Polenergia Fotowoltaika Opinie - Fotowoltaika, Pompy ciepła, Magazyny energii i inne

Polenergia Fotowoltaika - logo
Brak akredytacji
Ocena łączna firmy
starstarstarstarstar
2,40/5
Ilość ocen: 9
Dodaj opinię
Rozłożenie ocen
5 gwiazdek
44,44%
4 gwiazdek
22,22%
3 gwiazdek
0,00%
2 gwiazdek
0,00%
1 gwiazdek
33,33%
Szukasz zaufanego wykonawcy? Z nami go znajdziesz!
Sprawdź oferty

Polenergia Fotowoltaika - podstawowe informacje

Korzystanie z odnawialnych źródeł energii powoli staje się koniecznością, a panele fotowoltaiczne coraz częściej stanowią element krajobrazu zarówno w miastach, jak i na wsiach. Firma Polenergia, która weszła na rynek już w 2000 roku, to dostawca nowoczesnych rozwiązań fotowoltaicznych dla małych, średnich i dużych przedsiębiorców  — a także dla odbiorców indywidualnych. Jeśli chodzi o działalność firmy Polenergia, fotowoltaika to jednak nie wszystko! Ta największa w Polsce, prywatna grupa energetyczna w ofercie posiada również pompy ciepła czy magazyny energii.

Polenergia Fotowoltaika jest w systemie enerad.pl w następujących branżach:

Nazwa branży Ocena z branży Sprawdź pozycję firmy

Opinie o Polenergia Fotowoltaika (9)

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Dane ukryte - do wglądu w Redakcji 27.11.2023r
Dobre wykonanie i współpraca

Współpracę z przedstawicielem firmy, panem Grzegorzem Hoefinger oceniam bardzo pozytywnie ze względu na pełen profesjonalizm, zaangażowanie, wiedzę i przydatne wskazówki. Jakość usługi bardzo dobra, warta swojej ceny. Serdecznie polecam

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa w trakcie wykonywania
Kamil 21.11.2023r
Dobra jakość i cena

Świetna oferta z obrotem prądu. 8 lat gwarancji na cenę

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Kosowski 15.11.2023r
Dobra jakosc

Jestem zadowolony ze współpracy z firmą polenergia .przedstawiciel Pan Cristian Górski bardzo pomocny i kompetentny.panele założone bardzo szybko życzę miłej wspolpracy

starstarstarstarstar
Ocena: 4,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa w trakcie wykonywania
Andrzej Bogusz 13.11.2023r
W trakcie pracy

Dobre doradżctwo i miła obsługa na dzień dzisiejszy dobrze się nam współpracuje z przedstawicielem z Panem Michałem Smerdlem.

starstarstarstarstar
Ocena: 4,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Elżbieta 09.11.2023r
Dobry początek współpracy

Jestem pozytywnie nastawiona na współpracę z firmą szczególnie że początek był bardzo udany. Przedstawiciele Pan Krystian bardzo kompetentny, pomocny na każdym etapie. Panele założone szybko i dobrze. Mam nadzieję ,że dalsza współpraca również będzie przynajmniej na 4 gwiazdki.

starstarstarstarstar
Ocena: 1,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa niewykonana
Anna 08.11.2023r
Marketing dobry, realizacja fatalna - szkoda nerwów !

Jeśli rozważacie zawarcie umowy z tą firmą, to dwa razy się zastanówcie. Typowy przykład firmy, która działa sprawnie aż do pozyskania środków od klienta (wtedy dzwonią, pamiętają, zapewniają, itd). Zapłacisz pieniądze i coś jest 'nie tak' - kompletny brak kontaktu (przedstawiciel firmy wpisany na umowie przestaje odbierać telefony !!!!!!!), kontakt mailowy żaden, zgłoszenie przez internet - dostajesz w odpowiedzi zgrabną formułkę korpo-bełkotu i ....tyle. Zapłaciłam 50000 w lipcu i do dziś nic nie działa (listopad), a firma twierdzi, że zrealizowała umowę - bo coś zainstalowali - a że nie działa... to "Szanowny kliencie dziękujemy za zaufanie i cierpliwość". Wybierzcie inną firmę

starstarstarstarstar
Ocena: 1,00/5
Pompy ciepła
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Zdzisław 29.09.2023r
a miało być tak dobrze

