PV Poland opinie 2022: Fotowoltaika, Pompy ciepła

PV Poland to młoda firma, która systematycznie buduje sobie coraz silniejszą pozycję w branży. Z oferowanych przez nią usług, związanych nie tylko z zaprojektowaniem i zamontowaniem fotowoltaiki, ale i montażem pompy ciepła skorzystało już wielu klientów, zarówno indywidualnych, jak i biznesowych. Czym wyróżnia się oferta PV Poland?

Fotowoltaika – Bezpłatne Porównanie Ofert

PV Poland – zakres działalności


Fotowoltaika
Tak
Pompy ciepła
Tak
Magazyny energii
Tak
Stacje ładowania
Nie

PV Poland – spółka córka Krajowego Instytutu Energetyki Rozproszonej

Tym, czym odznacza się PV Poland, jest z pewnością jej pochodzenie. Firma, powstała bowiem jako spółka córka Krajowego Instytutu Energetyki Rozproszonej. Podmiot ten przez lata zajmowała się przygotowywaniem szeroko zakrojonych audytów, ekspertyz i analiz dotyczących sektora energetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem odnawialnych źródeł energii.

Swoim doświadczeniem, KIER do tej pory wspierał przede wszystkim większe przedsiębiorstwa oraz jednostki administracji publicznej, wskazując im sprawdzone sposoby na efektywne i odpowiedzialne zarządzanie gospodarką energetyczną. Z czasem jednak firma postanowiła połączyć teorię z praktyką i zacząć oferować kompleksowe usługi, uwzględniające również montaż instalacji fotowoltaicznych. Tak narodziła się spółka PV Poland.

Fotowoltaika PV Poland to zatem doskonałe połączenie merytorycznej wiedzy ekspertów z profesjonalną realizacją. Na co konkretnie mogą liczyć klienci firmy?


Prąd ze słońca? Niższe rachunki za energię elektryczną? Nawet 4.000 zł dopłaty do fotowoltaiki z programu Mój Prąd?

W enerad.pl przygotowaliśmy dla Ciebie kompleksową usługę fotowoltaiczną. Skontaktuj się z naszym Specjalistą, który przeprowadzi Cię przez cały proces!

Sprawdź ofertę fotowoltaiki

Fotowoltaika PV Poland – czego można spodziewać się po ofercie?

PV Poland, korzystając z doświadczenia jakie stoi za KIER opracowała przemyślaną ofertę, obejmującą:

  • profesjonalny, bezpłatny audyt fotowoltaiczny, który wskaże ile można zaoszczędzić dzięki fotowoltaice,
  • opracowanie projektu instalacji, dostosowanej do potrzeb klienta,
  • wsparcie w kwestii finansowania – PV Poland współpracuje w tym zakresie z rzetelnymi instytucjami finansowymi. Pomaga też zdobyć środki z programów rządowych i unijnych.
  • sprawny i fachowy montaż – odbiór instalacji odbywa się przy wizycie specjalisty z UDT,
  • szybkie i wygodne przyłączenie fotowoltaiki do sieci – PV Poland bierze na siebie całość formalności.

Z usług firmy może skorzystać każdy podmiot, zainteresowany produkcja czystej energii ze słońca. PV Poland skupia się przede wszystkim na:

  • gospodarstwach domowychfotowoltaika dla domu to obecnie jedna z najczęściej realizowanych opcji. W ramach swoich usług dla klientów indywidualnych, PV Poland zapewnia m.in. 30 lat gwarancji producenta na instalację fotowoltaiczną i jej wydajność, wysokiej klasy urządzenia (m.in. panele z funkcją samoczyszczenia) oraz idealnie dobraną moc zestawu (w razie niedowymiarowania, firma dopłaci do Waszych rachunków!).
  • przedsiębiorcach – klienci biznesowi to kolejna z grup, które chętnie decydują się na fotowoltaikę PV Poland. Firmy cenią sobie kompleksowo przygotowaną ofertę, uwzględniającą profesjonalny audyt, wysokiej klasy komponenty, terminowe wykonanie oraz wsparcie w pozyskaniu dofinansowanie do fotowoltaiki dla firm. Co istotne, PV Poland dla Was, jako firmy, może zrealizować różne typy inwestycji – np. farmę fotowoltaiczną, fotowoltaikę na gruncie czy instalację na dachu lub ścianie budynku (również na budynkach biurowych i przemysłowych).
  • gospodarstwach rolnych – to jedna z grup najbardziej uzależnionych od stanu środowiska. Dlatego też po fotowoltaikę PV Poland chętnie sięgają rolnicy oraz ogrodnicy, którzy chcą dbać o środowisko i jednocześnie oszczędzać. Fotowoltaika dla rolnika to doskonałe rozwiązanie szczególnie teraz, gdy mogą oni korzystać z szeregu ulg i dotacji.

Fotowoltaika PV Poland – jakie urządzenia są w ofercie?

Dużym plusem oferty są urządzenia wykorzystywane przez wykonawcę. Znajdziemy wśród nich podzespoły od wiodących producentów.

Jeśli chodzi o moduły, dostępne są przede wszystkim panele Bauer (niemiecki producent) wykonane, m.in. w technologii N-type Zapewniają one 30 lat gwarancji wydajnościowej i nawet do 20 lat gwarancji produktowej.

