka. Esoleo podpisuje umowy wiedząc to.

Tolek
Tolek
14 maja 2021 22:23

Jakie bilansowanie 1:1?! […] Krótko: przepłać nam PV 5000 zł po to by zyskać 500 zł, a my z tego zrobimy sobie jeszcze super reklamę – ot i wasze Esoleo.

Komentarz edytowany przez Redakcję.

Krzysztof
Krzysztof
17 maja 2021 15:06
Odpowiedz do:  Tolek

Nikt nie każe Ci wybierać firmy Esoleo. Nie wiem co wnosi ten komentarz? Weź mniejszą firmę, płać mniej i płacz za kilka lat, bo firma zniknie. Esoleo to jakosć wykonania i serwis.

Piotr
Piotr
14 maja 2021 12:15

Witam jestem po audycie instalacja 3,8kwp zapotrzebowanie roczne z bilansu energii 2,9kw. Doradzilibyście na co zwrócić uwagę przy podpisywaniu umowy (kruczki prawne) czy finansowanie jest naprawdę 100% i nie ma żadnych dodatkowych kosztów poza produktem polsatu czy plusa? Proszę o poradę.
Dziękuję.

Krzysztof
Krzysztof
15 maja 2021 23:26
Odpowiedz do:  Piotr

Co warto pamietać. że nadwyżka 100% tylko w taryfie G12w

Krzysztof
Krzysztof
23 kwietnia 2021 17:42

Zadowolony, wysoka jakość wykonania instalacji na gruncie, szybki termin, montaż w ciągu trzech tygodni. Dwa dni po wysłaniu wniosku przez Esoleo, był już licznik dwukierunkowy. Szybka obsługa klienta mailowo i telefoniczna. Polecam.

Marek
Marek
23 kwietnia 2021 14:33

Podzielę się kosztami (wyceną), bo chyba tego brakuje wielu niezdecydowanym.
Wyceniałem 10kWp (dokładnie 9,9) z montażem. Podana cena na początku 2021 roku to około 42 tysiące za wszystko: materiały, montaż, zgłoszenia do operatora itp. Cena więc porównywalna z innymi wycenami, a robiłem ich chyba 4-5 dla tej konkretnej mocy.
W związku z tym, że i tak potrzebować będę kablówki, telefonów itp., a dodatkowo obiecują rozliczenia 1:1 (zamiast 1:0,8) to bardzo poważnie biorę to rozwiązanie pod uwagę.
Nie wiem natomiast, jak wyglądają rachunki za zużycie bieżące.
Warto by napisać o szczegółach umowy, czy np. ich prąd nie jest droższy niż np. z ENEA. A także czy fakt kupowania prądu z innego źródła niż od dystrybutora (ENEA/ENEA vs. Polsat/ENEA) nie podnosi np. rachunków za dystrybucję.

Łukasz
Łukasz
10 kwietnia 2021 10:36

W dniu 08.04.2021r. zakończono montaż instalacji na moim domku. Wszystko przebiegało sprawnie bez zastrzeżeń. Audytor profesjonalnie przedstawił ofertę, wytłumaczył niejasności oraz przeprowadził audyt wykonując wszelkie pomiary oraz rzuty dachu przy pomocy drona a następnie przedstawił 3 oferty do wyboru dostosowane do moich potrzeb oraz oczekiwań. Po akceptacji oferty, podpisanie umowy oraz wszystkich dokumentów. Po 14 dniach (uprawomocnienie umowy) kontak w sprawie ustalenia terminu montażu, montaż trwał 3 dni, wszystko zgodnie z ustaleniami, audytor codziennie na budowie. Jestem mega zadowolony. Firmę ESOLEO wybrałem kierując się doświadczeniem i profesjonalizmem audytora, nie kłamał nie naciągał, wręcz doradził i pomógł wybrać najlepsze rozwiązanie, audytorów było u mnie 3. Moim zdaniem kluczową rolę gra właśnie audytor. Polecam firmę ESOLEO i z całą odpowiedzialnością tego audytora.

Dariusz
Dariusz
23 kwietnia 2021 09:25
Odpowiedz do:  Łukasz

Jaka moc instalacji i jaki koszt? Mógłby pan podać

Iwona
Iwona
7 kwietnia 2021 11:58

Czy Esoleo, tak jak każda firma współpracująca z Cyfrowym Polsatem, też nie dotrzymuje podpisanych, a właściwie wytworzonych przez siebie z wszystkimi kruczkami prawnymi udupiającuch klientów – umów? Oferta w tak wspaniałymi parametrami jest ważna tylko do momentu gdy klient nie może się wycofać? Czyli 2 tygodnie.