Pompa ciepła Panasonic marka sama mówi za siebie. Montaż i serwis to osobna historia. Polenergia przy montażu posiłkuje się podwykonawcami. Ja osobście trafiłem na partacza -tanio i szybko. Serwis Polenergi nie reaguje na zgłaszane usterk.,Okres od września2022r do marca 2023 to liczne telefony do Polenergii i e-maile oczywiście bez odpowiedzi. Dopiero pomoc Przedstawicielstwa Panasonica w Polsce i sporządzenie protokolu wymaganych zmian montażowych zmusza Polenergię do reakcjii, ale i tak opieszale bo dopiero prace rozpoczynają się w maju 2023 i nie zostały jeszcze ukończone pomimo,że odbył się przegląd roczny. Przegląd roczny to kolejne pasmo porażek .Po przeglądzie pompa cieknie i znowu serwis nie reaguje na moje monity ,czeka mnie kolejna walka. Podsumowując w Polenergii obowjązuje stara zasad kup ,zapłać i się martw co dalej mimo gwarancji.

starstarstarstarstar
Ocena: 5,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Krzysztof 28.09.2023r
Montaż fotowoltaiki

Ogólnie odczucia bardzo pozytywne.

starstarstarstarstar
Ocena: 1,00/5
Fotowoltaika
Opinia zweryfikowana
Umowa zawarta
Usługa wykonana
Adam 12.09.2023r
Nie polecam

Kupiłem jak jeszcze firma inaczej się nazywała, teraz żeby cokolwiek załatwić to ani nie da się dodzwonić ani nie odpisują...

Polenergia Fotowoltaika nie posiada jeszcze żadnej opinii w tej branży.
Bądź pierwsza/y i podziel się swoją opinią z Użytkownikami serwisu.
Twoja opinia jest dla nas WAŻNA!
Szukasz zaufanego wykonawcy? Z nami go znajdziesz!
Sprawdź oferty

Polenergia Fotowoltaika - recenzja enerad.pl

Co warto wiedzieć na temat usług oferowanych od Polenergia? Przede wszystkim to, że doświadczenie związane z doborem i montażem systemów oraz urządzeń firma zdobyła, przejmując dobrze znaną firmą Edison Energia. Jak prezentuje się oferta instalatora i na co możemy liczyć?

Polenergia Fotowoltaika - cena, warunki

Jeśli chodzi o PV zakres działań firmy Polenergia jest bardzo szeroki. Dlatego też nie da się z góry określić, ile kosztuje zakup oraz montaż instalacji fotowoltaicznej. Klienci mogą jednak liczyć na otrzymanie indywidualnej wyceny, adekwatnej do danej sytuacji. W tym celu należy wypełnić umieszczony na stronie internetowej formularz (znajdziemy go, klikając w przycisk “otrzymaj szybką ofertę”), a następnie poczekać na kontakt przedstawiciela firmy i przedstawienie wstępnej oferty oraz warunków ewentualnej współpracy. Na ostateczną cenę wpływa wiele czynników: na przykład liczba oraz miejsce montażu paneli fotowoltaicznych, lokalizacja budynku, rodzaj wybranych podzespołów.

Polenergia, jako jedyna firma fotowoltaiczna w Polsce, współpracuje z SGGW. W ramach tej współpracy stworzono laboratorium fotowoltaiczne, dzięki któremu studenci oraz instalatorzy mogą podnosić swoje kwalifikacje - z których później korzystają klienci.

