Hymon Opinie - Fotowoltaika, Pompy ciepła

Hymon - logo
Brak akredytacji
Ocena łączna firmy
starstarstarstarstar
5,00/5
Ilość ocen: 6
Dodaj opinię
Rozłożenie ocen
5 gwiazdek
100,00%
4 gwiazdek
0,00%
3 gwiazdek
0,00%
2 gwiazdek
0,00%
1 gwiazdek
0,00%
Szukasz zaufanego wykonawcy? Z nami go znajdziesz!
Sprawdź oferty

Hymon - podstawowe informacje

Hymon jest jedną z czołowych polskich firm, realizujących elektrownie fotowoltaiczne na użytek prywatny i przemysłowy, na terenie całego kraju. Od niedawna posiada ona również w swojej ofercie ekologiczne pompy ciepła, które cieszą się w Polsce coraz większą popularnością. Z usług firmy Hymon skorzystało dotychczas dziesiątki tysięcy zadowolonych klientów, którzy dzięki inwestycji w urządzenia OZE mogli zminimalizować swoje rachunki za energię elektryczną i ogrzewanie do minimum. Jakie są warunki oferty Hymon?

Hymon jest w systemie enerad.pl w następujących branżach:

Nazwa branży Ocena z branży Sprawdź pozycję firmy
starstarstarstarstar
5,00/5 (Ilość ocen: 3)
starstarstarstarstar
5,00/5 (Ilość ocen: 3)

Opinie o Hymon (6)

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Pompy ciepła
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Daniel 15.02.2024r
Dobra robota

Sprawny proces włącznie z załatwieniem dotacji, świetna ekipa montażowa (pozdrowienia dla Mateusza), i sprzęt jak do tej pory chodzi i wszystko jest OK. Polecam

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Pompy ciepła
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Edek 07.02.2024r
Szacun

Pompa ciepła założona przez Hymon spełnia wszelkie standardy a co do samego montażu to niejedna ekipa mogłaby się od nich uczyć. Szacun dla nich.

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Renata 11.01.2024r
Super!

Firma Hymon u mnie zdała egzamin bo zależało mi na czasie a oni są mega terminowi. Harmonogram został zrealizowany w stu procentach w najlepszym stylu. Cenowo okej, nie najtaniej, ale na pewno najlepiej :) Czynnik ludzki też nie zawiódł bo doradcy bardzo spoko :)

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Joachim 19.09.2023r
Super

Bardzo dobry kontakt od samego poczatku. Pracownicy mili i kompetentni. Sama instalacja wykonana w terminie, bez opoznien i mnozenia kosztow. Ogolem wszystki poszlo gladko i bezproblemowo. Moge polecic.

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Adrian 18.09.2023r
Jestem zadowolony

Wszystko od początku sprawnie i szybko. Kontakt dobry, ekipa sprawna. Generalnie wszystko poszło szybko i bez jakichś problemów dziwnych. Ja polecam.

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Pompy ciepła
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Mirosław 12.09.2023r
Dobra robota!

Montaż powietrznej pompy ciepła Blaupunkt z firmą Hymon, to pierwsza klasa! Polecam każdemu, pełna profesja, zgrany zespół i wykonanie wszystkich prac w ustalonym terminie

Hymon nie posiada jeszcze żadnej opinii w tej branży.
Bądź pierwsza/y i podziel się swoją opinią z Użytkownikami serwisu.
Twoja opinia jest dla nas WAŻNA!
Szukasz zaufanego wykonawcy? Z nami go znajdziesz!
Sprawdź oferty

Hymon - recenzja enerad.pl

Hymon funkcjonuje na rynku od 2011 roku. Usługi firmy adresowane są zarówno do klientów indywidualnych, jak i biznesowych. Swoją działalność prowadzi na terenie całego kraju, kierując się zasadą 360°, która oznacza kompletne rozwiązania i maksymalizację wygody użytkownika.

