VIP Energy Opinie - Fotowoltaika

Vip Energy - logo
Akredytacja
Ocena łączna firmy
starstarstarstarstar
4,38/5
Ilość ocen: 6
Dodaj opinię
Rozłożenie ocen
5 gwiazdek
83,33%
4 gwiazdek
0,00%
3 gwiazdek
0,00%
2 gwiazdek
0,00%
1 gwiazdek
16,67%
Szukasz zaufanego wykonawcy? Z nami go znajdziesz!
Sprawdź oferty

VIP Energy - podstawowe informacje

VIP Energy to wywodząca się ze Stargardu firma, realizująca usługi montażu fotowoltaiki na terenie całej Polski. Tworzą ją specjaliści działający w branży energetycznej od 2015 roku. VIP Energy posiada ponad 50 doradców handlowych i ma na swoim koncie ponad 650 inwestycji zrealizowanych “pod klucz”. Z usług tego wykonawcy mogą skorzystać zarówno klienci indywidualni, jak i m.in. podmioty biznesowe.

VIP Energy jest w systemie enerad.pl w następujących branżach:

Nazwa branży Ocena z branży Sprawdź pozycję firmy
starstarstarstarstar
4,38/5 (Ilość ocen: 6)
starstarstarstarstar
0,00/5 (Ilość ocen: 0)

Opinie o VIP Energy (6)

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Joanna 14.02.2024r
Bezproblemowa współpraca

Jestem zadowolona z montażu fotowoltaiki i magazynu energii. Instalacja pracuje od 3 miesięcy bez zarzutu, nie było żadnych problemów. Zajęli się dokumentami, złożyli wniosek o dotacje czystego powietrza. Polecam

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Dane ukryte - do wglądu w Redakcji 09.02.2024r
Firma godna polecenia

Na polskim rynku jest wiele firm fotowoltaicznych. Zdecydowałam się z mężem właśnie na Vip Energy. Przedstawiciel od początku wszystko dobrze wytłumaczył o działaniu paneli ,falownika itp. W przyszłości będziemy zakładać również pompę ciepła w tej firmie. Polecamy tę firmę i życzymy wszystkim słonecznych dni:)

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Karolina 08.02.2024r
Polecam fachowa obsługa

Jestem zadowolona z decyzji o montażu instalacji fotowoltaicznej przez Vip Energy. Montaż wykonany szybko i bardzo estetycznie. Kontakt z firmą na piątkę z plusem 😁

starstarstarstarstar
Ocena: 1,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Dane ukryte - do wglądu w Redakcji 05.02.2024r
Zdecydowanie nie polecam.

Firma skrajnie nierzetelna. Obiecała że zainstaluje falownik do którego będzie można podłączyć akumulatory kwasowe głębokiego rozładowania, które już mam, które będą mogły spełniać rolę magazynu energii. Okazało się że zastosowano falownik który wymaga dokupienia dziesięciu dodatkowych akumulatorów mimo że są na rynku falowniki które umożliwiają pracę z mniejszą liczbą akumulatorów. Zaproponowano mi za to dokupienie i zainstalowanie urządzenia z 7 tys. Kiedy w końcu uznali swoją winę, obniżyli do zapłaty i zrobili korektę faktury, dostałem wezwanie do zapłaty ponad dwóch tysięcy zapłaty za firmę windykacyjną która doprowadziła do ugody między nami.
Wszystkim którzy zaryzykują kontakty z tą firmą zalecam skierowanie umowy do prawnika, bo jest w niej szereg zapisów skrajnie niekorzystnych dla klientów, oraz domaganie się wpisywania do umowy wszelkich ustaleń. Firma nie honoruje ustaleń ustnych czy ustaleń mailem, wg nich liczy się wyłącznie to co jest w umowie i nic więcej.