Polenergia - fotowoltaika. Dla kogo?

Firma Polenergia kieruje swoje usługi do bardzo szerokiego grona klientów. Może z nich skorzystać więc praktycznie każdy, kto jest zainteresowany inwestycją w czyste, odnawialne źródło energii. Oferta skierowana jest zarówno do osób prywatnych, jak i do naprawdę dużych przedsiębiorstw oraz gospodarstw rolniczych. Ci, którzy zdecydują się na skorzystanie z fotowoltaiki Polenergia, mogą liczyć na:

  • Profesjonalną, kompleksową obsługę i wsparcie na każdym etapie inwestycji.
  • 25-letnią gwarancję wydajności.
  • Wsparcie w uzyskaniu korzystnej oferty finansowania.

Na stronie firmy Polenergia przedsiębiorcy oraz klienci indywidualni znajdą prosty kalkulator, który umożliwi obliczenie tego, ile pieniędzy jesteśmy w stanie zaoszczędzić korzystając z paneli fotowoltaicznych. Co każda z tych grup powinna jeszcze wiedzieć na temat fotowoltaiki Polenergia?

  • Fotowoltaika dla firm ma na celu przede wszystkim zwiększenie niezależności energetycznej oraz skuteczną ochronę przed rosnącymi cenami prądu. Dodatkowo  — przedsiębiorstwo wykorzystujące fotowoltaikę buduje swój pozytywny wizerunek: biznesu ekologicznego, odpowiedzialnego społecznie. Polenergia wykonuje instalacje fotowoltaiczne dla firm na terenie całej Polski, a każda współpraca poprzedzona jest spotkaniem z doradcą i stworzeniem projektu, który uwzględnia ocenę zapotrzebowania energetycznego przedsiębiorstwa. Fotowoltaika dla biznesu wymaga zabezpieczeń: stosowane są atestowane rozdzielnice klasy IP65, a także zabezpieczenia DC i AC, wyłączniki różnicowo-prądowe i nadprądowe, dostosowane do wymogów instalacji klienta.
  • Fotowoltaika Polenergia to także oferta dla osób prywatnych. Firma oferuje swoim klientom kompleksowe wdrażanie nowoczesnych rozwiązań: nie tylko montaż, ale również merytoryczne konsultacje oraz analizę zapotrzebowania energetycznego. Przedsiębiorstwo wykorzystuje certyfikowane komponenty, wytwarzane przez uznanych na rynku producentów: na przykład falowniki Solar Edge oraz Sungrow, a także moduły fotowoltaiczne Risen czy Jinko. Fotowoltaika do domu jednorodzinnego może posiadać wydłużoną gwarancję: w przypadku niektórych wysokiej klasy paneli słonecznych wynosi ona nawet 40 lat!
  • W ofercie firmy Polenergia znajdują się dodatkowo rozwiązania kierowane do rolników. Dzięki instalacjom fotowoltaicznym rolnicy mogą liczyć na dodatkowe, regularne i stałe dochody  — oraz wytwarzać energię na własny użytek. Panele słoneczne mogą być umieszczane na dachu domu, na budynkach gospodarczych, na terenach stanowiących nieużytki rolne oraz na wiatach samochodowych, jako tzw. carport. Polenergia oferuje także tworzenie instalacji farm fotowoltaicznych, które mogą powstać na niewykorzystywanym przez gospodarstwo rolne terenie. Umożliwiają one generowanie dużych ilości prądu i sprzedaż ich do sieci w celu zwiększenia dochodu. Rolnicy mogą również wydzierżawić ziemię pod farmę fotowoltaiczną.

Fotowoltaika Polenergia - ceny

Nie da się określić ceny wykonania fotowoltaiki przez Polenergię bez podania konkretnych szczegółów oraz wymagań. Na stronie internetowej firmy znajdziemy jednak informację o tym, że w przypadku domów jednorodzinnych inwestycja w panele słoneczne zwraca się już po około 7 latach, a rachunki za prąd mogą stać się niższe o nawet 90%!