Fotowoltaika od Hymon - cena, warunki

Firma zapewnia całościowe przygotowanie elektrowni słonecznej i zobowiązuje się do:

  • wykonania bezpłatnego audytu przed montażowego celem określenia optymalnego rozwiązania technicznego i finansowego dla klienta;
  • uzgodnienia terminu instalacji;
  • dobrania, zakupu i dostarczenia podzespołów;
  • wykonania montażu instalacji (zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i zaleceniami producenta modułów fotowoltaicznych);
  • dokonania zgłoszenia instalacji do OSD;
  • usługi serwisowej, która jest ujęta w gwarancji na montaż fotowoltaiki;
  • zapewnienia 15 lat gwarancji premium na instalacje dla każdego klienta indywidualnego (co stanowi jedyną taką ofertę na rynku).

Każdy zainteresowany więc, otrzymuje elektrownie fotowoltaiczną gotową do działania, która cechuje się najwyższą jakością wykonania oraz wysokim poziomem niezawodności. Firma ma na swoim koncie ponad 75.000 wykonanych mikroinstalacji, o łącznej mocy 500 MW -  można zatem mówić o sporym doświadczeniu. Ponadto, Hymon jest także dystrybutorem wiodących producentów komponentów elektrowni fotowoltaicznych (inwerterów, systemów montażowych i pozostałego sprzętu), co jest gwarantem najwyższego poziomu wykonania i jakości każdej inwestycji. Firma posiada 100 własnych ekip monterskich, które pozwalają zrealizować miesięcznie ponad 1.300 instalacji fotowoltaicznych, zapewniając ciągłość i wysoką jakość serwisu.

Co ważne, Hymon jest w stanie nie tylko zaproponować korzystne ceny materiałów, ale i opiekę dedykowanych opiekunów stale współpracujących z firmami kredytowymi i leasingowymi. Służą oni doradztwem w doborze ulg i dotacji w imieniu klienta oraz pomagają w załatwieniu formalności (w tym ulgi Mój Prąd). Firma posiada również swój własny dział projektowy i dział wsparcia, co oznacza, że elektrownie fotowoltaiczne projektują doświadczeni inżynierowie OZE. Należy także podkreślić, że jednym z głównych celów Hymon jest także stały rozwój systemów PV pod kątem innowacyjności i zwiększenia ich efektywności, poprzez wprowadzanie technologicznego "know-how". Firma zadanie to realizuje poprzez współpracę z ośrodkami naukowo - badawczymi w kraju i za granicą. Warto podkreślić, że Hymon (jako jedna z niewielu firm w Polsce) dysponuje także własnym laboratorium badawczym w Tarnowie, w którym testuje jakość i parametry oferowanych przez siebie urządzeń. Wszystko to po to, by upewnić, że sprzęty dostarczane klientom faktycznie spełniają deklarowane normy.

Jakie podzespoły w ofercie fotowoltaiki Hymon?

Ważną informację jest, że firma Hymon jest wyłącznym dystrybutorem modułów sygnowanych marką Blaupunkt. Są to urządzenia stosunkowo nowe na rynku, które zapewniają sprawność sięgającą blisko 21% (moduł 410 W) i moc na poziomie ok. 84,8% po 25 latach. Dodatkowo objęte są gwarancją produktową wynoszącą 15 lat.

Jeśli chodzi o inwertery, to w ofercie znajdziemy urządzenia m.in. Sofar, Fronius, Solar Edge czy Deye. Oprócz tego, dostępne są również inwertery Blaupunkt (również i w ich przypadku, Hymon jest wyłącznym dystrybutorem - tych falowników nie dostaniecie nigdzie indziej). Powyżsi producenci należą do wiodących na rynku.

Co ciekawe, firma Hymon jest także producentem systemów montażowych do PV (ale też pomp ciepła), co zapewnia doskonałe dopasowanie i wytrzymałość całych konstrukcji.