Jeśli chodzi o falownik, do wyboru są m.in. urządzenia od Huawei czy SolarEdge, czyli od jednych z najbardziej cenionych marek fotowoltaicznych. Instalacje powstają natomiast na systemach montażowych wyprodukowanych przez polską firmę Corab (firmę cenioną w Europie za jakość produktów).

Finansowanie fotowoltaiki PV Poland

Jak wspominaliśmy, PV Poland zatroszczyło się kwestię dogodnego finansowania inwestycji w fotowoltaikę dla swoich klientów. Na co możecie liczyć? Firma pomoże Wam dobrać najkorzystniejszą formę finansowania, a także przygotuje i uzupełni dokumentację niezbędną do uzyskania środków z programów publicznych (takich jak np. z programu “Mój prąd”) czy komercyjnych źródeł. Wśród dostępnych opcji znajduje się:

  • kredyt na fotowoltaikę – czyli, opcja skierowana do szerokiego grona interesariuszy – osób fizycznych, firm oraz rolników. PV Poland współpracuje w tym zakresie m.in. z BGŻ BNP Paribas.
  • leasing fotowoltaiki – to rozwiązanie dedykowane przede wszystkim podmiotom prowadzącym działalność gospodarczą. Dzięki niemu można czerpać z korzyści związanych z fotowoltaiką, nie angażując jednocześnie własnych środków.
  • abonament na fotowoltaikę to możliwość ratalnego spłacania instalacji, przeznaczona dla gospodarstw domowych. Wysokość rat jest tak dobrana, by nie przekraczała wysokości rachunków za prąd, dzięki temu inwestor nie odczuwa dodatkowych obciążeń.
  • dofinansowanie z funduszy rozwoju OZE – PV Poland jest na bieżąco ze zmianami prawnymi, umożliwiającymi uzyskanie dodatkowych środków z różnego rodzaju programów krajowych i europejskich. Klienci firmy mogą więc liczyć na merytoryczne wsparcie w wyborze i wnioskowaniu o pieniądze z tego typu projektów.

PV Poland – Twoja własna elektrownia słoneczna krok po kroku

W jaki sposób można skorzystać z możliwości jakie daje fotowoltaika PV Poland? Procedura jest bardzo prosta i wymaga od Was minimum wysiłku.

1. Zgłoszenie

Pierwszym krokiem jest zamówienie bezpłatnej konsultacji z doradcą PV Poland. Wystarczy, że uzupełnisz wniosek umieszczony na stronie, a przedstawiciel firmy niezwłocznie skontaktuje się z Tobą i ustali dalsze kroki postępowania.

2. Audyt fotowoltaiczny

Na podstawie kilku podstawowych informacji, takich wysokość rachunków, typ dachu, nasłonecznienie, azymut czy moc przyłączeniowa, specjaliści z PV Poland opracują projekt instalacji, idealnie dopasowany do Waszych potrzeb. Przy audycie otrzymacie też wycenę instalacji oraz kalkulację oszczędności.

3. Podpisanie umowy

Podczas podpisywania umowy otrzymasz podsumowanie wszystkich ustaleń i ostateczną ofertę współpracy. Jeśli będziesz tego potrzebować, PV Poland pomoże Ci również dobrać i zdobyć optymalną formę finansowania.

4. Montaż instalacji

Instalacja zaczyna się zwykle w terminie od 7 dni do 4 tygodni od podpisania umowy. Co ważne, jej odbiór będzie nadzorowany przez przedstawiciela UDT, tak byście mieli pewność, że wszystko zostało zamontowane zgodnie z najwyższymi standardami.

5. Przyłączenie do sieci

Po montażu, od generowania czystej energii ze słońca dzieli Was już tylko procedura przyłączenia. Na szczęście, związane z tym formalności pozostają po stronie PV Poland.

Fotowoltaika – Bezpłatne Porównanie Ofert

Pompy ciepła PV Poland – cena, warunki

Rynek pomp ciepła w Polsce rozwija się dynamicznie (tylko między 2017, a 2020 rokiem urósł aż pięciokrotnie), w związku z czym, z roku na rok rośnie liczba firm zajmujących się ich montażem. Do swojej oferty włączają je również firmy fotowoltaiczne, a wszystko przez większe zainteresowanie właścicieli fotowoltaiki energooszczędnymi pompami ciepła, które zwiększają bieżącą konsumpcję energii elektrycznej z instalacji PV. Dzięki połączeniu pompy ciepła z panelami fotowoltaicznymi inwestor może nie tylko uzyskać niezależność energetyczną, ale i do minimum obniżyć rachunki za prąd oraz ogrzewanie i podgrzewanie c.w.u. Wychodząc naprzeciw potrzebom swoich klientów pompy ciepła do swojej oferty dodała także firma PV Poland.

PV Poland pompa ciepła – dla kogo?

Ten lider fotowoltaiki na rynku polskim swoją ofertę pomp ciepła kieruje do klientów indywidualnych. Dom z pompą ciepła to bowiem wiele korzyści, nie tylko wynikających z obniżenia rachunków i zabezpieczenia się przed wzrostem cen prądu, ale i wielu innych. Należy wspomnieć tu chociażby o dbałości o środowisko (jest to ekologiczne urządzenie, które do swojej pracy w 75 proc. wykorzystuje odnawialne źródła energii) oraz komforcie użytkowania (jest w 100 proc. bezobsługowe). Ponadto pompy ciepła charakteryzują się doskonałymi parametrami technicznymi i wysoką efektywnością. Polecane są zarówno dla budynków nowych, jak modernizowanych, gdzie mogą stanowić alternatywę dla ogrzewania olejem opałowym czy gazem płynnym.