Obecnie w Polsce dostępne są liczne dofinansowania do instalacji paneli fotowoltaicznych. Jednym z nich jest rządowa inicjatywa “Mój Prąd” oraz ulga termomodernizacyjna, obowiązująca od stycznia 2019 roku. Klienci zainteresowani takim rozwiązaniem mogą skorzystać z bezpłatnego spotkania z doradcą firmy Polenergia, który przedstawi wszystkie szczegóły i pomoże w dopełnieniu niezbędnych formalności.

Rolnicy i klienci indywidualni mogą skorzystać między innymi z następujących ulg i dotacji:

  • Ulgi podatkowej w wysokości 25% kosztów inwestycji przy zakupie instalacji fotowoltaicznej na potrzeby gospodarstwa rolnego z własnych środków.
  • Ulgi termomodernizacyjnej, która umożliwia odliczenie od podatku kwoty wydatków poniesionych na realizację prac termomodernizacyjnych w domu jednorodzinnym (maksymalnie 53 tysiące złotych).
  • Programów regionalnych (Polenergia oferuje złożenie wniosku i dopełnienie formalności).
  • Programu AgroEnergia — wysokość dotacji sięga 20% kosztów budowy instalacji fotowoltaicznej dla rolnika indywidualnego.
  • Programu Czyste Powietrze  — przeznaczonego dla właścicieli jednorodzinnych budynków mieszkalnych. Dotacje mogą wynosić nawet 32 000 zł.
  • Dotacji Mój Prąd 4.0, która wynosi maksymalnie 20 500 zł.

Decydując się na fotowoltaikę Polenergia możemy liczyć na pomoc w pozyskaniu środków, z wybranego przez nas programu dotacyjnego.

Jak przebiega montaż fotowoltaiki od Polenergia?

Firma Polenergia może pochwalić się wykonaniem ponad 20 000 instalacji fotowoltaicznych! Przykłady dotychczasowych realizacji możemy znaleźć na stronie internetowej. Jak wygląda proces?

  • Pierwszym etapem współpracy jest kontakt inwestora z przedstawicielem firmy. Tworzona jest wstępna oferta, klientowi przedstawiane są możliwości.
  • Projekt instalacji wykonywany jest zawsze przez certyfikowanego projektanta.
  • Klient akceptuje projekt lub wprowadzane są ewentualne zmiany.
  • Panele są indywidualnie dobierane do potrzeb danego gospodarstwa lub firmy. W tym celu badana jest statyka dachu, specjaliści wybierają także odpowiednią konstrukcję wsporczą  — tak, by zoptymalizować funkcjonowanie instalacji.
  • Polenergia dba o to, by spełniać europejskie standardy montażu: instalacja przebiega zgodnie z obowiązującymi normami, za co odpowiadają certyfikowani instalatorzy. Po zamontowaniu instalacji klienci otrzymują dodatkowe szkolenie, które dotyczy obsługi instalacji oraz zasad BHP.

Polenergia pompy ciepła - cena, warunki

Jak już wiemy zakres działalności firmy Polenergia jeśli chodzi o innowacyjne rozwiązania technologiczne opierające się na czystej i zielonej energii, jest szeroki. Posiada ona w swojej ofercie nie tylko fotowoltaikę, magazyny energii, czy stacje ładowania, ale i ekologiczne pompy ciepła, które cieszą się w Polsce coraz większą popularnością. Dotyczy to szczególnie powietrznych pomp ciepła, których segment osiągnął w pierwszym półroczu 2022 roku aż 131 proc. wzrost. Wpływ na tak duże zainteresowanie tym energooszczędnym źródłem ogrzewania ma przede wszystkim:

  • łatwy i szybki montaż, niż w przypadku gruntowych pomp ciepła;
  • duże oszczędności, w połączeniu bowiem pompy ciepła z ogrzewaniem podłogowym, koszty ogrzewania domu są od 40 do 70 proc. niższe niż wydatki związane z ogrzewania gazem ziemnym czy olejem opałowym;
  • wspomniane wcześniej uniezależnienie się od importu i ceny paliw kopalnych;
  • wielofunkcyjność pompy ciepła, która pozwala nie tylko ogrzewać, ale również chłodzić pomieszczenia, czy dostarczać ciepłą wodę;
  • dbałość o środowisko, pompa ciepła jest urządzeniem ekologicznym, które do swojej pracy wykorzystuje tylko 25 proc. z sieci, a aż w 75 proc. z OZE;
  • możliwość współpracy pompy ciepła z panelami fotowoltaicznymi, dzięki czemu można obniżyć rachunki za energię elektryczną i ogrzewanie domu do minimum;
  • wygoda i wyższy komfort życia, albowiem odpowiednio dobrane urządzenie jest całkowicie bezobsługowe;
  • możliwość uzyskania dofinansowania na pompę ciepła.

Firma Polenergia oferuje swoim klientom zarówno dobór odpowiedniej powietrznej pompy ciepła (w tym i jej dostępność), jak i 100 własnych, zweryfikowanych oraz wykwalifikowanych ekip monterskich. Do tej pory Polenergia sprzedała ponad 1.000 pomp ciepła.

Pompy ciepła od Polenergia - dla kogo?

Pompy ciepła od Polenergia są idealną propozycją dla tych wszystkich, którzy chcą odciąć się od stale rosnących cen paliw stałych (w tym cen gazu i węgla). Na ten moment bowiem to ekologiczna pompa ciepła jest najtańszym źródłem ciepła, doskonale sprawdzającym się zarówno w:

  • nowym budownictwie, gdzie może stanowić jedyne źródło ciepła;
  • domach modernizowanych, gdzie może współpracować z istniejącym już tam źródłem ciepła.

Pompy ciepła Polenergia to rozwiązanie skierowane do klientów indywidualnych, dla których ważna jest nie tylko wygoda, ale i niskie rachunki oraz dobro planety (w porównaniu z innymi urządzeniami grzewczymi są one najlepszym sposobem zmniejszenia śladu węglowego).

Polenergia pompy ciepła - oferta

W ofercie Polenergia znajdują się wysokiej klasy pompy ciepła wiodących producentów, takich jak: Euros Energy i Fox Air. Czym wyróżniają się proponowane urządzenia? Otóż, w przypadku powietrznych inwerterowych pomp ciepła Euros Energy będzie to:

  • wysoka efektywność (współczynnik COP wynoszący nawet 5);
  • bardzo cicha praca (dB 37);
  • dotykowy panel sterowania;
  • 5 lat gwarancji po podłączeniu do internetu (umożliwia to korzystanie z aplikacji na smartfonie i znacznie przyśpiesza działania serwisowe);
  • zaawansowane algorytmy wydłużające urządzenia i zmniejszające jego energochłonność;
  • nowoczesny design i ergonomia;
  • wbudowana klimatyzacja;
  • zaawansowana automatyka (4 tryby praca i automatyczna kontrola);
  • telemetria i zdalny serwis w standardzie.

Natomiast wśród głównych zalet powietrznych inwerterowych pomp ciepła Fox Air wymienia się:

  • przyjazny dla środowiska czynnik chłodniczy R32;
  • możliwość integracji z ogrzewaniem podłogowym oraz klasycznymi grzejnikami;
  • najwyższy na rynku współczynnik wydajności w klasie energetycznej A+++;
  • 10 lat gwarancji;
  • komponenty produkcji światowych liderów rynku;
  • najlepsze komponenty TIER 1;
  • polski serwis i dokumentacja;
  • materiał ASA i ochrona przed korozją;
  • aplikacja mobilna, panel dotykowy i zdalny monitoring;
  • inteligentne odszranianie;
  • nowoczesny design;
  • bezpieczeństwo i komfort użytkowników;
  • bardzo cicha praca i niska emisja hałasu.