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Grzegorz J 04.02.2024r
Grzegorz

Jestem niezwykle zadowolony z fachowości i profesjonalizmu, z jakim przeprowadzono montaż instalacji w moim domu. Zespół montażowy był bardzo kompetentny i dokładny, dbając o każdy szczegół i zapewniając najwyższą jakość wykonania.
Montaż przebiegł sprawnie i zgodnie z harmonogramem, a ekipa montażowa wykazała się ogromną wiedzą i doświadczeniem. Dodatkowo, wszelkie formalności i administracyjne sprawy związane z instalacją zostały załatwione przez nich, co bardzo ułatwiło mi cały proces.
Efekty działania instalacji fotowoltaicznej są niesamowite. Teraz mogę cieszyć się bezpłatną energią słoneczną i obniżonymi rachunkami za prąd. Jestem zaskoczony, jak dużą ilość energii elektrycznej generują panele fotowoltaiczne, co przyczynia się do ochrony środowiska i mojego portfela.
Zdecydowanie polecam montaż instalacji fotowoltaicznej każdemu, kto szuka ekologicznego i oszczędnego sposobu na dostarczanie energii do swojego domu.
Polecam Vip Energy !

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa niewykonana
Aneta 31.10.2023r
Pełen profesjonalizm. Polecam.

Pan Tomasz bardzo profesjonalnie,
a jednocześnie dostępnie pomógł dobrać komponenty, które będą jak najbardziej optymalne. Przy tym kontakt z Nim to sama przyjemność. Wysoka kultura.

VIP Energy nie posiada jeszcze żadnej opinii w tej branży.
Bądź pierwsza/y i podziel się swoją opinią z Użytkownikami serwisu.
Twoja opinia jest dla nas WAŻNA!
Szukasz zaufanego wykonawcy? Z nami go znajdziesz!
Sprawdź oferty

VIP Energy - recenzja enerad.pl

Firma VIP Energy w swojej działalności stawia na profesjonalny zespół, stale podnoszący swoje kwalifikacje, wysokiej jakości urządzenia oraz kompleksową realizację usługi. Dzięki temu firma systematycznie umacnia pozycję na rynku instalacji fotowoltaicznych oraz skutecznie wspiera swoich klientów w realizowaniu inwestycji związanych z odnawialnymi źródłami energii.

VIP Energy fotowoltaika - warunki i ceny

Jedną z największych zalet oferty fotowoltaiki VIP Energy jest całościowe podejście do realizacji inwestycji. Decydując się na współpracę z tym wykonawcą, zyskujemy:

  • bezpłatny dobór systemu PV, w oparciu o audyt fotowoltaiczny,
  • doradztwo w zakresie optymalnego rozwiązania,
  • projekt instalacji fotowoltaicznej uwzględniający indywidualne potrzeby inwestora, aktualne wymogi techniczne i prawne, a także dobre praktyki montażowe,
  • stały dostęp do informacji na temat postępów w realizacji inwestycji,
  • pomoc w uzyskaniu wygodnego finansowania - również w formie dotacji,
  • montaż instalacji zgodnie z ustaleniami umowy i projektu,
  • uruchomienie systemu,
  • dostęp do monitoringu fotowoltaiki i szkolenie z obsługi całego systemu,
  • wyręczenie w formalnościach związanych np. ze zgłoszeniem fotowoltaiki do sieci czy do Straży Pożarnej (niezbędne dla systemów o mocy powyżej 6,5 kW),
  • pomoc i obsługę techniczną również po realizacji inwestycji.

Podpisując umowę z VIP Energy, klient może zatem liczyć na instalację wykonaną “pod klucz”, przy minimalnym nakładzie czasu i energii z jego strony.

Z czego składa się fotowoltaika VIP Energy?

Systemy fotowoltaiki VIP Energy bazują na wysokiej jakości podzespołach, takich jak np. mikrofalowniki Hoymiles. Mikrofalowniki (nazywane również mikroinwerterami) to urządzenia montowane bezpośrednio pod modułami fotowoltaicznymi, których zadaniem jest przetworzenie prądu stałego, generowanego przez panele, w prąd zmienny. Zaletą mikroinwerterów jest to, że pozwalają one ograniczyć straty wynikające np. z częściowego zacienienia. Dzięki nim można również łatwo rozbudować system i monitorować pracę każdego z modułów osobno. Same mikrofalowniki Hoymiles należy natomiast docenić za solidną budowę i aż 12-letnią gwarancję produktową (z możliwością przedłużenia do 25 lat). W odpowiedzi na potrzeby inwestorów, VIP Energy zapewnia moduły fotowoltaiczne w kilku wariantach. Klienci kładący duży nacisk na estetykę mogą np. skorzystać z wersji full black, z czarną ramą i czarną folią EVA. Ci, którzy skupiają się na technologii, mogą natomiast wybierać między modułami z krzemem typu N oraz P. Jeśli chodzi o marki, to w ofercie VIP Energy znajdziemy panele fotowoltaiczne od wiodących dostawców, takich jak:

  • Trina Solar,
  • Sunlink,
  • Phono Solar,
  • AKCOME,
  • Jinko Solar,
  • LONGi Solar,
  • Bruk-Bet (są to moduły polskiego producenta).