Pompy ciepła PV Poland – oferta

PV Poland oferuje swoim klientom głównie pompy ciepła LG typu powietrze-woda. Urządzenia grzewcze tego południowokoreańskiego giganta wyróżniają się doskonałą jakością oraz wydajnym i ekonomicznym ogrzewaniem nieruchomości i podgrzewaniu c.w.u. Wśród innych zalet pomp ciepła LG wymienić należy również:

  • wysoką efektywność energetyczną dzięki technologii inwerterowej;
  • niezawodną pracą w ekstremalnych warunkach pogodowych do -25 ℃;
  • wydajne ogrzewaniem z temperaturą wody na zasilaniu do 65 ℃;
  • łatwą i szybką instalację;
  • oszczędność miejsca;
  • niezawodność i trwałość;
  • inteligentną kontrolę ogrzewania;
  • zdalne sterowanie z dowolnego miejsca;
  • kompaktowe wymiary i wysoką funkcjonalność;
  • łatwą usługą zarządzania dzięki prostemu monitorowaniu;
  • zastosowanie przyjaznego środowisku czynnika chłodniczego R32;
  • łatwą konserwację i serwisowanie.

Podobnie jak w przypadku fotowoltaiki, klienci firmy PV Poland mogą liczyć na jakość proponowanej oferty i jej kompleksowość. Aby stać się właścicielem pompy ciepła wystarczy przejść sześć prostych etapów, na każdym z nich licząc na pomoc doświadczonych doradców i zespołu zajmującego się montażem urządzenia (instalacja pompy ciepła z fotowoltaiką trwa 3 dni).

PV Poland pomaga dobrać urządzenie dopasowane do potrzeb potencjalnego klienta już przy pierwszej rozmowie. Jest to więc innowacyjny system, niedostępny na razie wśród konkurencyjnych firm. Ponadto każdy zainteresowany inwestycją w pompę ciepła i instalację PV uzyska pomoc niezbędną przy wypełnianiu formalności związanych z finansowaniem inwestycji oraz uzyskaniem dofinansowania.

Pompa ciepła PV – cena

Cena pompy ciepła zależy od wielu czynników, w tym od parametrów jakimi charakteryzuje się urządzenie (mocy pompy ciepła, czy współczynników wydajności COP i SCOP), górnego źródła (rodzaju ogrzewania domu), powierzchni i technologii w jakiej wybudowany został dom, czy też sposobu użytkowania wnętrz. Szeroka oferta pomp ciepła LG pozwala jednak dostosować ich wybór do oczekiwań technicznych i cenowych klienta PV Poland.

Ponadto, ze względu na swój ekologiczny charakter, również na pompy ciepła otrzymać można różnego rodzaju dofinansowania Jednym z najbardziej znanych jest Czyste Powietrze, w przypadku którego kwota dotacji może wynieść nawet 69.000 zł. Ponadto wszyscy zainteresowani montażem pompy ciepła PV Poland mogą również skorzystać z ulgi termomodernizacyjnej (wówczas limit odliczeń wynosi 53.000 zł). Również na przełomie marca i kwietnia rusza nowy rządowy program Moje Ciepło, w którym maksymalnie do uzyskania będzie:

Co ważne, dotacja “Moje Ciepło” dotyczyć ma zakupu i montażu pomp ciepła w nowych domach o podwyższonym standardzie energetycznym. Ponadto w wielu miejscowościach nadal trwa nabór wniosków w ramach lokalnych programach dofinansowań do wymiany pieca na nowoczesne urządzenia grzewcze, w tym energooszczędne pompy ciepła.

PV Poland – zalety i wady

Jakie plusy i minusy ma oferta PV Poland? Czy warto ją wziąć pod uwagę?

Zalety PV Poland

Wyjątkowo szerokie zaplecze merytoryczne – PV Poland tworzą eksperci Krajowego Instytutu Energetyki Rozproszonej
Dobrze zaplanowana oferta, odpowiadająca na potrzeby różnych grup klienckich
Ubezpieczenie fotowoltaiki w cenie instalacji
30-letnia gwarancja na wydajność paneli
Wysokiej klasy podzespoły – m.in. odporne na zabrudzenie panele i niepalne
Szybka realizacja przedsięwzięcia
Montaż nawet w jeden dzień
Pomoc w kwestii doboru i uzyskania finansowania
Własne ekipy montażowe

Wady PV Poland

Dostępny kalkulator fotowoltaiki nie pokazuje pełnych danych
Brak szczegółowej informacji o cenach pomp ciepła na stronie

