Axpo Polska Opinie - Prąd, Gaz

Axpo - logo
Akredytacja
Ocena łączna firmy
starstarstarstarstar
4,50/5
Ilość ocen: 1
Dodaj opinię
Rozłożenie ocen
5 gwiazdek
0,00%
4 gwiazdek
100,00%
3 gwiazdek
0,00%
2 gwiazdek
0,00%
1 gwiazdek
0,00%
Szukasz zaufanego wykonawcy? Z nami go znajdziesz!
Sprawdź oferty

Axpo - podstawowe informacje

Axpo kieruje się jednym celem – zapewnić zrównoważoną przyszłość dzięki innowacyjnym rozwiązaniom energetycznym. Jest największym producentem energii odnawialnej w Szwajcarii i międzynarodowym liderem w obrocie energią oraz odbiorze energii słonecznej i wiatrowej. Na polskim rynku Axpo działa już od ponad 20 lat, gdzie jest jednym z największych niezależnych odbiorców zielonej energii.

Axpo jest w systemie enerad.pl w następujących branżach:

Nazwa branży Ocena z branży Sprawdź pozycję firmy
starstarstarstarstar
4,50/5 (Ilość ocen: 1)
Gaz
starstarstarstarstar
0,00/5 (Ilość ocen: 0)

Opinie o Axpo (1)

starstarstarstarstar
Ocena: 4,50/5
Prąd
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa w trakcie wykonywania
Waldek 01.02.2024r
Kontrakt na energię

Wszystko ok. Firma sprawdzona, warunki dograliśmy. Trochę to trwało, ale w końcowym efekcie mogę wystawić gwiazdki.

Axpo nie posiada jeszcze żadnej opinii w tej branży.
Bądź pierwsza/y i podziel się swoją opinią z Użytkownikami serwisu.
Twoja opinia jest dla nas WAŻNA!
Szukasz zaufanego wykonawcy? Z nami go znajdziesz!
Sprawdź oferty

Axpo - recenzja enerad.pl

Axpo Polska kieruje swoją ofertę dla odbiorców z sektora mikro, małych i średnich przedsiębiorstw (taryfa B i taryfa C). Sprzedawca dostarcza energię elektryczną na korzystnych i elastycznych warunkach oraz przeprowadza wszystkie niezbędne formalności w imieniu klienta. Umowę można zawrzeć online - bez wychodzenia z domu, szybko, wygodnie i bezpiecznie!

Prąd dla firmy - taryfa B i C

Axpo klientom biznesowym oferuje wyłącznie zieloną energię i kształtuje tym samym innowacyjne podejście na rynku energetycznym, które promuje rozwiązania przyjazne środowisku. Prąd zużyty przez klientów Axpo ma całościowe pokrycie w energii wytworzonej ze źródeł odnawialnych, co jest potwierdzone gwarancjami pochodzenia lub innymi certyfikatami poświadczającymi wytworzenie energii z odnawialnych źródeł. Misją Axpo jest wspieranie odpowiedzialnych biznesów i kreowanie świadomości, że bycie ekologicznym może być proste. Axpo to następujące korzyści:

  • Gwarancja bezpieczeństwa dostaw – stała cena za prąd od 2024 roku nawet do końca 2028 roku, gazu do 2026 roku.
  • Zielona energia w standardzie, bez dodatkowych opłat.
  • Klienci rozliczani są na podstawie rzeczywistego zużycia.
  • Brak biurokracji i szybka realizacja procesów, możliwość podpisania umowy on-line.
  • Wysoka orientacja na wygodę Klienta: e-faktury, e-BOK, informacje poprzez SMS.
  • Sieć partnerów obsługująca całą Polskę.
  • Stabilna firma o szwajcarskich korzeniach – ponad 100-letnie doświadczenie i ponad 241 mln kapitału zakładowego.
  • Członek wielu organizacji i stowarzyszeń m.in. Swiss Chamber of Commerce/PSEW/TOE.