Wiele z wymienionych wyżej marek modułów znajdziecie w naszym rankingu paneli fotowoltaicznych. Jest to zatem sprzęt wysokiej jakości, z gwarancjami sięgającymi nawet 25 lat.

Fotowoltaika VIP Energy - ceny, finansowanie

To, jaka będzie cena fotowoltaiki od VIP Energy zależy w dużej mierze od indywidualnych kwestii związanych z inwestorem. Na ostateczny koszt instalacji fotowoltaicznej wpływa szereg czynników, takich jak m.in.: zastosowane podzespoły, miejsce montażu, stopień skomplikowania projektu, sposób finansowania czy profil inwestora. W związku z tym, aby poznać cenę fotowoltaiki VIP Energy, należy skontaktować się bezpośrednio z wykonawcą. Bez obaw - wstępna wycena i konsultacja są bezpłatne. Warto podkreślić, że jednym z elementów oferty fotowoltaiki VIP Energy jest pozyskanie korzystnego finansowania dla klienta. Przykładowo, pracownicy firmy pomagają w formalnościach związanych z otrzymaniem dofinansowania do fotowoltaiki np. w ramach Mój Prąd.

Zalety - VIP Energy

  • Firmę tworzą ludzie z wieloletnim doświadczeniem w branży energetycznej.
  • Kompleksowa realizacja inwestycji.
  • Wsparcie klientów na każdym etapie współpracy.
  • Wysokiej jakości podzespoły fotowoltaiczne.
  • Pomoc w pozyskaniu środków na inwestycję.

Wady - VIP Energy

  • Minimalna ilość informacji na temat warunków oferty.

Obszar działania firmy

  • Fotowoltaika: Cała Polska
  • Magazyny energii: Cała Polska
  • Pompy ciepła: Cała Polska

VIP Energy - kontakt i dane rejestrowe

VIP ENERGY SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ul. Warowna 23 73-110 Stargard
Kontakt e-mail bok@vipenergy.pl
Telefon 799 361 005
  • NIP: 8542437795
  • Regon: 521188345
  • Województwo: Zachodniopomorskie
  • Powiat: Stargardzki
  • Miasto: Stargard
  • Kod pocztowy: 73-110
  • Adres: ul. Warowna 23
Szukasz zaufanego wykonawcy? Z nami go znajdziesz!
Sprawdź oferty

Forum dyskusyjne o VIP Energy

dołącz do rozmowy
guest
24 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Jerzy Mielnik
Jerzy Mielnik
2023-08-21 14:34

Należy tylko w superlatywach mówić o współpracy z Vip Energy. Doskonały kontakt z panem Sebastianiem, który od początku do końca organizował wykonanie zlecenia instalacji paneli. Organizacja pracy instalatorów na najwyższym poziomie przez panią Agnieszkę. Wykonanie również. Pod wrażeniem jesteśmy zwłaszcza estetyki prac wykonanych w budynku gospodarczym związanych z instalacją elektryki. Polecam firmę wszystkim.

Bożena Kędziora
Bożena Kędziora
2023-08-15 22:48

Montaż w maju, zgłoszenie do energetyki złożyli, następnie Mój Prąd. Jestem zadowolona z jakości produktu i obsługi. Dziękuję.

Konrad
Konrad
2023-08-11 22:45

Ściema, firma oferuje tandete, przedstawiciel nachalny, zero kultury, zero wiedzy, jak się mówi, że nie che dziękuję, to mówi że ma lepszą tańsza ofertę. Nie dziękuję nie polecam

Krystian Szymot
Krystian Szymot
2023-07-30 14:31

Bardzo dobre doradztwo (duża wiedza techniczna) zarówno w doborze instalacji jak i w sposobie montażu. Szybki, fachowy montaż.