Podsumowanie recenzji i nasza opinia
Instalacje fotowoltaiczne
Pompy ciepła
Obsługa klienta
Montaż instalacji
Oferta
Fotowoltaika PV Poland, choć stosunkowo nie dawno pojawiła się na rynku, może stanowić silną konkurencję dla większych i bardziej znanych firm. Za instalatorem stoi gruntowna wiedza na temat rynku i odnawialnych źródeł energii, czerpana z doświadczeń Krajowego Instytutu Energetyki Rozproszonej. W połączeniu z fachową usługą montażu (potwierdzoną przez odbiór instalacji przez przedstawiciela UDT) tworzy to ofertę, obok której trudno przejść obojętnie (od niedawna znajdują się w niej też ekologiczne pompy ciepła). Firma stawia na wysokie standardy i zadowolenie klienta - decydując się na fotowoltaikę PV Poland możecie liczyć m.in. na długą gwarancję, ubezpieczenie instalacji w cenie usługi, a nawet opcję testowania fotowoltaiki na rok. Szkoda jedynie, że firma nie opisała szerzej wykorzystywanych podzespołów. Zabrakło też chociażby orientacyjnej informacji o wysokości kosztów, co dla klientów jest zwykle bardzo ważne. Mimo tego, z pewnością jest to oferta, którą warto rozważyć.
4.7
Nasza ocena
Informacje o autorze

Emila Biernaciak

Ukończyła Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu. Ekspertka w zakresie fotowoltaiki. Zapalona badaczka zagadnień związanych z finansami, energetyką oraz marketingiem w sieci. Szczera fanka i propagatorka ekologicznych rozwiązań, które mogą zmienić świat na lepsze. Niespokojny duch, wciąż szukający nowej wiedzy i doświadczeń. W wolnym czasie czyta powieści Stephena Kinga i śledzi trendy motoryzacyjne.

Dodaj komentarz
guest
260 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najpopularniejsze
Inline Feedbacks
View all comments
Wstydzęsięprzyznać
Wstydzęsięprzyznać
7 września 2022 18:34

Polecam omijać firmę szerokim łukiem. Niemal natychmiastowy kontakt i obietnice zajęcia się wszystkim, tylko do momentu podpisania umowy. W razie problemów nikt nic nie wie i nie potrafi udzielić wiążącej informacji. Jakiekolwiek uwagi, reklamacje, prośby o pomoc lub kontakt, zbywają hasłowymi mailami. 3/4 komunikacji firmy odbywa się przez email, odpowiedzi nikt nawet nie podpisuje z nazwiska. Lekceważenie klienta na każdym kroku. Infolinia obsługi klienta, to jakiś ponury żart, ludzie rozsiani po Polsce po domach, nie mający pojęcia, co się dzieje w firmie, nie potrafią udzielić jakiejkolwiek informacji, a jedyna pomoc jaką oferują, to adres e-mail, na który należy problem opisać i czekać na kontakt.

Na montaż paneli czekałem od lutego do połowy lipca, kolejny miesiąc na zgłoszenie mikroinstalacji i sam nie wierzę, że w końcu mam to na dachu. Nawet nie chcę myśleć, co będzie w razie jakiejś awarii, bo że ktokolwiek się tym zajmie, to nie wierzę. Firma w żaden sposób nie poczuwa się do błędów, czy opóźnień, choć są ewidentne. Najważniejsze złapać klienta i wziąć chociaż zaliczkę, a potem “nie mam pana płaszcza i co mi Pan zrobi”. Jak nie chcesz mieć więcej siwych włosów, weż inną firmę.

Dariusz
Dariusz
11 sierpnia 2022 10:16

Tragedia. Nie dotrzymane terminy, czekałem ponad 3 miesiące na instalacje pompy. Rozgrzebali, źle zainstalowali (np. za wąskie rury), i wyjechali. 2 tygodnie i nic. O panelach nie wspomne, chyba nigdy nie zainstalują… 4 miesiące czekana i nic… […] Chyba się w sądzie spotkamy, wtopa generalnie. Ludzie odchodzą z tej firmy… bałagan totalny, wszystko zlecają podwykonawcom którzy nie płacą szergowym pracownikom i za wszelką ceną instalują […] komponenty, jak najtaniej…. Biorą kasę i nowe biura sobie fundują. Omijajcie z daleka!

Komentarz edytowany przez Redakcję.

Dawid
Dawid
24 lipca 2022 10:18

Polecam i dziękuję za kompleksową usługę.

Ewa
Ewa
22 lipca 2022 15:50

Firma opóźnia dostawę i montaż. Nie podaje informacji odnośnie planowanych terminów dostawy i montażu, mimo że są już po obiecanym przed podpisaniem umowy granicznym terminie. Zapis w umowie zobowiązuje podpisującego z nimi umowę do udostepnienia nieruchomosci w ustalonym przez nich terminie, więc jestesmy nie tylko niepoinformowani co dzieje się z naszym zamówieniem, ale nie możemy nigdzie wyjechać. Szacunek do klienta zerowy. Opłacone 90% kwoty zamówienia… straciliśmy nadzieję na poważne potraktowanie.

Tomek
Tomek
7 sierpnia 2022 17:51
Odpowiedz do:  Ewa

Mam to samo. Było miło do momentu wpłaty zaliczki. Potem praktycznie 0 kontaktu.

Rolnik
Rolnik
19 lipca 2022 19:46

Audyt , montaż , współpraca oceniam wzorowo. Polecam

Stanisław
Stanisław
17 lipca 2022 16:02

Bardzo dziękuję Panu Ryszardowi za kompetentna i rzetelna współpracę. Jeśli macie zamiar podpisać umowę z firmą PV Poland – polecam, lecz jedynie pod warunkiem, że realizacja Waszej umowy zajmie się właśnie ten Pan. Jest to niezwykle obowiązkowy, sumienny i pracowity człowiek, niejednokrotnie służył radą i pomocą w kontakcie z biurem, nawet kosztem prywatnego czasu. Zasługuje na pełne zaufanie i uznanie.