Co ważne, klienci Polenergia liczyć mogą na kompleksową ofertę, od darmowego projektu i wyceny inwestycji (w tym doboru urządzenia i gwarancji jego dostępności), poprzez montaż pompy ciepła, przez własną ekipę monterską, a kończąc na serwisie.

Polenergia pompy ciepła - cena

Cena pompy ciepła w dużej mierze zależy od dolnego źródła, droższe są pompy ciepła gruntowe (ze względu na kosztowne prace ziemne i konieczność instalacji kolektora gruntowego pionowego lub poziomego), tańsze natomiast pompy ciepła powietrzne, które w swojej ofercie posiada Polenergia. Przy czym to, jaki będzie całkowity koszt zakupu i montażu pompy ciepła zależeć będzie m.in. od:

  • powierzchni ogrzewanej domu;
  • liczby mieszkańców;
  • projektowanego zapotrzebowania na ciepło w przypadku domów nowych;
  • dotychczasowego rocznego zużycia paliwa w przypadku budynków już istniejących;
  • górnego źródła ciepła, którym jest instalacja grzewcza (w przypadku niskotemperaturowych pomp ciepła najlepiej sprawdza się ogrzewanie płaszczyznowe);
  • parametrów jakimi charakteryzuje się urządzenie (wpływ na jego koszt mają m.in. współczynniki COP i SCOP oraz odpowiednio dopasowana moc pompy ciepła);
  • producenta pomp ciepła - im bardziej topowa marka, tym więcej zapłaci inwestor.

Każda osoba zainteresowana ekologicznymi rozwiązaniami może obniżyć ich koszt korzystając z różnego rodzaju dotacji OZE. W przypadku pomp ciepła, do najpopularniejszych należą:

Co istotne, również firma Polenergia przygotowała dla swoich klientów atrakcyjną promocję “Bon o wartości 1.500 zł na zakup pompy ciepła”. Na czym ona polega? Otóż, w jej ramach osoby, które w terminie od dnia 15 sierpnia 2022 roku do dnia 31 marca 2023 roku zakupią instalację fotowoltaiczną, otrzymają Bon Rabatowy w wysokości 1.500 zł brutto przy zakupie i montażu pompy ciepła.

Zalety - Polenergia Fotowoltaika

  • Kompleksowa realizacja inwestycji.
  • Przejrzyste zasady współpracy.
  • Profesjonalne doradztwo.
  • Szczegółowo przedstawiona oferta.
  • Współpraca z doświadczonymi specjalistami.
  • Całodobowe wsparcie techniczne.
  • 25-letnia gwarancja na wydajność instalacji.

Wady - Polenergia Fotowoltaika

  • Brak możliwości oszacowania ceny przed kontaktem z firmą.
  • Występujące od czasu do czasu trudności komunikacyjne z firmą.

Obszar działania firmy

  • Fotowoltaika: Cała Polska
  • Magazyny energii: Cała Polska
  • Pompy ciepła: Cała Polska
  • Stacje ładowania: Cała Polska

Polenergia Fotowoltaika - kontakt i dane rejestrowe

POLENERGIA FOTOWOLTAIKA SPÓŁKA AKCYJNA Plac Ireneusza Gugulskiego 1 02-661 Warszawa
Kontakt e-mail biuro@polenergia-pv.pl
Telefon 799 394 444
  • NIP: 7792508573
  • Regon: 384195204
  • Województwo: Mazowieckie
  • Powiat: Warszawa
  • Miasto: Warszawa
  • Kod pocztowy: 02-661
  • Adres: Plac Ireneusza Gugulskiego 1
Szukasz zaufanego wykonawcy? Z nami go znajdziesz!
Sprawdź oferty