Marek
Marek
23 kwietnia 2021 14:24
Odpowiedz do:  Iwona

A więcej konkretów? Co zmieniło się po 2 tygodniach?

Damian
Damian
13 maja 2021 23:39
Odpowiedz do:  Marek

Obiecują rozliczenie 1:1??? W taryfie nocnej??? Chyba sobie kpią! Panele Telesun i Huawei to raczej dolna półka. 10KW za 42000 można zrobić na Froniusie ,SMA, ABB i panelach lepszych firm.

Fed
Fed
25 maja 2021 21:01
Odpowiedz do:  Damian

Prąd 100 procent można odebrać o każdej porze.

W regulaminie jest napisane “W ramach Promocji Polkomtel dokona w czasie oznaczonym Aneksu OZE rozliczenia ilości Energii z OZE wprowadzonej przez Prosumenta do sieci
elektroenergetycznej należącej do OSD wobec ilości Energii pobranej przez Prosumenta z sieci OSD w stosunku ilościowym 1 do 1 (rozumiane w ten sposób, że 1
kWh Energii z OZE pokrywa 1 kWh Energii pobranej), tj. Polkomtel celem dokonania ww. rozliczenia uwzględni 100% Energii z OZE wprowadzonej przez Prosumenta
do sieci elektroenergetycznej należącej do OSD („Usługa Magazynowania Energii z OZE 100%”). “

Roman
Roman
2 lutego 2021 16:18

Mam zamiar podpisać umowę z esoleo na montaż paneli do 6KWp.Na co zwrocic uwagę w umowie ?
Jak wygląda realizacja ? czy osoba konsultanta jest obecna na budowie ?Gwarancja na uchwyty montażowe w/g mnie jest zbyt krótka .Czy te materiały są dobrej jakości ? Czy ktos mial kładziona instalacje na dach pokryty karpiówką i jak ocenia prace ?

Ryszard
Ryszard
27 stycznia 2021 16:42

Po jakim czasie otrzymaliście pieniądze z programu:
” Mój prąd”

Piotr
Piotr
18 kwietnia 2021 21:54
Odpowiedz do:  Ryszard

Czekam już 5 miesiąc.

Jerzy
Jerzy
9 stycznia 2021 14:48

Jerzy – Panele słoneczne to bardzo dobra inwestycja.Firma ESOLEO wykonała swoją pracę terminowo i bez zastrzeżeń..Obserwuję pierwsze kilowaty na moim liczniku. Słońce cieszy teraz podwójnie. Polecam firmę z pełną odpowiedzialnością,

Marek
Marek
2 grudnia 2020 22:07

Niestety także potwierdzam bardzo niską jakość obsługi Klienta już po podpisaniu umowy , umowa podpisana 10.11 wpłata 100 % 19.11 , do tej pory brak kontaktu ze strony firmy , aby ustalić termin montażu. Przedstawiciel handlowy obiecywał zupełnie coś innego.

Michał
Michał
25 sierpnia 2021 14:54
Odpowiedz do:  Marek

też tak mam, obiecany montaz za 2tygodnie, minęło 4tygodnie i dzisiaj sie dowiedzialem ze najszybciej za 2tygodnie czyli już 6 tygodni

Artur
Artur
22 listopada 2020 12:42

We wrześniu br podpisałem umowę W pierwszej połowie Października wpłaciłem 8.000zł zaliczki w drugiej połowie października przywieźli elementy do montażu po ok tygodniu przyjechała ekipa techników.Następnie po trzech dniach od zamontowania instalacji przyjechał elektryk celem podłączenia instalacji , sporządził protokół z datą27 X 2020r .02 XI br przelałem na konto firmy całość należności 16XI br przyszło pismo z Zakładu Energetycznego mówiące o tym, że wniosek nie spełnia wymogów formalnych (błędy w nazwisku , nr licznika, , nieprawidłowa wartość przyznanej mocy oraz niedokładny model inwentera Instalacja do dnia dzisiejszego nie pracujeCzekam na zakończenie Firmy ESOLEO nie polecam najgorszemu wrogowi ARTUR

Artur
Artur
9 grudnia 2020 22:37
Odpowiedz do:  Artur

09-12 2020 cały czas czekam na dokończenie montażu . Pani od finansów wydzwania do mnie i żąda dopłaty do f-ry to kpina. Artur

Michal
Michal
21 czerwca 2021 02:48
Odpowiedz do:  Artur

Pewnie pisał to zdesperowany pseudo-instalator który lizną trochę elektryki i już uważa się za montera, a boli go że on nie ma żadnego zaplecza technologicznego jak np. BOK albo możliwości bilansowania 1:1

Artur
Artur
26 sierpnia 2021 19:38
Odpowiedz do:  Michal

Nie pseudo-instalator tylko zwykły klient .