Majka
Majka
12 lipca 2022 12:03

Fajni montażyści . Polecam .

Jarosław
Jarosław
11 lipca 2022 23:01

Fotowoltaika zamontowana poprawnie i bez uwag. Bardzo dobry elektryk

Anita
Anita
7 lipca 2022 20:15

Niestety, przy podpisaniu umowy wszystko pięknie ,ładnie powiedziane. Po montażu pompy ciepła, złożona reklamacja, czekam na rozpatrzenie. Panele fotowoltaiczne nie dotrzymana data montażu, po terminie z umowy nadal czekam na dostawę i montaż. Brak kontaktu i wyjaśnień ze strony firmy. Reklamują pomoc przy dofinansowaniu z Programu czyste powietrze po czym przedstawiciel mówi ,że dam sobie sama radę ,że to prosta sprawa. Niestety tak nie jest, dużo załatwiania ,papierologi i trudności. Czekam 14 dni na rozpatrzenie reklamacji i sprawę oddaję do odpowiednich służb. Drugi miesiąc odkładam wyjazd do pracy za granicę z powodu niedotrzymanego terminu, koszty i nerwy przy tym. Nie polecam .A co tu widzę Ferma drobiu podpisała umowę po mnie ,oni są już po montażu a ja nadal czekam .

Mikołaj
Mikołaj
7 lipca 2022 20:14

Rok temu założona fotowoltaika na dachu , efekt? Żadnych dopłat do prądu . Teraz dobrałem pompę ciepła LG. Pracuje 2 miesiące i jest bardzo cicha . Polecam z serca .

Julian
Julian
29 czerwca 2022 23:53

Po rozmowie telefoniczej jako jedynego handlowca zaprosiłem do siebie. Jeden człowiek z pośród wielu z konkurencji doradził i przeprowadził audyt. Umowa podpisana z Panem Ryszardem Katowic. Pompa LG o mocy 14 kw.

Fermy drobiu
Fermy drobiu
27 czerwca 2022 21:18

Dziękuję za profesjonalny audyt oraz montaż związany z doborem fotowoltaiki. Jakość obsługi Pana Ryszarda na „piątkę”.

Anita
Anita
7 lipca 2022 22:37
Odpowiedz do:  Fermy drobiu

BRAWO Panie Ryszardzie!! Mnie Pan po prostu olał .Moje panele pojechały na Fermę drobiu, bo Pan z nimi podpisał umowę po mnie. Byłam świadkiem rozmowy tel.

Zakład Produkcji
Zakład Produkcji
21 czerwca 2022 11:16

Zlecone prace zostały wykonane prawidłowo zgodnie ze sztuką budowlaną . Powołując się na własne doświadczenia mogę zarekomendować firmę PV Poland jako bezpiecznego i solidnego wykonawcę w zakresie doboru , projektowania , wykonania instalacji fotowoltaicznej.

Tomasz
Tomasz
20 czerwca 2022 16:14

Cały etap realizacji przebiegł bez opóźnień. Polecam firmę za wysoką jakość montażu. Fotowoltaika zamontowana i wygląda estetycznie.

Tomasz
Tomasz
20 czerwca 2022 15:44

Od 5 miesiecy brak wykonania uslugi. brak jakiejkolwiek nformacji o planowanym terminie montazu. kontakt super do czasu wykonania przelewu. potem zero informacji.
Uwazajcie ja poki co zaplacilem za panele i od 5 miesiecy nie mam informacji kiedy dotra.
Tragedia!!!

Mariusz
Mariusz
3 sierpnia 2022 22:01
Odpowiedz do:  Tomasz

Witam Panie Tomku chciałbym zapytać czy montaż paneli doszedł do skutku ?

Janusz
Janusz
14 czerwca 2022 12:45

Brak uwag do montażu i procesu obsługi fotowoltaiki.

Anita
Anita
7 czerwca 2022 21:00

Dziękuję za realizacje w szybkim tempie pompy ciepła. Bardzo dobry kontakt z handlowcem ze śląska.

Aleksandra
Aleksandra
29 maja 2022 22:07

Mam od nich fotowoltaikę i jestem bardzo zadowolona, teraz planuję pompę też z pv poland.

janic
janic
29 maja 2022 21:11

Usługa wykonana kompleksowo. Pompa i panele zamontowane.

Romuald
Romuald
25 maja 2022 22:48

Potwierdzam wysoki poziom doradztwa w zakresie pompy. Jedna z lepszych usług montażowych. Odbiór przez LG bez problemów . Pompa już działa. Bardzo cicha.

Julian
Julian
21 maja 2022 01:02

Wysoka jakość montażu pompy.

Wojciech
Wojciech
18 maja 2022 07:43

Potwierdzam wszystkie opinie na temat podejścia do wykonania usługi związanej z pompą ciepła. Polecam Pana Ryszarda i pozdrawiam Pana Michała montażystę…

Jerzy Urszula
Jerzy Urszula
12 maja 2022 22:44

Wybrałem firmę ponieważ nie oszczędzają na materiałach i sprzęcie.
Rozwiązali mój problem z ogrzaniem domu za pomocą pompy ciepła LG gdzie inne firmy mówiły że się nie da połączyć dwóch źródeł.
Jesteśmy zadowoleni. Pozdrawiamy pracownika ze Śląska 🙂

Martyna
Martyna
7 maja 2022 19:57

Polecam! Usługa wykonana prawidłowo i bardzo profesjonalnie !

