Fotowoltaika PV Poland 2021 – opinie i recenzja

PV Poland to młoda firma, która systematycznie buduje sobie coraz silniejszą pozycję w branży. Z oferowane przez nią usług, związanych z zaprojektowaniem i zamontowaniem fotowoltaiki, skorzystało już wielu klientów, zarówno indywidualnych, jak i biznesowych. Czym wyróżnia się fotowoltaika PV Poland?

Fotowoltaika – Bezpłatne Porównanie Ofert

PV Poland – spółka córka Krajowego Instytutu Energii Odnawialnej

Tym, czym odznacza się PV Poland, jest z pewnością jej pochodzenie. Firma, powstała bowiem jako spółka córka Krajowego Instytutu Energii Odnawialnej. Podmiot ten przez lata zajmowała się przygotowywaniem szeroko zakrojonych audytów, ekspertyz i analiz dotyczących sektora energetycznego, ze szczególnym uwzględnieniem odnawialnych źródeł energii.

Swoim doświadczeniem, KIER do tej pory wspierał przede wszystkim większe przedsiębiorstwa oraz jednostki administracji publicznej, wskazując im sprawdzone sposoby na efektywne i odpowiedzialne zarządzanie gospodarką energetyczną. Z czasem jednak firma postanowiła połączyć teorię z praktyką i zacząć oferować kompleksowe usługi, uwzględniające również montaż instalacji fotowoltaicznych. Tak narodziła się spółka PV Poland.

Fotowoltaika PV Poland to zatem doskonałe połączenie merytorycznej wiedzy ekspertów z profesjonalną realizacją. Na co konkretnie mogą liczyć klienci firmy?


Prąd ze słońca? Niższe rachunki za energię elektryczną? Nawet 3.000 zł dopłaty do fotowoltaiki z programu Mój Prąd?

W enerad.pl przygotowaliśmy dla Ciebie kompleksową usługę fotowoltaiczną. Skontaktuj się z naszym Specjalistą, który przeprowadzi Cię przez cały proces!

Sprawdź ofertę fotowoltaiki

Fotowoltaika PV Poland – czego można spodziewać się po ofercie?

PV Poland, korzystając z doświadczenia jakie stoi za KIER opracowała przemyślaną ofertę, obejmującą:

  • profesjonalny, bezpłatny audyt fotowoltaiczny, który wskaże ile można zaoszczędzić dzięki fotowoltaice,
  • opracowanie projektu instalacji, dostosowanej do potrzeb klienta,
  • wsparcie w kwestii finansowania – PV Poland współpracuje w tym zakresie z rzetelnymi instytucjami finansowymi. Pomaga też zdobyć środki z programów rządowych i unijnych.
  • sprawny i fachowy montaż – odbiór instalacji odbywa się przy wizycie specjalisty z UDT,
  • szybkie i wygodne przyłączenie fotowoltaiki do sieci – PV Poland bierze na siebie całość formalności.

Z usług firmy może skorzystać każdy podmiot, zainteresowany produkcja czystej energii ze słońca. PV Poland skupia się przede wszystkim na:

  • gospodarstwach domowychfotowoltaika dla domu to obecnie jedna z najczęściej realizowanych opcji. W ramach swoich usług dla klientów indywidualnych, PV Poland zapewnia m.in. 30 lat gwarancji producenta na instalację fotowoltaiczną i jej wydajność, wysokiej klasy urządzenia (m.in. panele z funkcją samoczyszczenia) oraz idealnie dobraną moc zestawu (w razie niedowymiarowania, firma dopłaci do Waszych rachunków!). Co ciekawe, konsumenci mogą również skorzystać z opcji “Fotowoltaika – testuj przez rok”. W ramach rozwiązania, możecie przez rok sprawdzać działanie instalacji, a jeśli efekty Was nie zadowolą, wystarczy, że oddacie panele a firma wypłaci Wam wasze pieniądze.
  • przedsiębiorcach – klienci biznesowi to kolejna z grup, która chętnie decyduje się na fotowoltaikę PV Poland. Firmy cenią sobie kompleksowo przygotowaną ofertę, uwzględniającą profesjonalny audyt, wysokiej klasy komponenty, terminowe wykonanie oraz wsparcie w pozyskaniu dofinansowanie do fotowoltaiki dla firm. Co istotne, PV Poland dla Was, jako firmy, może zrealizować różne typy inwestycji – np. farmę fotowoltaiczną, fotowoltaikę na gruncie czy instalację na dachu lub ścianie budynku (również na budynkach biurowych i przemysłowych).
  • gospodarstwach rolnych – to jedna z grup najbardziej uzależnionych od stanu środowiska. Dlatego też po fotowoltaikę PV Poland chętnie sięgają rolnicy oraz ogrodnicy, którzy chcą dbać o środowisko i jednocześnie oszczędzać. Fotowoltaika dla rolnika to doskonałe rozwiązanie szczególnie teraz, gdy mogą oni korzystać z szeregu ulg i dotacji.

Finansowanie fotowoltaiki PV Poland

Jak wspominaliśmy, PV Poland zatroszczyło się kwestię dogodnego finansowania inwestycji w fotowoltaikę dla swoich klientów. Na co możecie liczyć? Firma pomoże Wam dobrać najkorzystniejszą formę finansowania, a także przygotuje i uzupełni dokumentację niezbędną do uzyskania środków z programów publicznych (takich jak np. z programu “Mój prąd”) czy komercyjnych źródeł. Wśród dostępnych opcji znajduje się:

  • kredyt na fotowoltaikę – czyli, opcja skierowana do szerokiego grona interesariuszy – osób fizycznych, firm oraz rolników. PV Poland współpracuje w tym zakresie m.in. z BGŻ BNP Paribas.
  • leasing fotowoltaiki – to rozwiązanie dedykowane przede wszystkim podmiotom prowadzącym działalność gospodarczą. Dzięki niemu można czerpać z korzyści związanych z fotowoltaiką, nie angażując jednocześnie własnych środków.
  • abonament na fotowoltaikę to możliwość ratalnego spłacania instalacji, przeznaczona dla gospodarstw domowych. Wysokość rat jest tak dobrana, by nie przekraczała wysokości rachunków za prąd, dzięki temu inwestor nie odczuwa dodatkowych obciążeń.
  • dofinansowanie z funduszy rozwoju OZE – PV Poland jest na bieżąco ze zmianami prawnymi, umożliwiającymi uzyskanie dodatkowych środków z różnego rodzaju programów krajowych i europejskich. Klienci firmy mogą więc liczyć na merytoryczne wsparcie w wyborze i wnioskowaniu o pieniądze z tego typu projektów.

PV Poland – Twoja własna elektrownia słoneczna krok po kroku

W jaki sposób można skorzystać z możliwości jakie daje fotowoltaika PV Poland? Procedura jest bardzo prosta i wymaga od Was minimum wysiłku.

1. Zgłoszenie

Pierwszym krokiem jest zamówienie bezpłatnej konsultacji z doradcą PV Poland. Wystarczy, że uzupełnisz wniosek umieszczony na stronie, a przedstawiciel firmy niezwłocznie skontaktuje się z Tobą i ustali dalsze kroki postępowania.

2. Audyt fotowoltaiczny

Na podstawie kilku podstawowych informacji, takich wysokość rachunków, typ dachu, nasłonecznienie, azymut czy moc przyłączeniowa, specjaliści z PV Poland opracują projekt instalacji, idealnie dopasowany do Waszych potrzeb. Przy audycie otrzymacie też wycenę instalacji oraz kalkulację oszczędności.

3. Podpisanie umowy

Podczas podpisywania umowy otrzymasz podsumowanie wszystkich ustaleń i ostateczną ofertę współpracy. Jeśli będziesz tego potrzebować, PV Poland pomoże Ci również dobrać i zdobyć optymalną formę finansowania.