Hymon fotowoltaika - cena instalacji

Instalacje fotowoltaiczne zyskują w Polsce coraz większą popularność nie tylko dzięki rosnącej świadomości społeczeństwa na temat ochrony środowiska, ale również chęci zaoszczędzenia. Dzięki fotowoltaice można bowiem uniezależnić się od rosnących cen prądu i jego dostaw z zakładu energetycznego. Początkowo, koszt instalacji fotowoltaicznej może wydawać się wysoki. Jednak biorąc pod uwagę efektywność paneli i realne oszczędności, jakie mogą one wygenerować, to z pewnością doskonała inwestycja i sposób na spore oszczędności. Zwłaszcza, że w ostatnich latach, cena paneli znacznie się obniżyła (od 2010 do 2019 roku koszt paneli fotowoltaicznych spadł o 70%). Dodatkowo można także skorzystać z różnych programów oferujących dofinansowanie fotowoltaiki.

Kluczowym elementem instalacji solarnych są panele fotowoltaiczne (sprawdź nasz ranking paneli fotowoltaicznych), które dobrze dobrane i zamontowane, mogą znacząco przełożyć się na oszczędności w rodzinnym lub firmowym budżecie. Firma prowadzi ich montaż na dachu i na ziemi, w dowolnej lokalizacji w kraju. A jaka jest cena instalacji fotowoltaicznej Hymon? Na stronie internetowej firmy, klient znajdzie jedynie informację dotyczącą tego, że jest ona mu w stanie zaproponować bardzo korzystne ceny. Jednak, aby poznać szczegóły oferty, trzeba wypełnić dostępny na stronie formularz i poczekać, aż skontaktuje się z nami przedstawiciel Hymon.

Obecnie stawki za 1 kW instalacji wynoszą od ok. 4,5 tys. zł do ok. 6,5 tys. zł. Przy czym, cena zestawu (panele fotowoltaiczne i inwerter) zależy głównie od jego rozmiaru oraz rodzaju i jakości poszczególnych komponentów. Na ostateczny koszt ma również wpływ rodzaju dachu, na którym montowane są panele oraz cena montażu fotowoltaiki. Warto wiedzieć, że bardziej zaawansowanego systemu montażowego wymaga fotowoltaika na gruncie, która jest droższa od instalacji dachowych.

Finansowanie Hymon fotowoltaika

Zakup paneli fotowoltaicznych jest kosztowny, a zwrot całej inwestycji następuje dopiero po kilku latach. W związku z tym, inwestorzy chętnie sięgają po różne formy finansowania tego przedsięwzięcia. W zależności od zainteresowanego podmiotu może to być:

  • dofinansowanie do fotowoltaiki - np. w postaci rządowego programu “Mój Prąd”, który skierowany jest do gospodarstw domowych i wspiera budowę nowych instalacji fotowoltaicznych. W jego ramach, osoba prywatna, może starać się o dotację do 50% kosztów kwalifikowanych instalacji PV (nawet do 5.000 zł);
  • kredyt na fotowoltaikę - Hymon współpracuje z instytucjami finansowymi (m.in. z Alior Bankiem), które oferują preferencyjne finansowanie dla instalacji OZE, dzięki czemu pokrycie kosztów inwestycji staje się praktycznie dostępne dla wszystkich klientów firmy;
  • leasing na fotowoltaikę - w ofertach banków i instytucji finansowych, coraz łatwiej znaleźć leasing na fotowoltaikę. Jest to obecnie jedna z popularniejszych form finansowania inwestycji, której największą zaletą są uproszczone procedury i spełnienie minimalnych wymogów. Rozwiązanie to skierowane jest przede wszystkim do przedsiębiorstw.

Co istotne, współpracując z Hymon można liczyć na vendorskie warunki leasingowe i kredytowe. Dzięki temu produkty oferowane przez Hymon dostępne są na wyjątkowo atrakcyjnych zasadach.

Hymon - fotowoltaika krok po kroku. Jak wygląda procedura?

Klienci firmy Hymon otrzymują kompleksowe rozwiązania w zakresie projektowania, finansowania i wykonywania systemów fotowoltaicznych „pod klucz”. Cała procedura przebiega zgodnie z następującymi etapami:

1. Bezpłatny audyt

W celu umówienia się na spotkanie z doradcą należy skontaktować się z biurem firmy. Można to zrobić za pośrednictwem znajdującego się na stronie formularza, telefonicznie lub mailowo. Wykonany zostanie wówczas audyt przed montażowy, którego celem jest określenie optymalnego rozwiązania technicznego i finansowego. Jest to również idealny moment, na uzyskanie odpowiedzi, na wszystkie pytania związane z elektrownią słoneczną (w tym i formy jej finansowania).