Prąd dla domu - taryfa G

Firma nie prowadzi sprzedaży energii elektrycznej dla klientów indywidualnych, ale obsługuje jednoosobowe działalności gospodarcze.

Struktura paliw zużytych do produkcji energii sprzedanej przez Axpo Polska w 2021 roku:

Struktura paliw AXPO w 2021 roku

Taryfy gazu dla firmy

W ofercie Axpo znajdują się również produkty gazowe - usługi skierowane są do sektora MŚP. Firma chce przekonać do siebie klientów ofertami najwyższej jakości, skrojonymi pod potrzeby danego przedsiębiorstwa. Axpo zobowiązuje się również do kompleksowego wypełnienia formalności związanych ze zmianą sprzedawcy gazu.

Taryfy gazu dla domu

Aktualnie firma nie sprzedaje gazu Klientom indywidualnym.

Podstawowe informacje o firmie

Axpo to firma ze szwajcarskimi korzeniami, która działa w Europie już od 1914 roku. Jej działalność bazuje na podejściu zorientowanym na najwyższą jakość obsługi w swoich codziennych działaniach. Dąży do zapewnienia najlepszych standardów obsługi. Firma wyznaje filozofię wzajemnego zrozumienia i transparentnych rozwiązań poprzez ciągły kontakt z każdym swoim partnerem. Axpo Holding AG prowadzi działalność w sektorze energetycznym niemal w całej Europie poprzez swoje spółki i partnerów lokalnych. Ma swoje biura także w USA i Singapurze. Axpo lokalizacje na świecie

Obszary działalności Axpo

Klienci w Polsce mogą korzystać z dopasowanych do swoich potrzeb ofert na odkup i dostawy energii w oparciu o strukturyzowane i długoterminowe umowy, bilansowanie handlowe, obrót prawami majątkowymi oraz gwarancjami pochodzenia. Axpo Polska świadczy usługi także dla ponad 25 000 firm z segmentu małych i średnich przedsiębiorstw. Wspierając transformację energetyczną w kraju, otwiera nową linię biznesową rozwijającą magazyny energii oraz rozszerza ofertę o projekty fotowoltaiczne. Współpracuje z inwestorami, klientami i właścicielami gruntów, aby do 2030 roku wybudować swoje pierwsze solarne źródła wytwórcze w Polsce.

Obszar działania firmy

  • Gaz: Cała Polska
  • Prąd: Cała Polska

Axpo - kontakt i dane rejestrowe

AXPO POLSKA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ Rondo Ignacego Daszyńskiego 2 B 00-843 Warszawa
Kontakt e-mail bok@axpo.pl
Telefon 22 452 53 00
  • NIP: 5262483798
  • Regon: 016380846
  • Województwo: Mazowieckie
  • Powiat: Warszawa
  • Miasto: Warszawa
  • Kod pocztowy: 00-843
  • Adres: Rondo Ignacego Daszyńskiego 2 B
Szukasz zaufanego wykonawcy? Z nami go znajdziesz!
Sprawdź oferty

Forum dyskusyjne o Axpo

dołącz do rozmowy
guest
98 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Damian
Damian
2023-09-14 11:10

Dzięki AXPO Mam ceny zablokowane dużo poniżej obecnej blokady rządowej, jak dla mnie rewelacja. Kontakt z opiekunem też świetny, myślę, że dużo zależy od osoby, która tam pracuję. Ja nie narzekam i polecam.