Forum dyskusyjne o Polenergia Fotowoltaika

dołącz do rozmowy
guest
105 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Dawid
Dawid
2023-07-26 10:21

Nie polecam tej firmy. Te pozytywne opinie mogą wynikać z fotowoktaiki bo jeśli chodzi o pompę ciepła to ta firma najpierw wrobiła mnie w drugi kredyt bo nie potrafią bądź robią to świadomie nie czekając aż będzie ostateczny kosztorys i wtedy wziąść dopiero ten kredyt na klienta tylko biorą a potem wychodzą większe koszta i trzeba było wziąść drugi kredyt bo tamten już został wzięty a Inbank nie może zwiększyć już kredytu.
Ta firma jest tylko jakby to ująć organizatorem robót bo nie posiada własnej ekipy roboczej. Nawet komponenty były przywożone kurierami gdzie 1 z wielką łaską wtachał paleciakiem pod garaż ale do środka już nie wstawił bo twierdził że to nie jego robota że trzeba było dalej samemu dźwigać. Tłumaczenie Polenergi to spychologia i że nie mają na to wpływu.
Pewnie też dlatego też coroczny koszt przeglądu pompy ciepła wynosi 849zł aby płacić nie tylko Polenergi lecz także innej firmie bądź innym firmom ponieważ inne firmy podają koszt takiego przeglądu tańszy nawet o ponad połowę.
Zimą przy większym mrozie pompa ciepła przestała działać, zadzwoniłem pod infolinię po serwis, zapewniali się będzie najszybciej jak będzie możliwe to przyjechał pół roku po zgłoszeniu usterki jeszcze nie tej firmy jakiej jest pompa ciepła i po za tym stwierdził że nie może nic zrobić bo teraz nie ma zimy gdyż to trzeba było zobaczyć kiedy będzie taki mróz.

Trep
Trep
2023-07-24 12:22

Niestety nie mam dobrych doświadczeń z Polenargia – tylko kasa, bark dokumentacji p.poz, wielkorotna walka o wniosek do energetyki, dobranie pompy ciepła na 4,3 mniejszą powierzanie domu.

Arnold boczek
Arnold boczek
2023-07-11 17:37

Duża firma i godna zaufania najlepsza oferta na rynku pod kątem zabezpieczenia w systemie rozliczeniowym. Jako jedyni gwarantują minimalną ilość produkowanej energii. Do tego dochodzi najkorzystniejsza oferta na zakup energii elektrycznej spośród wszystkich sprzedawców prądu życzę im aby byli największym dostawcą energii elektrycznej w kraju. Polecam ofertę polnergii fotowoltaika

Kaczor
Kaczor
2023-07-06 17:28

Wszystko bardzo poprawnie i terminowo.

Dorota z mężem
Dorota z mężem
2023-07-02 23:28

Jestem pełen podziwu ,wiedzy i podejścia do klienta Pana Ryszarda P. z Polenergia.
Dziękujemy za spotkanie i wierzymy , że wybrana i zaoferowana instalacja będzie nam służyła latami. Wszystkim , którzy oczekują wysokiej jakości obsługi, szczerej uczciwiej rozmowy polecam spotkać się z Panem Ryśkiem ze śląska.
Polecamy

Znam się
Znam się
2023-06-18 18:19

Uwaga! Najbardziej profesjonalna firma na rynku. Kupiłem magazyn energii i prąd że stała ceną!

Studio mody
Studio mody
2023-06-14 22:43

Budynek przeszedł audyt inżyniera, dobrano pompę ciepła i wyliczono moc paneli.
Nikt wcześniej z konkurencji nie oferował takiej usługi.
Handlowcy dobierali pompę i co ciekawe ta sama marka a inna moc. Zdecydowałem się zatem zapłacić za usługę kompleksową w Polenergia.
Ekipa bardzo sprawna , czysta i uprzejma. Bez zastrzeżeń. Polecam

January R
January R
2023-06-09 10:34

Jestem już po montażu i audycie. Nic złego mi się nie przytrafiło. Polecam bo jest wiele udogodnień w cenie instalacji , których żadna firma nie ma. Sprawdziłem 7 ofert. Ceny były różne.