Agnieszka
Agnieszka
14 listopada 2020 11:45

Zapłaciłam całość we wrześniu do dziś nie mam założonej całej instalacji (uszkodzony panel) wykonawca nie zabezpiecza się zapasowymi sztukami, a co za tym idzie nie mam wymienionego licznika oraz dotacji. Teraz płacę raty i rachunki za prąd. Także to co jest napisane a rzeczywistość to jest porażka.

gg2
gg2
4 października 2020 18:11

jaki ma sens reklama tv ..POLsATU ???

Andrzej
Andrzej
3 października 2020 15:58

Witam,
Czy ktoś zna koszty całego montażu i paneli?
I Czy zadowoleni jesteście z całej instalacji?

Zespół ESOLEO
Zespół ESOLEO
8 października 2020 11:24
Odpowiedz do:  Andrzej

Panie Andrzeju,
Zapraszamy do kontaktu z naszym przedstawicielem. Bardzo chętnie przedstawimy ofertę bez żadnych zobowiązań. Jesteśmy dostępni pod numerem naszej infolinii.
Pozdrawiamy
Zespół ESOLEO
[Komentarz edytowany przez Redakcję. Nie publikujemy danych kontaktowych.]

Artur
Artur
13 grudnia 2020 08:43
Odpowiedz do:  Andrzej

Nie idź tą drogą

Iwona
Iwona
7 kwietnia 2021 12:01
Odpowiedz do:  Andrzej

Nie ładuj się w umowy z firmami współpracującymi z Cyfrowym Polsatem, bo oni notorycznie nie dotrzymują umów

Piotr
Piotr
18 kwietnia 2021 21:58
Odpowiedz do:  Andrzej

Jeżeli jesteś z Dolnego Śląska to mogę polecić pewną firmę.

Tomasz
Tomasz
7 lipca 2021 21:51
Odpowiedz do:  Piotr

Witam proszę o kontakt do tej firmy

Katarzyna
Katarzyna
19 sierpnia 2021 09:36
Odpowiedz do:  Tomasz

P.Tomaszu proszę o kontakt do firmy ,która spełniła Pana oczekiwania

Katarzyna
Katarzyna
19 sierpnia 2021 09:42
Odpowiedz do:  Piotr

Proszę o dane firmy

Katarzyna
Katarzyna
19 sierpnia 2021 09:47
Odpowiedz do:  Piotr

Proszę o dane kontaktowe firmy ,która Pan polecą.

Andrzej z Mragowa
Andrzej z Mragowa
15 września 2020 12:59

Od trzech miesięcy zbywają klijenta ,to system nie przyjął ,to opiekun podał zły numer telefonu.Totalne olewanie klijęta .Na info opowiadają że wniosek w realizacji ale kiedy jak milczą .W innym przypadku usłyszałem że mogę zmienić sobie wykonawcę.

ESOLEO
ESOLEO
25 września 2020 09:42
Odpowiedz do:  Andrzej z Mragowa

Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. Postaramy się jak najszybciej skontaktować z Panem i przedstawić odpowiednią ofertę.

Włodek45
Włodek45
7 września 2020 15:59

Ktoś już skorzystał? Komuś już zamontowali? Szukam opinii o Esoleo. Będę wdzięczny za wszystkie informacje.

Zbyszek
Zbyszek
28 stycznia 2021 17:11
Odpowiedz do:  Włodek45

Witam, Mnie zainstalowali pod koniec października potem czekałem jakieś dwa tygodnie na montaż licznika zapłaciłem za całość koniec listopada a od 4 grudnia mam podłączoną instalację. Kontakt bez zarzutów. Jeśli chodzi o “mój prąd ” to rozumiem, że są zaniedbania ale ze strony państwa. Jestem zadowolony