2. Akceptacja warunków i podpisanie umowy

Po przeprowadzeniu audytu, klient Hymon otrzymuje pełny kosztorys wraz z dostępnymi opcjami sfinansowania instalacji fotowoltaicznej. Jeśli warunki współpracy będą mu w pełni odpowiadać, to uzgodniony zostanie termin instalacji i podpisana zostanie umowa. 

3. Montaż instalacji fotowoltaicznej

Następnym etapem jest dobranie, zakup i dostarczanie podzespołów na wskazane przez klienta miejsce. Każda instalacja jest wykonywana przez doświadczonych montażystów z zachowaniem najwyższych standardów i zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa oraz zaleceniami producenta modułów fotowoltaicznych. 

4. Zgłoszenie instalacji

Po zakończeniu prac montażowych, firma Hymon dokonuje zgłoszenia instalacji do Operatora Sieci Dystrybucji (OSD) na podstawie pełnomocnictwa udzielonego przez zamawiającego. W zależności od zakładu energetycznego, jej podłączenie zajmuje maksymalnie do 30 dni. Następnie operator zakładu montuje dwukierunkowy licznik, który zlicza, ile energii zostało pobrane, a ile oddano do sieci (za wymianę licznika płaci operator, a nie prosument).

Pompy ciepła Hymon - cena, warunki

Nowoczesne i ekologiczne pompy ciepła obok fotowoltaiki, to jedne z popularniejszych urządzeń OZE, na które decydują się Polacy (tylko między 2017, a 2020 rokiem rynek pomp ciepła urósł pięciokrotnie). Coraz częściej, zwłaszcza na obszarach miejskich i podmiejskich stają się one technologią pierwszego wyboru. Nic dziwnego, bowiem wyróżniają się one:

  • niezawodnością - urządzenia te mogą pracować z pełną efektywnością nawet przez 50 lat. Do tego, pompy ciepła czerpią nawet do ok. 75 - 80 proc. energii potrzebnej do ogrzania pomieszczeń i c.w.u. z otoczenia, a tylko pozostałe 20 - 25 proc. energii musi zostać dostarczone z sieci (lub jak ktoś posiada, z instalacji PV);
  • niskimi kosztami eksploatacji - pompa ciepła to doskonały sposób na obniżenie rachunków za ogrzewanie i chłodzenie pomieszczeń oraz podgrzewanie wody. Ponadto, dzięki montażowi pompy ciepła można uniezależnić się rosnących cen materiałów opałowych;
  • maksymalnym komfortem i wygodą - nie tylko nie trzeba pamiętać o zakupie paliwa, czy składowaniu opału, ale i obsłudze pompy ciepła. Najczęściej wystarczy przed sezonem grzewczym dokonać serwisu pompy ciepła, a w przypadku jej obsługi dużym udogodnieniem jest możliwość zdalnego nadzorowania instalacji poprzez aplikację MELCloud;
  • bezpieczeństwem i wkładem w ochronę środowiska - biorąc pod uwagę ten pierwszy aspekt, pompy ciepła nie mają sobie równych (ich działanie nie wiąże się z ryzykiem wybuchu czy ulatniania się gazu, nie stwarzają one także zagrożenia pożarowego). Pompy ciepła, przez to, że do podgrzewania pomieszczeń i wody użytkowej wykorzystuje głównie OZE, przyczyniają się do ograniczenia emisji dwutlenku węgla do atmosfery (nie następuje w nich proces spalania, a tym samym nie są produkowane żadne toksyczne substancje).

Prawidłowo dobrana powietrzna pompa ciepła jaką w swojej ofercie posiada firma Hymon jest niezawodnym urządzeniem, który zapewnia wysoki komfort termiczny nawet w przypadku ekstremalnych temperatur zewnętrznych.

Hymon pompa ciepła - dla kogo?