4. Montaż instalacji

Instalacja zaczyna się zwykle w terminie od 7 dni do 4 tygodni od podpisania umowy. Co ważne, jej odbiór będzie nadzorowany przez przedstawiciela UDT, tak byście mieli pewność, że wszystko zostało zamontowane zgodnie z najwyższymi standardami.

5. Przyłączenie do sieci

Po montażu, od generowania czystej energii ze słońca dzieli Was już tylko procedura przyłączenia. Na szczęście, związane z tym formalności pozostają po stronie PV Poland.

Fotowoltaika – Bezpłatne Porównanie Ofert

Fotowoltaika PV Poland – zalety i wady

Jakie plusy i minusy ma oferta PV Poland? Czy warto ją wziąć pod uwagę?

Zalety fotowoltaiki PV Poland

Wyjątkowo szerokie zaplecze merytoryczne – PV Poland tworzą eksperci Krajowego Instytutu Energii Odnawialnej
Dobrze zaplanowana oferta, odpowiadająca na potrzeby różnych grup klienckich
Ubezpieczenie fotowoltaiki w cenie instalacji
30-letnia gwarancja na wydajność instalacji
Wysokiej klasy podzespoły – m.in. odporne na zabrudzenie panele
Szybka realizacja przedsięwzięcia
Odbiór instalacji przez UDT – gwarancja fachowego montażu
Pomoc w kwestii doboru i uzyskania finansowania
Możliwość przetestowania instalacji przez rok

Wady fotowoltaiki PV Poland

Brak informacji na temat orientacyjnych kosztów

Podsumowanie recenzji i nasza opinia
Stosunek jakości do ceny
Szybkość realizacji
Obsługa klienta
Zastosowane podzespoły
Montaż instalacji
Oferta
Fotowoltaika PV Poland, choć stosunkowo nie dawno pojawiła się na rynku, może stanowić silną konkurencję dla większych i bardziej znanych firm. Za instalatorem stoi gruntowna wiedza na temat rynku i odnawialnych źródeł energii, czerpana z doświadczeń Krajowego Instytutu Energetyki Rozproszonej. W połączeniu z fachową usługą montażu (potwierdzoną przez odbiór instalacji przez przedstawiciela UDT) tworzy to ofertę, obok której trudno przejść obojętnie. Firma stawia na wysokie standardy i zadowolenie klienta - decydując się na fotowoltaikę PV Poland możecie liczyć m.in. na długą gwarancję, ubezpieczenie instalacji w cenie usługi, a nawet opcję testowania fotowoltaiki na rok. Szkoda jedynie, że firma nie opisała szerzej wykorzystywanych podzespołów. Zabrakło też chociażby orientacyjnej informacji o wysokości kosztów, co dla klientów jest zwykle bardzo ważne. Mimo tego, z pewnością jest to oferta, którą warto rozważyć.
4.8
Nasza ocena
Informacje o autorze

Emila Biernaciak

Ukończyła Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu. Ekspertka w zakresie fotowoltaiki. Zapalona badaczka zagadnień związanych z finansami, energetyką oraz marketingiem w sieci. Szczera fanka i propagatorka ekologicznych rozwiązań, które mogą zmienić świat na lepsze. Niespokojny duch, wciąż szukający nowej wiedzy i doświadczeń. W wolnym czasie czyta powieści Stephena Kinga i śledzi trendy motoryzacyjne.