Kornelia
Kornelia
2023-07-06 08:43

W wyborze firmy bardzo pomogło nam spotkanie z Doradcą. Sposób rozmowy i przedstawienie oferty, wyjaśnienie wszystkich wątpliwości w profesjonalny sposób wpłynęły na naszą decyzję. Wszystkie prace począwszy od spotkania poprzez przygotowanie wizualizacji modułów na dachu, montaż wykonany bardzo dobrze, zgodnie z ustalonymi terminami. Ekipa pozostawiła po sobie porządek.
Instalacja została przeprowadzona planowo i bardzo estetycznie. Mikroinwertery robią robotę, cieszę się że wybraliśmy właśnie te rozwiązanie. Moduły Trina Solar produkują pełną parą.
Na każdym etapie realizacji instalacji fotowoltaiki, od podpisania umowy po złożenia wniosku o wymianę licznika współpraca 10/10. Czekamy na dokumenty z Zakładu Energetycznego i VIP ENERGY za nas złoży wniosek o wypłatę dotacji 6000zł.
Bardzo dziękujemy za pomoc i wsparcie.

Mona
Mona
2023-07-05 12:47

Rewelacyjna robota wykonana przez VIP ENERGY. Jakość na najwyższym poziomie. Na początku byłem pełny obaw co do firmy bo ich nie znałem, ale przekonała mnie ogromna wiedza Handlowca, jakość komponentów i polecenie przez znajomego u którego montowali instalacje. Wybrałem mikroinwertery Hoymiles. Tego rozwiązania inne firmy nie oferowały. W ofercie nie było ukrytych kosztów.
Nie wspomnę, że cenowo wypadają o wiele lepiej od Polenergii, Columbusa itd, gdzie też wyceniałam. Polecam i dziękuję VIP ENERGY za profesjonalizm.

Mariola
Mariola
2023-06-14 10:27

Polecam firmę VIP Energy
Instalacją 9.7kWp założona na dachu wiaty.Ekipa montażowa zrobiła to szybko zostawiając po sobie porządek. Dobry kontakt z firmą. Wszystkie sprawy urzędowe zostały załatwione przez firmę.

Krzysiek z Lublina
Krzysiek z Lublina
2023-05-11 08:52

Bardzo sprawne ogarnięcie całego tematu. Montaż instalacji paneli i falownika przebiegł bez zastrzeżeń. Rachunki za prąd mamy teraz groszowe. Dziękuję!

Katarzyna Majewska
Katarzyna Majewska
2023-04-12 10:36

Od pierwszego kontaktu z Doradcą firmy VIP ENERGY moje odczucia były bardzo pozytywne. Czego nie mogę powiedzieć o innych firmach. Widać, że firma przykłada dużą uwagę do szkolenia swoich Doradców, dzięki czemu są oni w stanie pomóc klientowi, który jest nawet całkowicie „świeży” w kwestiach instalacji fotowoltaicznych.
Szukając wykonawcy instalacji PV, miałam do czynienia z kilkoma firmami, otrzymałam kilka ofert. Jedna była nawet trochę tańsza od oferty VIP ENERGY, jednak czasami warto kierować się nie tylko ceną a jakością proponowanych komponentów. W moim odczuciu VIP ENERGY traktuje klienta profesjonalnie i jest firmą godną zaufania.
Moja decyzja okazała się trafna. Proces projektowy i montaż instalacji przebiegł bardzo sprawnie. Ekipa uwinęła się ze wszystkim w ciągu jednego dnia (instalacja na dachu skośnym 7kWp na mikroinwerterach) i co dla mnie bardzo ważne zostawili po sobie porządek. Wszystko było zrobione z zachowaniem dużej staranności.
Po dwóch tygodniach od instalacji modułów miałam już wymieniony licznik i instalacja zaczęła produkować prąd. Wszystko działa już od miesiąca i jest całkowicie bezobsługowe. Świetną opcją jest zdalny monitoring parametrów instalacji z poziomu aplikacji na smartfona, działa to z dowolnego miejsca, wystarczy mieć dostęp do Internetu.
Śledzę pracę każdego modułu z osobna.
Podsumowując, polecam współpracę z firmą VIP ENERGY.

Marlena Łaszczak
Marlena Łaszczak
2023-03-27 16:24

Z czystym sumieniem polecam firmę Vip Energy. Na każdym etapie inwestycji ogromny profesjonalizm i zaangażowanie oraz dynamiczna realizacja. Firma zajęła się wszelkimi sprawami urzędowymi oraz finansowymi. Doradca techniczny z woj. śląskiego idealnie dobrał instalację do naszych potrzeb oraz jest z nami w stałym kontakcie przy kolejnej inwestycji. Aktualnie jesteśmy na etapie montażu fotowoltaiki na drugiej lokalizacji. Pozdrawiam.