Krzysztof
Krzysztof
2023-08-31 11:51

Nie polecam firmy, kontakt z przedstawicielem był super przy podpisywaniu umowy później ma nas gdzieś, firma – warsztat samochodowy + biura rachunki przychodzą bez stanów licznika przez długi czas a teraz w sierpniu korekta na ponad 5 tysięcy za luty tego roku, bo wg nich teraz się zorientowani że zużycie było 2 razy większe, fv popłacone, a teraz okazuje się że ma być dwa razy więcej. Pani „opiekun” z tekstem że wszystko jest ok że ona napisała maila i tyle nic się nie dzieje, a fv za gaz dostajemy z takimi brakami, że nawet nie ma jak tego porównać, Na maile nikt nie reaguje, a miesięcznie nawet nie można policzyć ile wychodzi. i czy za poł roku nie będzie wyciągnięte jakie kolejne 5 tysięcy, NIE POLECAM SZCZERZE ODRADZAM KONTAKTY UMOWY I WSZYSTKO ZWIĄZANE Z TĄ FIRMĄ

Nguyen
Nguyen
2023-08-22 13:25

Jestem właścicielem małego sklepu w dzialdowie, mam podpisaną umowę gazową z pracownikami firmy, do tej pory minęło ponad 4 miesiące, nie otrzymałem żadnych dokumentów umowy gazowej firmy i nie udało mi się kontakt z personelem i

Nguyen
Nguyen
2023-08-22 13:19

I ten pracownik jest również niedostępny, teraz nie wie, jak uzyskać kontrakt lub zakończyć I ten pracownik jest również niedostępny, teraz nie wie, jak uzyskać kontrakt lub zakończyć

Nguyen
Nguyen
2023-08-22 13:15

Podpisałem umowę gazową z pracownikiem firmy gazowniczej AXPO bezpośrednio w moim sklepie od 1 kwietnia 2023 r. do chwili obecnej, 22 sierpnia 2023 r., i nadal nie otrzymałem z biura dokumentów dotyczących umowy gazowej.

Kamil WTS
Kamil WTS
2023-07-10 13:37

Firma jako sama w sobie nie podlega wątpliwości wiarygodności, ale utaj akurat najważniejszy jest odpowiedni wybór doradcy, na spotkaniu oferowano mi ciągły monitoring cen i zajęcie się ogarnianiem stawek w długim czasie aż przyznam zbyt dobrze to wyglądało bo nie mam zaufania do przedstawicieli, którzy przychodzą do firm z różnymi ofertami. Doradca jaki mnie obsługuje, Pan Filip, na spotkaniu aż zbyt dobrze to wyglądało, zapewniał że dopilnuje formalności i będzie mnie nadzorował przez cały czas trwania umowy. Finalnie okazało się, że faktycznie czuwa nad warunkami energii w moim biznesie czy tam jakimiś nowinkami i wywiązuje się z tego co deklarował. Zdecydowanie polecam wybrać ogarniętego przedstawiciela, który pomoże, doradzi i odezwie się w razie, gdy pojawi się coś lepszego godnego uwagi. Dobry doradca to połowa sukcesu. Pzdr

Alexa
Alexa
2023-05-28 18:22

Niestety bardzo się zawiodłam na współpracy z tą firmą. Bardzo duży problem z komunikacją. Mój tzw opiekun zmienił firmę i nie ma komu zająć się sprawą. Sytuacja trwa już miesiące. Zdecydowanie odradzam.

Kornel
Kornel
2023-04-13 16:09

Zdecydowanie na plus, jeżeli chodzi o gaz!!!!
W PGNiG miałem około 80gr za kilowat a ostatnio udało mi się zablokować ceny na 55gr w Axpo na kilka lat.
Faktury do zapłaty niższe, wiec polecam

Paulina
Paulina
2023-04-07 09:36

Nie polecam. Kontakt polegał na tym, że Pan który miał obliczyć koszta i przedstawić ofertę stwierdził w bardzo niemiły sposób, że jeżeli budynek jest nowy to nie ma zapotrzebowania na prąd (zapotrzebowanie było podane). Po tym jak powiedzieliśmy, że chcemy poznać ofertę stwierdził że on nie jest infolinią i on dzwoni żeby podpisać umowę. Bezczelna obsługa. Przykro mi ale w tych czasach po takiej obsłudze potencjalnego klienta firma nie zyskuje.