Dodaj komentarz
guest
41 komentarzy
Najnowsze
Najstarsze Najpopularniejsze
Inline Feedbacks
View all comments
Marek
Marek
16 lipca 2021 11:40

Polecam PV POLAND szybka wysyłka elementów fotowolkaniki i montaż jeden dzień teraz czekam na wymianę licznika okolice Krakowa

Grzegorz
Grzegorz
15 lipca 2021 06:20

Nie jestem zadowolony z PV Poland i nie polecam firmy PV Poland, a nawet przestrzegam przed skorzystaniem z ich usług. Na montaż instalacji fotowoltaicznej czekam już ponad półtora miesiąca. Podpisałem umowę pod koniec maja, a paneli nadal nie mam. Montaż miał byś po 3 tygodniach, upłynęło już ponad sześć. PV Poland twierdzi, że zawalił dostawca paneli czyli firma Bauer i będzie jakaś rekompensata w ciągu 14 dni. To wszystko PV Poland nie spełnia. Obiecują gruszki na wierzbie. Wobec powyższego już na początku współpracy nie dba o klienta, co gorsze w ogóle tym się nie przejmują. Napiszą kolejny wymijający komentarz jacy są wspaniali, a ich klienci źli. Ja zapłaciłem i nie ma paneli, nie produkuję prądu o takiej dogodnej porze roku czyli cały czerwiec oraz lipiec, natomiast muszę za niego płacić, przesunął się też mój udział w Programie “Mój Prąd 3.0”. Rodzina i sąsiad widząc co się dzieje u mnie już zrezygnowali z PV Poland, firma z którą oni podpisali umowę wykonała im instalację w ciągu 7 dni, a montaż trwał jeden dzień. Nie wiem co będzie dalej to nie jest profesjonalna firma, gorzej to są amatorzy, tak ja oceniam. Dam jeszcze tydzień PV Poland i będę kontaktował się z UOKiK. Jedną publikacją powyższą nie wzruszę tej zmarzliny, ale może ktoś to przeczyta i wyciągnie właściwe wnioski!

PV Poland
PV Poland
16 lipca 2021 12:55
Odpowiedz do:  Grzegorz

Panie Grzegorzu, dziękujemy za wyrażenie opinii. Tak jak pisaliśmy w oficjalnym piśmie, które do Pana wysłaliśmy, opóźnienie dostawy paneli było niezależne od PV Poland, niemniej jednak postanowiliśmy zrekompensować Panu czas oczekiwania na montaż. Głęboko wierzymy, że będzie Pan zadowolony z wykonanej przez nas instalacji. Pozdrawiamy serdecznie, Zespół PV Poland.

Grzegorz
Grzegorz
26 lipca 2021 13:48
Odpowiedz do:  PV Poland

Nadal nie zmieniłem zdania, że PV Poland to firma, która nie wywiązuje się z umowy. Dziś mamy 26 lipca a ja nadal nie mam paneli i ponoszę dalej podwójne koszty. Nadmieniam, że umowę podpisałem 30 maja 2021 r. Owszem za miesiąc czerwiec otrzymałem zwrot kosztów prądu, ale już kolejny miesiąc mija a ja nadal nie produkuję prądu a płacę kredyt za fotowoltaikę, której nie mam oraz kolejną fakturę za prąd.Firma zwodzi i obiecuje z tygodnia na tydzień, że będzie montaż instalacji.
Przestrzegam Wszystkich przed tą firmą. Dziś jadę uzyskać poradę prawną w związku z przedłużającym się brakiem montażu instalacji fotowoltaicznej i ponoszonych kosztów.

Andrzej
Andrzej
12 lipca 2021 15:48

Jestem zadowolony ze współpracy. Fachową obsługą, handlowiec wszystko wyjsnil. Ekipa montażowa super. Pozdrawiam z łodzi. Andrzej