Marcin
Marcin
3 maja 2022 23:01

Polecam usługę kompleksową w zakresie zakupu i montażu pompy ciepła LG. Odbiór gwarancyjny to tylko była formalność.

Jadwiga
Jadwiga
30 czerwca 2022 22:44
Odpowiedz do:  Marcin

[…] Po 1. Roku popękały panele dolne ale według firmy jest wszystko w porządku nikt po wielu prośbach o przybycie i zobaczenie jak tragicznie wyglądają do tej pory się nie pokazał pan który był na przeglądzie z firmy opisał że po prostu zostały źle zamontowane ale chyba nikt z firmy […] to nie przeczytał w obecnej chwili czyli po 2 latach nie pracuje falownik została również zgłoszona reklamacja którą znowuż olali pracownicy Gdzie jest ktoś kto odpowiada za fuszerkę i wywalenie na próżno swoich oszczędności bardzo dużych pieniędzy Bardzo proszę jeżeli jest to firma bardzo piękna ale tylko z nazwy aby ktoś raczył przyjechać do Łodzi i wreszcie naprawił 3 instalacje fotowoltaiczne wolnostojące

Komentarz edytowany przez Redakcję.

Janur
Janur
29 kwietnia 2022 09:31

Prawidłowo przeprowadzony audyt . Zdecydowałem się na pompę LG Monoblok . Szybki montaż i odbiór gwarancyjny przez LG.
Wszystko działa sprawnie i bardzo cicho.
Polecam

ryszard
ryszard
22 kwietnia 2022 09:46

jedna wielka ściema z tymi waszymi komentarzami – wycinacie negatywne , to się nadaje do Sądu.

enerad.pl
enerad.pl
22 kwietnia 2022 10:50
Odpowiedz do:  ryszard

Panie Ryszardzie,

nie wycinamy komentarzy – każdy dodany post jest przez nas moderowany w ciągu 24h w dni robocze. Więcej informacji o zasadach komentowania znajdzie Pan: Komentarze w enerad.pl – Zasady dla Użytkowników.

Pozdrawiamy
zespół enerad.pl

Arek
Arek
28 maja 2022 09:23
Odpowiedz do:  ryszard

Nikt nie wycina negatywnych, po prostu jest przytłaczając ilość komentarzy pracowników tej firmy, kierownictwo karze pracownikom wstawiać pozytywne komentarze pracownikom pv-poland, trochę to żałosne ale dzięki temu jakiś Jelen zawsze się znajdzie.

ryszard
ryszard
22 kwietnia 2022 09:00

firma jedno wielkie nieporozumienie – we wrześniu 2021 r wpłaciłem ponad 30 000 zł i do dnia dzisiejszego nie mam uruchomionej instalacji. Ponad 7 miesięcy i firma pomimo konieczności realizacji umowy do 90 dni (zgodnie z zobowiązaniem w “Warunkach Ogólnych umowy” – nie umie podłączyć urządzeń. Proszę mi pokazać tak nierzetelną inną firmę na rynku fotowoltaiki?. Obchodzić szerokim łukiem.

Agnieszka
Agnieszka
6 czerwca 2022 15:40
Odpowiedz do:  ryszard

Panie Ryszardzie jakie działania prawne Pan podjął. Mam podobny problem. Brak realizacji umowy

Mariusz
Mariusz
3 sierpnia 2022 22:18
Odpowiedz do:  Agnieszka

Pani Agnieszko, Proszę o kontakt, mamy taki sam problem – 90% wpłaty i brak montażu.

Prawnik
Prawnik
21 kwietnia 2022 22:58

Wybrałem pompę LG zamiast Panasonic . W PVPoland usługa jest kompleksowa. Co to oznacza ? Że nie będzie żadnych dodatkowych kosztów po montażu. Polecam czytać umowy firm konkurencyjnych z których nie wynika nic poza tym , że po montażu nawet nie ma odbioru to jeszcze naliczą dodatkowe koszty . Polecam PV Poland i markę LG!

Jadwiga
Jadwiga
30 czerwca 2022 23:00
Odpowiedz do:  Prawnik

[…] Po 1 roku popękały panele fotowoltaiczne wolnostojące ale ze na razie wszystko działało firma uznała że wszystko jest w porządku no i stało się czyli po 2 latach 26 czerwca przestał działać falownik została wysłana reklamacja i nikt z firmy […] widmo się nie pojawił żeby sprawdzić po wielu prośbach był przegląd w tym roku i wszystko zostało opisane tj zły montaż który spowodował popękania co mam zrobić żeby odzyskać wywalenie dużych pieniędzy są to 3 fotowoltajki wolnostojące

Komentarz edytowany przez Redakcję.

Kazimierz
Kazimierz
18 kwietnia 2022 12:07

Świetna firma, polecam wczesniej kupiłem od nich fotowoltaike teraz pompę ciepłą. bardzo jestem zadowolony

Aga
Aga
8 kwietnia 2022 23:18

Ja tam polecam. Połączenie pompy i fotowoltaiki się opłaca 🙂

Jarosław
Jarosław
6 kwietnia 2022 20:22

Elastyczne podejście do klienta w zakresie oferty. Pełen profesjonalizm w doborze komponentów poparty argumentami technicznymi i dostosowanymi do warunków technicznych.
Dziękuję za udaną współpracę.