Pompy ciepła są niezawodnym, oszczędnym i przyjaznym środowisku źródłem ciepła, przeznaczonym zarówno dla gospodarstw domowych, rolników, jak i firm. Przy czym najlepiej sprawdzają się one zwłaszcza w instalacjach z ogrzewaniem podłogowym i grzejnikami o niskiej temperaturze zasilania.

Co istotne, pompę ciepła powietrze-woda zainstalować można zarówno w nowym, jak i w modernizowanym budynku, a jej montaż jest niemal bezinwazyjny (nie wymaga tak, jak w przypadku gruntowej pompy ciepła skomplikowanych prac ziemnych czy budowlanych). Kompaktowa budowa i czysta, cicha praca pompy ciepła Hymon umożliwiają jej montaż nawet w przypadku braku specjalnych pomieszczeń w rodzaju kotłowni.

Pompy ciepła Hymon - oferta

Firma Hymon posiada w swojej ofercie zarówno pompy ciepła dla klientów indywidualnych, jak i te dedykowane do biznesu (wysokotemperaturowe, oraz łączone w kaskady dla budynków przemysłowych i komercyjnych). Wśród nich znajdują się pompy ciepła Hisense i pompy ciepła Hymon RSV. Hymon jest również wyłącznym dystrybutorem pomp ciepła Blaupunkt w Polsce, które powstały po to, aby zaspokoić potrzeby najbardziej wymagających klientów.

Ten niemiecki producent w swojej ofercie posiada powietrzne pompy ciepła Monoblok i Split. Pompy ciepła Blaupunkt wykorzystują wysokiej jakości komponenty od wiodących dostawców (w tym sprężarkę rotacyjną Panasonic, sterownik i zawór rozprężny Carel, czy wentylator inwerterowy Wolong). Dodatkowo, urządzenia grzewcze tej marki wyróżniają się wysoką efektywnością energetyczną (oszczędzają energię o ponad 30 proc.), inteligentnym sterowaniem i odszranianiem, cichym trybem pracy, a także nowoczesnym designem i precyzją wykonania. Pompy ciepła Blaupunkt mają różną moc (od 10kW do 19 kW), co pozwala na dobór optymalnego rozwiązania.

Hymon pompy ciepła - cena

Pompy ciepła Hymon, to ogrzewanie przyszłości oferujące każdemu użytkownikowi komfort cieplny i niezależność od zewnętrznych dostaw, szczególnie teraz kiedy ceny gazu i innych paliw kopalnych drastycznie rosną. To, jaki będzie koszt pompy ciepła w dużej mierze zależy od m.in.

  • dolnego źródła - najtańszym rozwiązaniem są pompy ciepła powietrzne, które w ofercie posiada firma Hymon;
  • od parametrów jakimi charakteryzuje się urządzenie (czyli mocy pompy ciepła i współczynników wydajności COP i SCOP);
  • technologii budowania domu oraz powierzchni i sposobu jej użytkowania.

Warto jednak pamiętać, że zakup i montaż pompy ciepła to inwestycja, która zwraca się w stosunkowo krótkim czasie (niekiedy już po 5-7 latach). Może to jednak nastąpić znacznie szybciej, kiedy inwestor zdecyduje się na skorzystanie, z którejś z form dofinansowania do tych urządzeń grzewczych. Może to być np.

Zalety - Hymon

  • Kompleksowa oferta dla klientów indywidualnych i biznesowych.
  • Duże doświadczenie na rynku.
  • Własne magazyny (firma ta jako jedna z nielicznych wszystko, co ma w ofercie, posiada również na magazynie w Polsce).
  • 17 fizycznych oddziałów w całej Polsce (na 10 firm z TOP PV i PC firma Hymon posiada ich najwięcej).
  • Profesjonalne ekipy montażowe, jak i serwisowe, z czego każda z nich pracuje na wyłączność firmy Hymon.
  • Wsparcie na każdym etapie realizacji. Ugruntowana marka.
  • Opieka dedykowanych opiekunów stale współpracujących z firmami kredytowymi i leasingowymi.
  • Monitorowanie i optymalizacja każdej instalacji pod względem doboru elementów i montażu.
  • Kompleksowa obsługa serwisowa na terenie całego kraju.
  • Wysoka jakość najbardziej innowacyjnych produktów dostępnych na rynku.
  • Gruntowna wiedza na temat aktualnych trendów w temacie paneli słonecznych i pomp ciepła.
  • Gwarancja obejmująca montaż (firma bierze pełną odpowiedzialność za to co wykonuje, a nie tylko odwołuje się do gwarancji produktowych producenta).
  • Własne laboratorium badawcze z siedzibą w Tarnowie (firma nie wypuszcza na rynek niczego, co nie przejdzie szeregu testów potwierdzających sprawność oraz parametry podawane przez producentów).