dominika
dominika
5 lipca 2021 16:58

Zdecydowanie nie polecam firmy PV Poland. Przy wyborze sama kierowałam się pozytywnymi opiniami, ale teraz myślę, że większość z nich to opinie wystawiane przez pracowników PV Poland. Podstawowym zarzutem jest to, że z klienta po podpisaniu umowy stałam się petentem. Brak profesjonalizmu wyszedł juz na etapie przygotowana projektu (w pierwszej wersji projektu panele wirtualnie zaprojektowano na dachu sąsiadującego segmentu). W umowie nie ma zawartego terminu montażu paneli – ja poprosiłam o dodanie takiego zapisu, jednak firma nie respektowała ani terminu dostarczenia paneli, ani montażu (bez wcześniejszego uprzedzenia, że są jakiekolwiek problemy). W umówionym dniu montażu ekipa w ogóle się nie pojawiła (straciłam dzień urlopu). Po montażu przed domem zostaje cały bałagan – panowie od montażu powiedzieli, że nie mają możliwości wywiezienia opakowań po panelach, więc je po prostu zostawili. Przestrzegam też przed zapisami dotyczącymi 30 letniej gwarancji na panele – niby jest, ale dowodem zakupu potrzebnym do reklamacji jest faktura, której firma PV Poland nie przekazuje (cytuję z maila od firmy) “ponieważ zawiera informacja poufne dla przedsiębiorstwa”. Bardzo nieprzyjemne doświadczenie współpracy z PV Poland – przy tak dużej ofercie innych firm proponuję poszukać innej, bardziej rzetelnej i takiej, która dba o klienta nawet po podpisaniu umowy.

PV Poland
PV Poland
6 lipca 2021 09:45
Odpowiedz do:  dominika

Pani Dominiko, przykro nam, że nie jest Pani zadowolona z naszej usługi. Jednak o zmianie terminu montażu została Pani wcześniej poinformowana przez naszego koordynatora ds. montażu. Kwestie związane z gwarancją oraz wszystkie nieprawidłowości związane z działaniem instalacji należy zgłaszać na serwis@pvpoland.pl. Kwestiami technicznymi, również gwarancjami zajmuje się nasz specjalista ds. serwisu. Jeśli jednak nie chciałaby Pani korzystać z naszej pomocy i bezpośrednio kontaktować się z producentem, do zgłoszenia wystarczy umowa z PV Poland i numer seryjny paneli, który Pani otrzymała. Jest Pani również w posiadaniu faktury wystawionej przez PV Poland. W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości zapraszamy do kontaktu z działem serwisu serwis@pvpoland.pl

Bartosz W.
Bartosz W.
25 czerwca 2021 01:29

Instalacja 6.57 kW wykonana bardzo sprawnie. Estetyka i jakość wykonania na wysokim poziomie. Kulturalna i profesjonalna ekipa, dobry kontakt z BOK.

Elzbieta
Elzbieta
24 czerwca 2021 19:31

Jeśli chcecie wiedzieć , które e-maile zostały bez odpowiedzi proszę o kontakt telefoniczny kompetentnego pracownika. Po raz już nie wiem który proszę o dostosowanie dokumentacji do stanu faktycznego i kopię zgłoszenia wykonanej instalacji do Państwowej Straży Pożarnej. Tylko tyle i aż tyle. Nie wywiązaliście się z umowy.
Klientom radzę : nie płaćcie ostatniej raty przed otrzymaniem wszystkich dokumentów.

PV Poland
PV Poland
25 czerwca 2021 14:19
Odpowiedz do:  Elzbieta

Pani Elżbieto, proszę napisać wiadomość na adres serwis@pvpoland.pl

Marcin W
Marcin W
22 czerwca 2021 20:30

Jestem zadowolony z obsługi. Ze wszystkich ofert wybrałem PV Poland ze względu na moduły firmy Bauer. Pozdrawiam z Katowic.

Elzbieta
Elzbieta
22 czerwca 2021 10:58

Nie polecam. Instalacja zrobiona w lutym. Praca trwała 2 dni, zakończenie o godz. 23, bo jutro nowa robota i nie ma czasu na przełożenie na 3 dzień. Instalację montują wyłącznie robotnicy z Ukrainy, z którymi trudno się porozumieć. Zmieniono układ paneli w stosunku do projektu. Nie było żadnego odbioru technicznego, więc nie mam pojęcia czy wszystko zostało zrobione zgodnie ze sztuką budowlaną.Do dziś nie otrzymałam właściwej dokumentacji czyli schematu paneli uzgodnionego ze specjalistą do spraw p.poż. Nie zgłoszono również mojej instalacji do Państwowej Straży Pożarnej, chociaż taki obowiązek wynika z przepisów prawa budowlanego. Gwarancja również warunkuje wypłatę odszkodowania od przestrzegania przepisów prawa budowlanego i ochrony ppoż, więc ta dokumentacja jest mi niezbędna. Pisanie e-meili, sms- bez odpowiedzi; telefony giną w próżni, brak odpowiedzi.