Masloń
Masloń
6 kwietnia 2022 20:09

Pompa ciepła zamontowana bardzo szybko.
Cieszę się z wyboru pompy LG Super Silent 9 kW mimo ,że cena była wyższa.

Firma
Firma
31 marca 2022 23:22

Firma wywiązuje się ze wszystkich zobowiązań w planowanych terminach, wykazując się profesjonalną wiedzą a także należytą starannością w realizacji powierzanych im zleceń.

Józef
Józef
21 kwietnia 2022 20:37
Odpowiedz do:  Firma

Kiedy i gdzie zamontowano panele

Gospodarstwo Rolne
Gospodarstwo Rolne
28 marca 2022 10:33

Szybki kontakt obsługi klienta po wysłaniu zgłoszenia przez stronę internetową. Jestem pod wrażeniem obsługi Pana Ryszarda zajmującym się obsługą klienta biznesowego. Na pochwały zasługuje terminowość , skrupulatność i obszerna wiedza.
Realizacja w terminie.
Tarnowskie Góry.

Józef
Józef
21 kwietnia 2022 20:38
Odpowiedz do:  Gospodarstwo Rolne

Kiedy i gdzie zamontowano panele

Mirosław
Mirosław
19 marca 2022 19:22

Instalacja zamontowana. Usługa wykonana prawidłowo – na każdym etapie wykonane zgodnie z ustaleniami. zgłoszenie załatwione na czas. Teraz myśle nad pompą ciepła LG od nich.

Józef
Józef
21 kwietnia 2022 20:40
Odpowiedz do:  Mirosław

Kiedy i gdzie zamontowano panele

Krzysztof
Krzysztof
12 marca 2022 17:07

Fotowoltaika przez rok się super sprawdziła. Mam Bauery i SolarEdge. Teraz zamontowałem pompę ciepła LG.
Dam znać jak po roku pompa się sprawdziła. Pozdro

Janek
Janek
7 marca 2022 11:20

Praca wykonana czysto , estetycznie i bezproblemowo.
Pompa ciepła oraz fotowoltaika idealnie dopasowania.
Polecam

Arkadiusz
Arkadiusz
21 lutego 2022 16:14

Po 4 miesiącach doczekałem się w końcu montażu instalacji, ciekawe co by było gdyby mój przelew na ich konto spóźnial się tak samo jak oni…..
Instalację wykonali mi podwykonawcy, bardzo super Panowie.

Handlowiec Pan Piotr – świętokrzyskie śmiech na sali, po podpisaniu umowy zero kontaktu, odrzuca połączenia, odbiera jak się dzwoni z innego numeru, zachowanie jak dziecko, był tylko przy podpisaniu umowy i tyle go widzieli, moja żona stresowala się bardzo że straciliśmy przedpłatę, (21tys) ostatnio o stres będąc w ciąży znalazła się w szpitalu.
Panie Piotrze mam nadzieję że karma do Ciebie wróci […]

Komentarz edytowany przez Redakcję.

Daniel
Daniel
17 lutego 2022 09:27

Mają dużo zleceń , mimo to zdecydowałem się podpisanie umowy ze względu na profesjonalną obsługę oraz wysokiej jakości komponenty. Wolałem dłużej poczekać i mieć jakość niż brać firmę z łapanki bo tanio i szybko.
Pan Rysiek świetnie wyjaśnił mi skąd biorą się różnice cenowe na rynku i na co zwrócić uwagę podczas audytu.
Pozdrawiam z Katowic

Jolanta
Jolanta
16 lutego 2022 12:42

Dzień dobry , montaż właśnie zakończony. Chciałam się podzielić opinią. Proces przeszedł w sposób prawidłowy , praktycznie na każdym etapie były smsy oraz maile. Z powodu izolacji przełożyli montaż. Proces montażu wyglądał bardzo estetycznie – Panowie z poczuciem humoru. Wszystko w sposób prosty mi wytłumaczyli. Pracownik ze śląska przyjechał po montażu i wytłumaczył co będzie się działo dalej. Nie rozumiem , tych opinii ponieważ nie maja nic wspólnego z moim doświadczeniem. Uważam , że są to osoby wynajęte aby psuć dobry wizerunek firmy. Zachęcam do sprawdzenia firmy lub wstępnego kontaktu telefonicznego z handlowcem. Wysoka kultura osobista. Pozdrawiam

Józef
Józef
24 kwietnia 2022 16:30
Odpowiedz do:  Jolanta

Kiedy i gdzie zamontowano panele

katarzyna
katarzyna
15 lutego 2022 23:51

PV Poland to firma, która od października nie jest w stanie wywiązać się z podpisanej umowy na wykonanie instalacji fotowoltaicznej. Nawet do końca nie za bardzo zna warunki umowy. Od czasu podpisania umowy, zero kontakt, nikt nie jest w stanie udzielić merytorycznej konkretnej informacji, a osoby ze wschodnim akcentem twierdzą, że nie mogą przełączyć do osób, które są odpowiedzialne za realizacje projektu. To jednak jeszcze nic. Po ciągłym mailowaniu i telefonowaniu doszło do montażu, ALE W ZWIAZKU Z NIEPRAWIDŁOWYM PODPIECIEM DO SIECI SPALILI MI DUŻĄ CZEŚĆ SPRZĘTU ELEKTRONICZNEGO W TYM USZKODZILI POMPY CIEPŁA!!!! Cisza, nikt się nie odzywa. Chętnych do pozwu zbiorowego w związku z niewykonaniem warunków umowy prosze o zamieszczanie komentarzy na facebooku PV Poland, odezwę się w wiadomości prywatnej, bo widzę, że nie tylko ja mam problem z tą firmą.

ryszard
ryszard
22 kwietnia 2022 09:05
Odpowiedz do:  katarzyna

ja też mam podobne problemy. Chętnie dołączę się do pozwu zbiorowego. Od 13.09.2021 tj. od wpłacenia pieniędzy do dnia dzisiejszego 22.04.2022 r – firma nie umie podłączyć instalacji fotowoltaicznej.