Wady - Hymon

  • Brak informacji na temat kosztów.

Obszar działania firmy

  • Fotowoltaika: Cała Polska
  • Pompy ciepła: Cała Polska

Hymon - kontakt i dane rejestrowe

"HYMON ENERGY" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ul. Dojazd 16A 33-100 Tarnów
Kontakt e-mail biuro@hymon.pl
Telefon 48 575 910 300
  • NIP: 9930650091
  • Regon: 122477561
  • Województwo: Małopolskie
  • Powiat: Tarnów
  • Miasto: Tarnów
  • Kod pocztowy: 33-100
  • Adres: ul. Dojazd 16A
Szukasz zaufanego wykonawcy? Z nami go znajdziesz!
Sprawdź oferty

Forum dyskusyjne o Hymon

dołącz do rozmowy
guest
324 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Marcin
Marcin
2024-02-15 09:10

Potwierdzam wszystkie wpisy o tym, że Hymon zdecydowanie NIE! Przedstawiciel powie Ci wszystko żeby podpisać umowę – jakie to cuda techniki, jaki wspaniały serwis, jakie terminy realizacji i w ogóle: LUKSUS! A potem się zaczyna „droga przez mękę” 🙁 Specjalnie rozpoczęliśmy procedurę wczesną wiosną, żeby na sezon grzewczy mieć pompę ciepła zainstalowaną. Obiecane mieliśmy NAJPÓŹNIEJ w sierpniu. Oczywiście po tym jak termin minął, przedstawiciel przestał odbierać telefony. Kontakt z firmą ciężki, obowiązuje zasada „spychologii” – „te nie mój zakres obowiązków”, „przekażę”, „oddzwonimy”, „prosimy o cierpliwość” itd. W końcu oparło się o bezpośrednią korespondencję z kierownikiem działu pomp i – po wielkich trudach i znojach – pompę zainstalowali w… październiku. Podczas sezonu grzewczego okazało się, że moc pompy jest źle dobrana – za mała. No i w mroźniejsze dni nie dogrzewa, taki to LUKSUS, że mamy w domu 19 stopni. A jeśli chodzi o zgłoszenie reklamacji na jakąś usterkę i szybką reakcję tego „wspaniałego serwisu” – to śmiech na sali. Zgłoszenie reklamacyjne przyjęte do realizacji na początku października 2023. Teraz jest połowa lutego 2024 – i NIC! Pomimo czterokrotnego kontaktu telefonicznego, dwukrotnej obietnicy, że „w przyszłym tygodniu na 100 %”, pomimo maili do kierownika. ZERO REAKCJI! Czyli podsumowując: totalne lekceważenie klienta. Zapłaciłeś – SPADAJ. To tyle na temat Hymona 🙁

marcin
marcin
2024-01-23 18:25

u mnie, tak jak w większości przypadków, instalacja fotowoltaiczna założona przez hymon, działa jak trzeba.

jano
jano
2024-01-15 20:36

Panele fw i pompa ciepła zamontowane przez Hymon spełniają moje oczekiwania.