Janka
Janka
2023-06-03 08:44

Podpisałem umowę i jakoś nie potwierdziły się te negatywne opinie . Tylko Polenergia wyjaśniła mi jak działa Netbilling – teraz już wiem , że duże znaczenie ma cena sprzedaży energii na giełdzie a cena zakupu po taryfie. Polecam

Jak
Jak
2023-04-13 19:19

Polecam ofertę gdzie jest pełna usługa kompleksowa

Jalu
Jalu
2023-03-21 23:15

14 dni całość procesu. Czekam na wymiane licznika . Pełen profesjonalizm

Damian J
Damian J
2023-03-15 07:43

Wybrałem firmę ze względu na zabezpieczenie nowego systemu rozliczeniowego w postaci 8 lat gwarancji energii. To bardzo ważne że względu na ogromne podwyżki cen energii w przyszłości. Polecam

Wojskowy
Wojskowy
2023-03-13 21:32

Bardzo duża firma z rozbudowaną ofertą. Jedyni mają bilansowanie dla NetBilling. Montaż w tydzień.

Elżbieta
Elżbieta
2023-03-13 18:51

Polecam usługi tej firmy. Fotowoltaika, która nam zamontowano, działa bardzo dobrze. Wszystkie prace zostały wykonane w terminie.

dawidowski
dawidowski
2023-03-11 09:20

nie mam zastrzeżeń do realizacji mojej umowy z firmą polenergia fotowoltaika, były owszem nieduże opóźnienia ale nie z winy firmy więc nie mam się tak naprawdę do czego przyczepić

Przemy
Przemy
2023-02-15 21:52

Firma dramat. OMIJAĆ jak najszerszym łukiem. Mam świetną pompę Buderusa od nich, jeszcze na gwarancji, tylko co z tego, jak serwis mnie olewa – od 2 miesięcy zgłaszam błąd działania pompy, wydzwaniam 1-2x / tydzień, a oni grzecznie mówią za każdym razem, że nadają „wyższy priorytet” sprawie. I to byłoby na tyle. Nikt do mnie nie przyjechał, a nawet nie zadzwonił by się umówić. Zresztą od początku bazują na outsoursingu z bida-firemkami. Miałem już wiele hec przy jej instalacji. DRAMAT!!

Adamczyk
Adamczyk
2023-02-14 23:47

Największy instalator i najbardziej poważna firma w Polsce.
Na 8500 przyłączeń w grudniu Polenergia zrealizowała 2800. Jeśli szukacie bezpieczeństwa i rozumiecie netbilling to ta firma dostarczy wam jako jedyna rozwiązanie .

Maksym
Maksym
2023-01-25 13:05

Jeżeli relacje z klientem buduje się słowem […] to polecam. W przeciwnym wypadku szczerze odradzam. Bardzo niepoważne traktowanie potencjalnego klienta.

Komentarz edytowany przez Redakcję.

Krzysztof ze Śląska
Krzysztof ze Śląska
2023-01-24 16:22

Spotkałem się z różnymi firmami. Ileż to ja się głupot nasłuchałem , a głównie skupiali się nie na swojej ofercie tylko na firmach konkurencyjnych. Handlowiec z Polenergia obsłużył mnie na bardzo wysokim poziomie . Polecam skorzystać z tej firmy bo jakość i bezpieczeństwo działania instalacji było dla mnie najważniejsze. Całość w 2 tygodnie zrealizowana. Jak już się umowicie to polecam zapytać o netbilling z ich energia.

jarek
jarek
2023-01-24 16:04

polecam kupić fotowoltaike z polenergii ale z ich gwarantowanym pradem . nikt nie ma takiej uslugi .