Józef
Józef
24 kwietnia 2022 16:33
Odpowiedz do:  ryszard

Podobna sytuacja proszę o kontakt

Mariusz
Mariusz
3 sierpnia 2022 22:26
Odpowiedz do:  Józef

Rowniez mamy problem z ta firma. Bardzo prosze o kontakt.

Mariusz
Mariusz
3 sierpnia 2022 22:25
Odpowiedz do:  ryszard

Rowniez mamy problem z ta firma. Bardzo prosze o kontakt.

Agnieszka
Agnieszka
6 czerwca 2022 21:48
Odpowiedz do:  katarzyna

Proszę o odpowiedź jak można z Panią się skontaktować

Adrian.P
Adrian.P
15 lutego 2022 00:20

Polecam Pana Ryszarda z Katowic. O wszytko nas wypytał , doradził i dopracował ofertę do naszych potrzeb a także możliwości finansowych. Pokazał różnice miedzy panelami w ich ofercie a konkurencji. Polecam bo mają świetny sprzęt znanych i docenianych producentów .

Anna
Anna
8 lutego 2022 11:07

PV Poland – nie dajcie się im nabrać! Firma, która podtyka nieświadomym klientom (w końcu nie co dzień montuje się fotowoltaikę) do podpisu niekompletne umowy. Brak terminu wykonania i rodzaju paneli. Uważajcie na nich, bo wykorzystują to w sposób absolutnie cyniczny i bezwzględny. Podpisałam umowę w pażdzierniku ,a choć jest polowa lutego nadal czekam na instalacje. Jestem kolejny raz zbywana obietnicami wykonania instalacji “za tydzień”, “za kilka dni”. Proszę się 10 razy zastanowić, zanim powierzycie im swoje pieniądze

Adam s
Adam s
8 lutego 2022 23:57
Odpowiedz do:  Anna

Zgadzam się , firma nie kompetentna […] Ja też wszystkim odradzam bo też odwlekała termin .

Komentarz edytowany przez Redakcję.

Radek
Radek
14 lutego 2022 00:10
Odpowiedz do:  Anna

Niestety to wszystko prawda. Firma nie nie powinna w ogóle być uwzględniana w tym rankingu. Wszelkie deklaracje bierzcie na piśmie albo nagrywajcie rozmowy z przedstawicielami, bo przyda się to kiedy pójdziecie już z firmą do sądu. Słowo mówione nie ma dla nich żadnej wartości.
Klientem jest się tylko do momentu przelania zaliczki.
Wszelkie opowieści o braku paneli, szyn, trwających remanentach w magazynie czy trudnych warunkach pogodowych zapewne słyszał każdy “oczekujący”. To wierutne bzdury. Jeszcze w styczniu 2022 deklarowane (i dotrzymywane!!!) terminy przez uczciwe firmy były na poziomie 3-4 tygodnie od podpisania umowy.

Tom
Tom
28 stycznia 2022 15:59

Szkoda że co innego w ofercie i co innego w umowie

Monika
Monika
10 sierpnia 2022 14:48
Odpowiedz do:  Tom

Zgadzam się firma nie wywiązuje się z umowy. Pieniądz zapłacone firmie w lutym montaż w maju a na podłączenie paneli czekamydo dziś.. Czyli 10 sierpien najlepszy czas na produkcję prądu zmarnowany. Zbywanie klient.

Melon
Melon
28 stycznia 2022 10:25

Trafiliśmy do firmy z polecenia i to 2 osob! My tylko potwierdzamy te pozytywne opinie

Mirian
Mirian
28 stycznia 2022 10:24

Umowa podpisana w pod koniec października, wszystko juz gotowe 🙂 ekspres!

Anna
Anna
8 lutego 2022 11:08
Odpowiedz do:  Mirian

Proszę o kontakt, bo jestem przez tę firmę zbywana po raz kolejny , a umowę podpisałam w połowie października. Będę wdzięczna za kontakt. [e-mail do wglądu w Redakcji]

Komentarz edytowany przez Redakcję.

Agnieszka
Agnieszka
6 czerwca 2022 21:41
Odpowiedz do:  Anna

Proszę redakcję o kontakt mail z Panią Anną. Poszkodowana przez PV Poland

Emilia
Emilia
28 stycznia 2022 09:02

Jestem zadowolona z wykonanej na czas pracy oraz obsługi bez żadnych problemów i zaskoczeń. Szybko – sprawnie – fachowo

Eryk
Eryk
28 stycznia 2022 09:01

Bardzo dobra jakość paneli. Polecam! Nie ma się do czego doczepić

Lech
Lech
27 stycznia 2022 15:03

Polityka firmy pro kliencka, termin zgodny z zapowiedzianym. Ja z instalacji jestem zadowolony