Wojciech
Wojciech
2023-12-02 04:35

Zdecydowanie odradzam firmę Hymon Fotowoltaika Sp. z .o.o. z Tarnowa.
Instalacja jest źle wykonana. Praktycznie wszystkie elementy wymagają poprawy. Inwerter odchodzi od ściany, kołki rozporowe włożone w styropian, kable luzem na membranie dachowej, itd.
Ekipa montażowa nie posiada wymaganej wiedzy. To pseudo fachowcy.
Brak reakcji na zgłoszenie reklamacyjne, mijają kolejne miesiące, odpowiedz na list polecony, że potwierdzają źle wykonaną instalację
i oddzwonią. Oczywiście brak odzewu.

Krzysztof
Krzysztof
2023-11-24 11:14

Hymon to nie jest wiarygodna firma. Podpisałem jeszcze w lipcu umowę na montaż pompy ciepła pod warunkiem montażu we wrześniu. Obiecali solenne. Po zapłaceniu zaliczki dalej obiecują, tylko coraz inne terminy. Nie wiem jeszcze jak z jakością montażu ale jakość obsługi klienta najgorsza z możliwych. Na szczęście jest forum i można ostrzec potencjalnych klientów przed problemem. Nigdy niczego nie zamówię w firmie Hymon

ireneusz
ireneusz
2023-11-05 16:53

fotowoltaika – jestem na tak
fotowoltaika z hymonem – zdecydowane nie!

Adrianna
Adrianna
2023-09-18 11:17

Jak dla mnie firma ok zupełnie. Szybko zrobili wsyzstko i bez problemów. Ogólnie dobra współpraca.

Weronika
Weronika
2023-08-07 08:14

Mam i użytkuję już kilka miesięcy fotowoltaike. Zamontowana przez Hymon – bez żadnych problemów. Od kontaktu z panem Bartoszem, który okazał się bardzo ogarniętą osobą, która od początku do końca wytłumaczyła nam, o co biega. Podobnie zresztą z montażem, który przebiegł sprawnie i ku mojemu zdziwieniu, bez pozostawienia po sobie bałaganu, którego się obawiałam. A, no i na koniec jeszcze pomoc przy uzyskaniu dotacji. Czasuu trochę minęło, zanim otrzymaliśmy pieniądze, ale no cóż. Wiemy, jak to wszystko wygląda. Ja jestem zadowolona i polecam. Nawet zastanawiamy się nad innymi opcjami.

janik
janik
2023-08-01 19:31

A ja bardzo polecam współpracę z firmą

Stanisław
Stanisław
2023-07-07 13:01

Zdecydowanie odradzam!
Właśnie minął rok od momentu kiedy miałem nieszczęście podpisać umowę z firmą HYMON na montaż pompy ciepła i wykonanie zintegrowanego sterowania pomiędzy pompą ciepła a używanym do tej pory piecem olejowym. Realizacja opóźniała się więc byłem zmuszony kupić b.drogie paliwo ,z którym miałem pożegnać się dzięki pompie. Po 5 miesiącach, w środku zimy, zamontowali pompę bez integracji sterowania i od razu wystawili fakturę za całość umowy. Sterowanie uruchomili po kolejnych 5 miesiącach ! Do dzisiaj nie są w stanie wykonać tak skomplikowanej operacji księgowej jak skorygowanie na fakturze daty błędnej (grudniowej) na aktualną.Przed podpisaniem umowy przedstawiciel obiecywał pomoc w otrzymaniu dotacji a teraz przez brak aktualnej faktury blokują możliwość rozliczenia wniosku o dotację.
Handlowiec przestał odbierać komórkę po podpisaniu umowy. Telefony, SMSy i maile do firmy pozostają bez odpowiedzi. Komunikacja z firmą to jakaś powtórka z PRLu. Zamiast wydawać pieniądze na reklamę o dużej POWAŻNEJ firmie powinni zatrudnić kilka kompetentnych osób do kontaktu z klientami. Jeszcze niedawno w reklamach występował Lewandowski, ale chyba zorientował się w co wdepnął i sprzedał udziały.
Radzę omijać HYMON szerokim łukiem.

sero
sero
2023-07-05 08:40

Hymon super ja ich polecam bo mam

Heniek
Heniek
2023-06-26 18:27

Hymon i Blaupunkt to idealne połączenie. Ekipa od hymona kompleksowo zajęła się projektem i zamontowaniem paneli a o Blaupunkcie słyszałem i czytałem tyle dobrego że teraz tylko czekać na efekty. Ogólnie polecam firme.