Borys Iwaszkiewicz
Borys Iwaszkiewicz
2023-03-20 11:39

Świetny kontakt z doradcą, montaż zgodnie z ustaleniami, terminowo, pełen profesjonalizm i fachowość – szybko, schludnie i bezproblemowo. Jestem bardzo zadowolony, gorąco polecam Vip Energy.

Damian Orzechowski
Damian Orzechowski
2023-03-13 17:20

Instalacja 9.7 kWp wykonana na dachówce ceramicznej – bardzo sprawnie, terminowo. Wszystko ogarnięte przez firmę, nie musieliśmy w zasadzie niczego robić. Przedstawiciel i pracownicy biurowi przeprowadzili przez przygotowanie wszystkich formalności, wyjaśnili co i jak i pomogli dobrać instalację. Ekipa montażowa bardzo słowna i pomocna. Zimą w ciągu 4 tygodni od rozpoczęcia rozmów do uruchomionej instalacji, która już produkuje prąd. Polecamy!

Bogusław
Bogusław
2023-03-07 15:12

Z Vip Energy rozbudowywałem instalację o 3,2 kW, realizację koordynowała Pani Weronika.

Wszystko przebiegło sprawnie. Jestem zadowolony z obsługi i montażu.

Polecam firmę Vip Energy!

Patrick
Patrick
2023-03-03 12:16

Firma godna polecenia. Bardzo sprawny proces projektowania, dopasowania instalacji do naszych potrzeb i możliwości (biorąc pod uwagę dość skomplikowany dach). Kilka dni temu sprawny montaż paneli, zabezpieczeń i mikroinwerterów . Prace prowadzone w sposób estetyczny. Godne pozytywnej oceny również terminowość i punktualność ekipy montażowej. Dziękuję i liczę na równie udaną współpracę w trakcie korzystania z instalacji.

Magdalena Nadolna
Magdalena Nadolna
2023-02-16 18:17

Gorąco polecam! Pełen profesjonalizm, super kontakt z klientem, wszystko wytłumaczone krok po kroku, panele zamontowane sprawnie i szybko. Firma godna zaufania.

WOJCIECH
WOJCIECH
2023-02-15 17:04

Usługa montażu na moim dachu i w budynku instalacji fotowoltaicznej została wykonana w sposób bardzo profesjonalny. Panowie poradzili sobie z nawet niestandardowym założeniem paneli ponadto dokładnie posprzątali po sobie, pracowali z pełnym zaangażowaniem i w ustalonym terminie. Polecam korzystanie z usług firmy Vip Energy, kompleksowa obsługa, załatwiają papierkową robotę, montaż i zwroty z dotacji od A do Z. Dziękuje.

Patryk
Patryk
2023-02-13 07:18

Prace na moim dachu przebiegły szybko i profesjonalnie. Polecam.

Katarzyna Majewska
Katarzyna Majewska
2023-02-08 12:08

Polecam firmę Vip Energy. Przedstawiciel wszystko nam wytłumaczył. Razem z mężem wybraliśmy instalację na mikroinwerterach. Instalacja zamontowana w terminie. Tak jak sama nazwa mówi to firma Vip. Jesteśmy zadowoleni i będziemy dalej polecać znajomym tą firmę.

Radosław
Radosław
2023-02-06 20:12

Nie polecam, wycena byle jaka, ale się dałem namówić, niestety od paru miesięcy od założenia nie ma z Firmą kontaktu w sprawie serwisu.

Mateusz
Mateusz
2023-02-03 15:57

Wszystko w porządku, instalacja zamontowana w przeciągu trzech tygodni, licznik wymieniony, działa. Bardzo dokładny i rzetelny przedstawiciel, bo konkretnie można było z nim porozmawiać, a nie tylko o zachwalaniu zalet fotowoltaiki czy swojej firmy, a kilku ich było u nas. Wybraliśmy instalację na mikroinwerterach i po sprawdzeniu kilku firm, mieli aktualnie najlepszą cenę na tym sprzęcie. Polecam.