PV Poland
PV Poland
22 czerwca 2021 16:03
Odpowiedz do:  Elzbieta

Pani Elżbieto,

wszystkie zmiany projektu są zawsze ustalane z Klientem. Zapewniamy Panią, że nasi pracownicy to najwyższej klasy specjaliści i dołożyli wszelkich starań aby instalację zakończyć jak najszybciej, szanując Państwa i swój czas. Schemat instalacji został podpisany przez specjalistę ds. p.poż. i taki dokumenty został do Pani wysłany (razem z całą dokumentacją). Po montażu został podpisany protokół obioru. Nie znaleźliśmy żadnych wiadomości od Pani, które zostawilibyśmy bez odpowiedzi. Jeśli ma Pani jakiekolwiek uwagi do instalacji proszę o kontakt z działem serwisu serwis@pvpoland.pl

z poważaniem
Zespół PV Poland

Krystyna
Krystyna
15 czerwca 2021 16:52

W mojej ocenie firma wykonała instalacje bardzo profesjonalnie. Na każdym etapie firma i doradca służyła informacją. Ze względu na trudny dach zdecydowałam się na Solar Edge oraz bardzo długa gwarancję produktową ( 30 lat) moduły Bauer. Moduły wyglądają kapitalnie!

AGATA
AGATA
10 czerwca 2021 06:56

Mam wrażenie, że pozytywne opinie wystawiają sami pracownicy bądź ich znajomi. U mnie instalacja 3,4 kw 10 paneli montaż to 3 dni oraz dodatkowy dzień na usunięcie usterek. Panele niezlicowane względem siebie, zaślepki popękane, 3/4 ostatnich dwóch paneli zawieszonych w powietrzu ( zakotwiczenie ostatniej szpilki 76cm od krawędzi panelu), nieusunięcie farby do uziemienia. Brak ogranicznika przepięć AC, nie podłączony przewód ochronny w skrzynce AC/DC- porażenie prądem gwarantowane. Pogięcie dachu nad wiatrołapem. Umowa podpisana w lutym 2021, do dnia dzisiejszego nie otrzymałam właściwych gwarancji. Handlowiec zapewniał o 30 latach gwarancji na panele i 10 na falownik, niestety w praktyce oznacza to tyle, że w dniu montażu dostałam kartę gwarancyjną z datą 01.10.2019 i gwarancją na 20 lat, falownik na 5 lat. Na fakturach nie ma informacji ile kosztują poszczególne elementy instalacji, ani jaki jest koszt montażu. Zainstalowano niewłaściwy falownik. Do elektrowni zgłoszono również niewłaściwy falownik. Jeśli szukają Państwo profesjonalistów to w firmie PV Poland będzie ich ciężko spotkać. Proszę się mocno zastanowić nad współpracą z firmą PV Poland, zwłaszcza, że kapitał spółki wynosi zaledwie 20 tyś. zł czyli niejednokrotnie mniej niż koszt instalacji. Dziś 9.06 mija 57 dni od instalacji, a ja nadal nie mam poprawnych kart gwarancyjnych, ostatnia “dobra rada” od pracownika serwisu brzmi następująco: ‘Również Pani jako właściciel danego urządzenia może poprosić ich (dystrybutora) o wyjaśnienie w sprawie karty gwarancyjne swojego falownika”-pisownia oryginalna. To tyle w kwestii profesjonalizmu pracowników spółki.