Radek
Radek
2023-06-09 17:59

Niezłe podejście ekipy. Wykonanie na dobrym poziomie. Duże zaskoczenie jak dla mnie ile to sprzętu i narzędzi trzeba przywieźć na montaż 🙂 I jak dużo jest do zrobienia. I że się nie pogubią w tym wszystkim. Także duże brawa dla ekipy. No ale projekt był duży, sporo paneli i całkiem nieprosty dach, wiec poziom zaawansowania na pewno spory. Projektant tez miał co robić. Ale dali radę i działa.

PrzemekB
PrzemekB
2023-06-07 21:10

Hymon stanął na wysokości zadania. Jest dobrze. I wykonanie projektu jest całkiem niezłe, ma to co powinno być. Wykonanie też dobre. Niezła ekipa.

Buhla
Buhla
2023-06-04 11:15

Hymon ma szeroką ofertę i niezłe rozwiązania. I projekty i wykonanie. Wszystko zrobione tak, że to musi działać dobrze i bez problemu. I tak też jest. Widać tutaj całkiem sensowne podejście do tematu. Do rozwiązań i samych potrzeb danego domu. To nie instalacja z katalogu, ale w pełni indywidualne podejście. Do tego wykonane przez całkiem sprawna ekipę z niezłym sprzętem. Jka dla mnie jest bardzo ok.

Wioletta
Wioletta
2023-06-01 19:48

Najważniejsze jest to, że ta opcja pozwala na obniżenie rachunku za prąd, a właściwie na prawie eliminację. I to się dla mnie i mojej rodziny najbardziej liczyło. I to udało sie uzyskać. Panowie z Hymona doradzili rozwiązanie, zrobili projekt i wykonali całą instalację tak, by zapewniła odpowiednie parametry, zaspokoiła nasze potrzeby i by to było po prostu sensowne. I to sie udało, patrząc po rachunkach.

Kasia
Kasia
2023-05-29 20:36

Panele to był strzał w dziesiątkę. Genialna sprawa. To po prostu działa i jest genialne. I do tego mamy tak dobrze zrobione, zaprojektowane, że spełnia wszystkie nasze potrzeby. I tak naprawdę to najważniejsze. Teraz można powiedzieć, że mamy tani prąd. Tak naprawdę tani. Niby jest to spory wydatek, ale i duże oszczędności, wiec można to nazwać niezłą inwestycją. I hymon robi to dobrze. I właśnie dobrze dopasowany projekt i samo wykonanie. I zostawiają po sobie porządek na działce 🙂

RajmundS
RajmundS
2023-05-25 20:31

W tym wszystkim najważniejsze jest podejście osoby, która projektuje. I tutaj jest po prostu ok. A nawet lepiej. Projekt zrobiony z głową tak, by wykorzystać najlepiej możliwości dachu i potrzeby wynikające z zapotrzebowania. Oczywiście doliczono wszystkie straty, jakie są generowane w systemie, autokonsupcje itd. A wykonanie? Jest ok. Bez problemów działa i zyski są całkiem niezłe. A to się po prostu przekłada na fajne rachunki za prąd, a właściwie na ich prawie brak 🙂

Marian
Marian
2023-05-23 23:19

Jest dobrze. Panele teraz robią niezłą robotę. A sezon na słońce dopiero się rozkręca. Także produkcja jest na dobrym, dodatnim poziomie. A wykonanie? Jest niezłe. Czysto i bezproblemowo. Nie mam tutaj żadnych uwag do wykonania. A projektu nie będę komentować bo się nie znam 🙂 Tylko wyniki mają dla mnie jakiś sens.

Tytus
Tytus
2023-05-18 23:43

Świetny system. I panele i inwerter. Nieźle to razem połączono i bardzo optymalnie pracuje. Duże zyski. Wynika z tego, że sam projekt zrobiony z głową. I właśnie o to chodzi, by te drobne kropi tak połączyć, by to miało najlepszy sens.