Klient
Klient
2023-04-03 10:16

Zdecydowanie polecam współpracę. Moja opiekunka Pani Justyna W. jest bardzo profesjonalną, znającą się na temacie giełdy osoba. Umowa rozpoczęła się w tym roku. Po pierwszych rachunkach jestem bardzo zadowolony. To co było ustalone zostało dotrzymane. Ceny na poziomie 1zł w obecnej sytuacji to skarb!

Karolina
Karolina
2023-03-25 06:53

Nie polecam. Obsługa przez dedykowanego opiekuna zakończyła się na podpisaniu umowy, i kontakt się urwał. Nie odbiera telefonu, nie odpisuje na maile. Jeśli chodzi o przejście z giełdy na stałą cenę, to co mówił rzekomo autoryzowany partner- handlowiec tej firmy jest mocno koloryzowane. Moja wina, bo nie rozmawiałam z konkurencją, a okazało się że mogło być i taniej, i lepiej. Podkreślam. Obsługi posprzedażowej brak.

Konrad EQ
Konrad EQ
2023-03-14 15:01

Przejście na prąd w Axpo zmniejszyło rachunki na moich halach produkcyjnych z 20-25k na miesiąc do 11-13k. Rocznie oszczędzam koło 100tys zł, także tylko głupi by nie wziął

Adam
Adam
2023-02-15 07:55

Witam. Szanowni Państwo odradzam przepisywanie umow do tej firmy. Ja z mojej strony podpisałem w listopadzie wszystkie dokumenty i do dzisiej nie dali mi umowy. Pge wyłączyło mi prad bo wypowiedziałem umowę. Przedstawiciel, który pilotuje sprawę nic nie wie. Trzymajcie się z daleka od nich.

Karol
Karol
2023-01-17 16:13

Mega polecam, mam gaz w Axpo i prąd w Fortum i oba te rozwiązania są mi dobrze znane od kilku lat – polecam!

Michał
Michał
2022-12-28 13:19

Napisałem reklamację 12 grudnia 2022r. r. na biuro obsługi klienta. Dzisiaj nikt z AXPO nie raczył zareagować. Coraz więcej wątpliwości o solidności firmy. Bardzo trudny kontakt z firmą i brak konkretnych odpowiedzi.

Roman
Roman
2022-12-27 13:36

Czy jest pobierana opłata handlowa?

Oszukana
Oszukana
2022-12-22 02:23

Ciekawe czy moj komentarz nie zostanie usunięty. Absolutnie odradzam AXPO! […]. Nie podpisalam przedluzenia umowy, bo zmienili warunki i od wrzesnia musialamim placic 3.80 za kW! Do tego wpisali sobie półroczne wypowiedzenie, zglosilam już sprawę do rzecznika. Jest koniec grudnia, zlożyłam oczywiście wniosek o tarczę, ale jak na razie nie uznali wcale obniżonych opłat tylko naliczyli znów horrendalnie wysoko. Nie podpisujcie z nimi umowy przypadkiem, bo […] Was za chwilę tak, jak mnie.

Komentarz edytowany przez Redakcję.

Roman
Roman
2022-12-16 10:15

Jeśli chodzi o axpo z czystym sumieniem mogę dodać komentarz pozytywny umowa od pół roku aktywna wszystko przebiega tak jak miało być.

Mariusz
Mariusz
2022-10-08 05:52

Witam ja polecam axpo i mojego opiekuna z Torunia panią Justynę. Załatwia wszystko związane z energią i gazem. Rok temu namówiła mnie na zawarcie umowy energii i gazu i jestem jej mega wdzięczny niskie i stałe ceny mam teraz

Jacek
Jacek
2022-09-20 20:47

Podpisałem dwuletnią umowę w 2020 roku która będzie obowiązywać od 1 stycznia 2023.Ciekawe czy będę na wozie czy pod wozem