PV Poland
PV Poland
22 czerwca 2021 20:23
Odpowiedz do:  AGATA

Pani Agato, wszystkie problemy były na bieżąco rozwiązywane, łącznie w wymianą blachy. Cała instalacja była wykonana zgodnie z Pani wymaganiami i oczekiwaniami. Opóźnienie związane z wysyłką (przedłużeniem) gwarancji wynikało z braku odpowiedzi od producenta falownika (codziennie się kontaktowaliśmy) o czym również była Pani wielokrotnie informowana.
Jeśli ma Pani uwagi co do wykonanej przez nas instalacji prosimy o wysłanie maila na adres serwis@pvpoland.pl.

Z poważaniem
Zespół PV Poland.

AGATA
AGATA
23 czerwca 2021 08:23
Odpowiedz do:  PV Poland

PV Poland usterki, które wymieniłam nie powinny mieć racji bytu. Firma, która uważa się za profesjonalną nie dopuszcza do pracy pracowników, którzy nie mają podstawowej wiedzy nt instalacji. To nie ja powinnam zgłaszać te wszystkie wady tylko powinien być odbiór techniczny zapewniony – klient nie musi się znać na instalacji w końcu zleca to zadanie “profesjonalnej firmie”. Pytanie ile takich bubli jest na dachach nieświadomych Waszych klientów? Nie wyobrażam sobie żeby te usterki i zniszczona blacha nie były usunięte gdyż zniszczeń dokonali Państwa pracownicy. Czas oczekiwania 69dni na gwarancje to jest kolejny temat rzeka, myślę że jest gros klientów, którzy nawet nie są świadomi, że nie mają poprawnych gwarancji. Komunikacja z serwisem niemalże codzienne dopytywanie się o gwarancje przez 69 dni sprawiło, że taką gwarancję dostałam.

Ala
Ala
9 czerwca 2021 21:12

Jestem zadowolona. Polecam.

Joanna
Joanna
9 czerwca 2021 01:06

Bardzo polecam PV Poland i przedstawiciela ze Śląska! Bardzo profesjonalne podejście do klienta , wszystko wytłumaczył i po podpisaniu umowy był w stałym kontakcie z nami. Jesteśmy zadowoleni z montażu. Posiadamy moduły Full Black z 30 letnią gwarancją typu glass glass. Pozdrawiam

Marcin
Marcin
8 czerwca 2021 23:08

Bardzo polecam firmę pv poland, jestem z mazowieckiego i naprawdę wszystko przebiegło jak trzeba. Było małe opóźnienie z montażem, ale niestety przez pogodę. Handlowiec pierwsza klasa, poleciłem mu 2
Klientów i nie żałuje, oni również, instalacja na południe 5 KW, a wyprodukowała około
5300 wiec jestem mega zadowolony!

Szymon
Szymon
18 maja 2021 23:16

zainteresowałem się fotowoltaiką i szukałem ofert w internecie. Trafiłem na PV Poland, przeczytałem opinię – były pozytywne i zadzwoniłem, na następny dzień umówiłem się na spotkanie. Przyjechał doradca wszystko wymierzył i opowiedział o szczegółach, ofercie i wycenił. Oczywiście później spotkałem się z kilkoma firmami i porównywałem (łacznie 5 firm) stosunek jakości do ceny i tego co mam w cenie przemówił za PV Poland. Nie zawiodłem się umowa podpisana, kontakt z biurem dobry, (chociaż każdym etapem zajmowała się inna osoba – projekt, księgowość, logistyka, montaż) to wszystko sprawnie poszło. Od podpisania umowy do montażu minęło jakieś 3-4 tygodnie, ale pogoda nie sprzyjała. Z efektu jestem zadowolony – instlacja wygląda estetycznie – mam na gruncie. z tego co widzę na aplikacji produkcja prądu idzie dobrze. Ogólnie mimo, że wszystko trochę się wydłużyło przez pogodę jestem zadowolony, nie miałem problemów z kontaktem, każdy był pomocny a końcowy efekt wizualny zadawalający. Bez wątpliwości mogę polecić fotowoltaikę od PV Poland. Pozdrawiam, Szymon.

Emi
Emi
16 marca 2021 15:15

A jak z rachunkami gdy nie ma słońca czy też macie nie małe opłaty stałe.

Jan
Jan
21 lutego 2021 11:48

Ja mam mała instalację 3,9 i jestem zadowolony

Marek
Marek
2 lutego 2021 16:24

A ja polecam. Mam 9.75 kw na gruncie i wszystko działa. Jestem zadowolony i u mnie to szybko poszło, nie mam się do czego przyczepić. Ekipa monterska działała sprawnie i bardzo w porządku ekipa.

Wiesiek
Wiesiek
22 marca 2021 08:04
Odpowiedz do:  Marek

A czy w tym okresie działa instalacja nic nie wybija przy starcie falownika np różnicowka.

ANDRE
ANDRE
31 stycznia 2021 19:43

Jestem niezadowolony z usług tej firmy. Instalacja 6kw W GRUDNIU dolny śląsk o montażu w 1 dzień prosze zapomnieć zmarnowałem 3 dni urlopu + 1 dzień na usuwanie zgłoszonych poważnych usterek. o wszystkie papiery, ubezpieczenia trzeba się upominać, tylko faktury za etapy bez problemu, dach totalnie zadeptany, radzę pilnować na każdym kroku a najlepiej wynająć kogoś znającego się na panelach. NIE POLECAM

Renata
Renata
4 lutego 2021 20:00
Odpowiedz do:  ANDRE

To samo czytałam w opiniach firmy Columbus energii !?

Marta
Marta
21 maja 2021 22:54
Odpowiedz do:  ANDRE

Andre piszesz prawdę. Pv Poland ma bardzo dobry kontakt do momentu wpłaty. Później to tylko czekanie i opóźnienia.

Łukasz
Łukasz
15 stycznia 2021 14:32

Jestem zadowolony z instalacji od PV Poland. szybki montaż, wszystko ok, cena dobra jak za to co otrzymałem w cenie.

Jan
Jan
6 stycznia 2021 22:08

Dla mnie firma w porządku, dobra cena jak za to co oferują, szybko zamontowali. Polecam

Joanna
Joanna
29 grudnia 2020 19:22

Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z PV Poland. Doradca wszystko wyliczył, wyjaśnił, odpowiedział na wnikliwe pytania. Cena konkurencyjna, ale nie najniższa, jednak za to co mam w ‘pakiecie’ warto było. Instalacja już działa i wszystko jest ok. Dobry kontakt z biurem i handlowcem

Patryk
Patryk
29 grudnia 2020 14:06

Polecam fotowoltaikę od PV Poland. Szybki montaż, dobra cena, profesjonalny handlowcy.

Janusz
Janusz
21 grudnia 2020 16:13

Polecam, dobra oferta i szybki montaż.

Władysław
Władysław
18 grudnia 2020 09:16

Polecam PV Poland! Profesjonalna obsługa i bardzo szybki montaż. Gwarancja absolutna 30 lat na całą instalację.

Tomasz
Tomasz
27 stycznia 2021 23:02
Odpowiedz do:  Władysław

Jestem niezadowolony z usług tej firmy. Instalacja 6kw założona we wrześniu. Licznik dwukierunkowy zamontowano mi dopiero pod koniec grudnia… kiedy wydzwanialem do przedstawiciela to ciągle coś sciemnial. Przed podpisaniem umowy zapewniał mnie że kredyt zacznę spłacać za pół roku od podpisania umowy. A musialem spłacać jednoczesnie rachunki za prad i raty kredytu już miesiąc po podpisaniu umowy. NIE POLECAM

Darek
Darek
11 lutego 2021 23:52
Odpowiedz do:  Tomasz

A kto montuje licznik, przecież nie pv

Dawid
Dawid
15 grudnia 2020 14:15

PV Poland to chyba jedyna firma montująca wyłącznie moduły typu Double glass które działają bezawaryjnie ponad 40 lat.